NFL: az Arizona menesztette edzőjét, Belichick folytatja

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.09. 19:43
null
Kliff Kingsbury négy évet töltött a Cardinals edzőjeként (Fotó: Getty Images)
Egy nappal azután, hogy az Arizona Cardinals csúfos vereséget szenvedett az idény utolsó mérkőzésén a San Francisco 49ers ellen, a vezetőség megválik Kliff Kingsburytől. Bill Belichick viszont folytatja a Patriotsnál.

Az Arizona Twitter-bejegyzésben közölte, a 4–13-as idényt követően szinte azonnal meneszti a vezetőedzőjét, Kliff Kingsburyt, aki 2019 óta volt a csapat élén. Ezen felül pedig azt is leírták, hogy Steve Keim az általános menedzser pedig önként mond le pozíciójáról, hogy az egészségére koncentrálhasson.

A franchise ezzel a döntéssel folytatta, hagyományát, hogy a több, mint 100 éves múltja alatt egy vezetőedzőt sem tartottak meg hat évnél tovább.

Kingsbury négy éves pályafutása alatt a Cardinals kétszer is a liga legtöbbet büntetett csapat volt és összességében 28–37–1-es mérleget produkált.

Jelenleg még rengeteg kérdés övezi a franchise jövőjét, de az biztos, hogy az idei játékosbörzén harmadik helyen választhat a csapat.


A Houston Texans is bejelentette, hogy egy idény után megválik Lovie Smith vezetőedzőtől.

A playoffról szintén lemaradó New Englandnél viszont nem lesz változás, a következő szezonban is Bill Belichick lesz a vezetőedző.

A hatszoros Super Bowl-győztes tréner, aki áprilisban tölti be 71. életévét, az idényt lezáró sajtótájékoztatóján elmondta: nem tervezi a visszavonulást.

„Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a megfelelő döntéseket hozzuk meg annak érdekében, hogy a következő szezonban is versenyképesek, erősebbek legyünk. A következő időszakban Robert Kraft tulajdonossal és a játékosokkal is le fogunk ülni beszélgetni, mert nem ez volt a célunk” – mondta a szakember, akinek csapata 8–9-es győzelmi mutatóval zárta a szezont, és három év alatt másodszor maradt le a rájátszásról.

Belichick 1975 óta dolgozik az NFL-ben, 1991 és 1995 között a Cleveland Browns vezetőedzője volt, a Patriotsot 2000 óta irányítja. Az együttessel összesen kilencszer jutott a Super Bowlba, és hatszor diadalmaskodott, mindkettő NFL-rekord.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik