NFL: balhé Pittsburghben, cserét kért a gárda klasszisa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.02. 17:45
null
Antonio Brown azt kérte, cserélje el őt a Steelers (Fotó: Getty Images)
Óriási balhé van kibontakozóban az NFL-ben szereplő Pittsburgh Steelers háza táján, melynek során egybehangzó beszámolók szerint cserét kért az együttes – s a liga – egyik legnagyobb sztárja, Antonio Brown.

 

Nem elég, hogy a Steelers az idény elején alaposan megszenvedett a Le'Veon Bell körül kialakult helyzettel, ami után a szupersztár futójátékos végül kihagyta az egész idényt, most a hírek szerint az elkapó Antonio Brown körül is forr a levegő, az indulatok pedig olyannyira elharapóztak, hogy a klasszis támadó azt kérte az egyesület vezetőségétől, cserélje el őt!

Brown az alapszakasz utolsó fordulójában térdsérülés miatt nem lépett pályára a Cincinnati Bengals ellen – mint az most kiderült, igazából nem is volt gond Brown térdével, Mike Tomlin vezetőedző azért hagyta ki legjobb játékosát a meccskeretből, mert az előző hét elején Brown csúnyán összebalhézott Ben Roethlisberger irányítóval, az összeszólalkozás pedig olyannyira rosszul sült el, hogy a végén az elkapó hozzávágott egy labdát a csapattársához, majd kiviharzott az öltözőből, mondván, neki elege van ebből, végzett a gárdával, ezt követően pedig napokig nem jelent meg az edzésen.

A kedden napvilágot látott sztori után szerdán jelentek meg azok a hírek, hogy Brown azóta már az elcserélését kérte a vezetőségtől, mondván, sem Roethlisbergerrel, sem pedig Mike Tomlinnal nem jó a kapcsolata.

A történtek ellenére nincs sok esély rá, hogy a 30 éves elkapó a jelenlegi évad után csapatot váltson, a szerződése szerint ugyanis több mint 20 milliós büntetéssel járna a fizetési sapkában a Steelers számára, ha elpasszolná Brownt.

Brown a 2018-as kiírás alapszakaszában 104 elkapásból 1297 yardot és 15 touchdownt jegyzett, az együttesen belüli MVP-szavazáson viszont egy másik elkapót, a 22 esztendős JuJu Smith-Schustert (111 elkapás, 1426 yard, 11 TD) választották meg az idény legjobbjának – vélhetően egyébként ez sem esett jól Brownnak.


Ám nem csak a Steeleers háza táján vannak kérdőjelek, az elmúlt napokban több együttes is megvált a vezetőedzőjétől: Arizonából Steve Wilks lett elküldve, de a szakemberrel együtt kirakták az egész stábját. Denverben megköszönték Vance Joseph eddigi munkáját, míg Miamiban Adam Gase számára ért véget az együttműködés. A Bengals megvált Marvin Lewistól, a Tampa Bay pedig kirakta Dirk Koettert. Nem folytathatja Todd Bowles a Jets élén, de egyelőre nincs vezetőedzője a Brownsnak és a Packersnek sem.

NFL 2018, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD MÉRKŐZÉSEK (2019. 1. 5. – 1. 6.)
AFC
Houston Texans (3.) – Indianapolis Colts (6.)
Baltimore Ravens (4.) – Los Angeles Chargers (5.)
NFC
Chicago Bears (3.) – Philadelphia Eagles (6.)
Dallas Cowboys (4.) – Seattle Seahawks (5.)
KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐK (2019. 1. 12. – 1. 13.)
AFC
Kansas City Chiefs (1.) – Az alacsonyabban rangsorolt továbbjutó (4./5./6.)
New England Patriots (2.) – A magasabban rangsorolt továbbjutó (3./4./5.)
NFC
New Orleans Saints (1.) – Az alacsonyabban rangsorolt továbbjutó (4./5./6.)
Los Angeles Rams (2.) – A magasabban rangsorolt továbbjutó (3./4./5.)
KONFERENCIADÖNTŐK (2019. 1. 20. – 1. 21.)
AFC
A magasabban rangsorolt továbbjutó (1/.2./3./4./5.)–Az alacsonyabban rangsorolt továbbjutó (2./3./4./5./6.)
NFC
A magasabban rangsorolt továbbjutó (1/.2./3./4./5.)–Az alacsonyabban rangsorolt továbbjutó (2./3./4./5./6.)
SUPER BOWL 53 (2019. 2. 4.)
Az AFC győztese (1./2./3./4./5./6.)–Az NFC győztese (1./2./3./4./5./6.)0.30
*Mercedes-Benz Stadium (Atlanta, Georgia)
A rájátszás összes mérkőzését élőben közvetíti a Sport Tv.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik