Ennyin múlt, hogy esélye legyen a Steelersnek hosszabbításra menteni a meccset (Fotó: Getty Images)

 

 
 Brady 2007-es önmagát idézi; Kupp elit társaságban

A Minnesota Vikings nagyszerűen kezdett, Justin Jefferson elkapott TD-je után az első negyedben 6–0-ra vezettek Cousinsék. A Steelers képtelen volt lelassítani a Minnesota futójátékát, a második negyedben Dalvin Cook kétszer is befutott a célterületre. Greg Joseph a három touchdownhoz még ugyanennyi mezőnygólt tett hozzá, így a harmadik negyed közepére már 29–0-s előnyben voltak a hazaiak.

Mike Tomlin együttese ekkor kezdett feléledni, Najee Harris egy elkapott és egy futott hatpontossal jelezte, hogy még nincs lefutva ez a mérkőzés. Sőt, a negyedik negyed elején Big Ben egy 30 yardos átadással kínálta meg James Washingtont, akinek a touchdownjával 29–20-ra módosult az eredmény.

Sokáig nem örülhettek a vendégek, alig egy perccel később Cousins egy 62 yardos bombát eresztett el, K. J. Osbornnak csak be kellett sétálni a célterületre.

Nem adta fel a Pittsburgh, s négy perccel a vége előtt ismét közeledtek, még a kétpontos kísérlet is sikerült. A következő támadósorozatban a Vikings nem tudott igazán haladni, így Roethlisbergeréknek maradt egy esélyük az egyenlítésre: három másodperccel a meccs vége előtt a 12 yardosról jöhetett a Steelers, Big Ben Pat Freiermutht kereste, ám tight endnek nem sikerült elkapni a labdát három védő között – a hazaiak így 36–28-ra győztek.

NFL, ALAPSZAKASZ
14. FORDULÓ
Minnesota Vikings–
Pittsburgh Steelers 36–28