Hatalmasat küzdött a Pittsburgh Steelers, győzelem lett a jutalma (Fotó: Getty Images)

Fordulatos mérkőzést hozott a Ravens és a Steelers hétfő hajnali ütközete. Az első negyedben nehezen találták a fogást egymáson a csapatok, de Boswell mezőnygólja révén a vendégek zárták hárompontos előnnyel a játékrészt. A második felvonásban berobbantak a „hollók” – Tucker már az első percben szerzett egy mezőnygólt, majd a negyed hajrájában Lively touchdownját is meg tudta toldani egy extra ponttal, így hétpontos hazai előnyt jegyezhettünk fel a nagyszünetben.

A kiegyenlített, 1–1 mezőnygólt hozó harmadik negyed után a rájátszásért küzdő vendégek alaposan megrángatták az istrángot – Boswell szerzett mezőnygólt, majd Harris touchdownját követően az extra pontot is megszerezte, s a 10–0-s záró játékrész győzelmet ért a Steelersnek, amelynek így tovább élnek a rájátszásról szőtt álmai.

 

 

Nem bírt egymással a Raiders és a 49-ers, a 34–4-es eredményt hozó rendes játékidő után hosszabbítás következett – Gould mezőnygólja győzelmet ért a San Franciscó-iaknak.

Nem tudott szóhoz jutni Seattle-ben a Jets. A „halászsasok” mindössze két mezőnygólt engedélyeztek a New York-i társaságnak, amely pont nélkül tért haza a nyugati partról.

Holtversenyben a forduló legmagasabb pontszámát jegyezte a 41 egységet termelő Green Bay Packers – a Detroit Lionsszal karöltve –, a Minnesota Vikings remek utolsó negyede kevés volt a sikerhez.

A Los Angeles Chargers a felejthető első negyedet követően összekapta magát és konzisztens játékkal nyerte meg a városi rangadót – a Rams nem kezdett rosszul, de a nagyszünet után már nem tudott pontokat szerezni, így fejet kellett hajtania a városi rivális előtt. 


AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
17. FORDULÓ
Baltimore Ravens–Pittsburgh Steelers 13–16

VASÁRNAP JÁTSZOTTÁK
Atlanta Falcons–Arizona Cardinals 20–19
Detroit Lions–Chicago Bears 41–10
Houston Texans–Jacksonville Jaguars 3–31
Kansas City Chiefs–Denver Broncos 27–24
New England Patriots–Miami Dolphins 23–21
New York Giants–Indianapolis Colts 38–10
Philadelphia Eagles–New Orleans Saints 10–20
Tampa Bay Buccaneers–Carolina Panthers 30–24
Washington Commanders–
Cleveland Browns 10–24
Las Vegas Raiders–San Francisco 49-ers 34–37 
Seattle Seahawks–
New York Jets 23–6
Green Bay Packers–Minnesota Vikings 41–17
Los Angeles Chargers–Los Angeles Rams 31–10