NFL: Big Bennek szerencsét hoz a Pókember; sohasem látott Brady-blama

Vágólapra másolva!
2021.12.23. 18:25
null
Egy biztos: ha valaki Pókember-jelmezt ölt magára Hollywoodban, Big Ben győzelmet arat (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 15. fordulójában Ben Roethlisbergernek ismét szerencsét hozott a Pókember – karrierje során immár hetedik alkalommal. Tom Brady pályafutásában először történt meg, hogy nem szerzett pontot hazai pályán, Aaron Rodgers pedig beérte legendás elődjét, Brett Favre-t. Továbbra is parádés éve van Trevon Diggsnek és Cooper Kuppnak.

 

PATRICK MAHOMES: IDEGENBEN

A Kansas City Chiefs szupersztárja egyszerűen képtelen kikapni a csoportriválisaitól, amikor idegenben néz velük farkasszemet – Patrick Mahomes eddig tizenkét alkalommal lépett pályára távol az Arrowhead Stadiumtól az AFC Nyugati csoportjában, s minden alkalommal győztesként hagyta el a pályát.

1970 óta egyébként Peyton Manning volt még arra képes, amire Mahomes (2010 és 2015 között), a lista élén pedig Joe Montana tartózkodik – a San Francisco 49ers legendája egymást követő 20 idegenbeli meccset nyert meg 1984 és 1993 között.


TAYLOR NAGY SOROZATA

Az Indianapolis Colts elég egyszerű gameplannel érkezett meg a New England Patriots elleni AFC-rangadóra: Jonathan Taylor kapja meg a labdát, a többit elintézi ő és a támadófal. Nagyjából ez így is volt, 170 futott yardjánál senki sem szerzett többet ebben a fordulóban.

Taylor zsinórban 11. meccsén is hatpontost szerzett, ez a leghosszabb sorozat 2004 óta – akkor LaDainian Tomlinson egymás után 18 meccsen volt eredményes.


BIG BENNEK SZERENCSÉT HOZ A PÓKEMBER

Ben Roethlisberger vasárnap megelőzte Philip Riverst a passzolt yardok tekintetében, a Steelers irányítója már az ötödik helyen áll az örökranglistán.

Persze nem csak ennek örülhetett a veterán QB, csapata ugyanis fontos mérkőzésen győzött a Tennessee Titans ellen. Érdekesség, hogy Big Ben sohasem veszített még hazai meccset azt követően, hogy egy Pókember-filmet bemutattak a mozikban (2004, 2007, 2012, 2014, 2017, 2019, 2021).


TREVON DIGGS, AZ INTERCEPTIONÖK KIRÁLYA

A Dallas Cowboys cornerbackje már tízszer szerzett labdát levegőben, ami holtversenyben a legtöbbnek számít az elmúlt 40 évben.

Egyetlen játékos jegyzett többet: Everson Walls 1981-ben tizenegyszer keserítette meg az ellenfelek életét. Ez a szám természetesen franchise-rekordnak számít Dallasban.


RODGERS BEÉRTE MESTERÉT

Egészen látványos összecsapáson tudott győzni a Green Bay Packers Baltimore-ban a Ravens ellen. Aaron Rodgers megszerezte karrierje 442. TD-passzát is, amivel beérte elődjét, Brett Favre-t – így holtversenyben nekik van a legtöbb passzolt touchdownjuk a Packers történetében.

A klasszis QB-párosnál egyébként csak Tom Bradynek (541 a Patriotsban) és Drew Breesnek (491 a Saintsben) van több hat pontot érő átadása egy csapaton belül.


SOHASEM LÁTOTT BRADY-BLAMA

Vasárnap éjszaka olyan történt Tom Bradyvel, amit korábban egyszer sem tapasztalhatott meg a 44 esztendős irányító: hazai pályán pont nélkül maradt, ráadásul eddig egyszer sem kapott ki egymás után négy alkalommal ugyanattól a csapattól az alapszakaszban.

Egyvégtében 255 meccsen szerzett pontot Brady, ami a második leghosszabb a liga históriájában. A hétszeres bajnok legutóbb 2006-ban zárt pont nélkül egy találkozón – akkor egyetlen olyan védő sem volt az NFL-ben, aki most is játszik.


 

COOPER KUPP MÉG MINDIG MEGÁLLÍTHATATLAN

Elképesztő idénye van a Los Angeles-i elkapónak: ő büszkélkedik a legtöbb elkapással, elkapott yarddal és touchdownnal is. Kupp már 122 elkapásnál tart 2021-ben, ami rekordnak számít a Ramsnél, a 14 elkapott TD-je pedig a második legtöbb a csapat történetében – és még mindig van három meccse, hogy ott is átvegye a vezetést.

 

AZ ELŐZŐ HÉT LEGJEI
Passzolt yardok:
Patrick Mahomes (Kansas City) 410
Futott yardok: Jonathan Taylor (Indianapolis) 170
Elkapott yardok: Travis Kelce (Kansas City) 191

A kategóriák első helyezettjei
Passzolt yardok: Tom Brady (Tampa Bay) 4348
Futott yardok: Jonathan Taylor (Indianapolis) 1518
Elkapott yardok:
Cooper Kupp (Los Angeles Rams) 1625
Szerelések: Bobby Wagner (Seattle) 158
Sackek: T. J. Watt (Pittsburgh) 17.5
Interceptionök: Trevon Diggs (Dallas) 10

BÁTOR JÓSKA

Szakértőink szerint a Detroit Lions hiába szerezte meg első győzelmét – ráadásul az Arizona Cardinals ellen –, az Atlanta Falconsszal szemben már nem jön össze a bravúr. Azok után, hogy Brady pontot sem szerzett a legutóbbi fordulóban, most legalább 4 TD-t passzol a Carolina Panthers ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik