NFL: biztatóak a korai jelek a pályán összeeső Bills-játékos állapotával kapcsolatban

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2023.01.03. 15:35
null
A University of Cincinnati Medical Centerben ápolják Damar Hamlint, a Buffalo Bills játékosát (Fotó: Getty Images)
Amint azt korábban megírtuk, Damar Hamlinnak, a Buffalo Bills játékosának megállt a szíve egy ütközést követően a Cincinnati Bengals–Buffalo Bills mérkőzés első negyedének kilencedik percében.

Az ESPN beszámolója szerint Hamlinen sikeres szívmasszást alkalmaztak kilenc percen keresztül a pályán, ami után visszanyerte életjeleit.

David Chao MD, a San Diego Chargers (ma már Los Angeles Chargers) korábbi csapatorvosa szerint további bizakodásra ad okot, hogy a mentőautó megvárta a játékos édesanyját, mielőtt elindult volna a University of Cincinnati Medical Centerbe, ez is arra utal, hogy valamennyire sikerült stabilizálni a játékos állapotát. A villámgyors orvosi segítség a Bills és a Bengals orvosi stábja részéről szintén javítja Hamlin túlélési esélyeit. A kórházban lélegeztető csövet helyeztek a torkába, és altatják a Bills safety-jét.

A Chargers korábbi orvosának beszámolója szerint minden mérkőzés előtt találkoznak a csapatok orvosi egységei és a helyi sürgősségi személyzet, hogy minden esetőségre felkészüljenek. Az NFL-csapatok orvosi stábjai évente legalább egyszer gyakorolják az ilyen helyzeteket.

Hamlint a Bengals és a Bills részéről is meglátogatták, ezt követően a Buffalo hazautazott. A mérkőzés folytatásáról később dönt a liga, a találkozó a Cincinnati 7–3-as vezetésénél szakadt félbe.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik