Derrick Henry megállíthatatlan, főleg a Houston ellen (Fotó: Twitter/ESPN Stats and Info)

 

VÉGRE BEINDULNAK A DENVERI MUSZTÁNGOK?

A Broncos Londonban nagy nehezen 21–17-re felülkerekedett a Jacksonville Jaguarson, azonban a denveri szurkolók így sem lehetnek elájulva a 3–5-tel álló csapattól.

Russell Wilson a meccs nagy részében ezúttal sem játszott jól, de legalább volt néhány remek hosszú passza, s a red zone-on belül legalább most nem lehetett panasz a Vadlovakra.

A denveriek ugyanis háromszor kerültek az ellenfél húszyardosán belülre, s mind a három alkalommal hatpontost tudtak szerezni. Az előző hét mérkőzésükön 17 red zone drive során csupán négyszer ünnepelhettek touchdownt.


ALVIN ÉS A TOUCHDOWNOK

Alvin Kamara gyakorlatilag egyedül megverte a Las Vegas Raiderst – a Saints futója tizennyolcszor cipelte a labdát 62 yardért és egy TD-ért cserébe, ráadásul kilenc elkapásból még 96 yardot és két hatpontost hozott össze.

Ez volt a klasszis futó tizedik olyan meccse, amin elkapott és futott touchdownt is szerzett – 1970 óta csupán két játékosnak van több ilyen találkozója: Marshall Faulknak (15) és Brian Westbrooknak (12).


A LIONS MEGTÖRTE ROSSZ SOROZATÁT

A Detroit Lions nagyon beindult a Miami Dolphins ellen, az első félidőben 27 pontot tett fel az eredményjelzőre. Hogy ez miért nagy szó? Nos, azért, mert 2013. november 17-e óta nem csinált ennyi pontot az első félidőben a detroiti együttes.

Azóta összesen 135 NFL-mérkőzést játszottak az Oroszlánok, ez pedig a leghosszabb sorozat volt a ligában.

Az már más kérdés, hogy amennyire beindult, annyira le is állt a folytatásban a Jared Goff vezette támadósor – a második félidőben egyetlen pontot sem szerzett a hazai csapat, a Miami Dolphins pedig 31–27-re győzni tudott. Ezzel a vereséggel a Lions az NFC utolsó helyére csúszott vissza.


TYREEK HILL TARTHATATLAN

„Mi lesz vele Patrick Mahomes nélkül?” – kérdezték sokan Tyreek Hill-lel kapcsolatban a 2022-es szezon előtt. Nos, annyira nem kellett volna félteni a „Gepárd” becenévre hallgató elkapót, ugyanis eddig 69 elkapással és 961 yarddal rendelkezik – mindkét statisztikával a liga tetején áll.

A Detroit Lions ellen is tizenkét elkapással és 188 yarddal zárt, ez pedig összesen már a negyedik találkozója volt, amelyet legalább 150 elkapott yarddal fejezett be.

A Dolphins történetében eddig csupán egy olyan játékos akadt, aki erre képes volt – Mark Duper 1984-ben.


BELICHICK IMMÁR MÁSODIK AZ ÖRÖKRANGLISTÁN

A New England Patriots legyőzte csoportriválisát, a New York Jetset, ezzel pedig Bill Belichick megszerezte karrierje 325. sikerét – a rájátszással együtt – az NFL-ben.

A legendás edző megelőzte George Halast, s immár egyedül áll az örökranglista második helyén a Miami Dolphins ikonja, Don Shula mögött, aki 347-szer hagyta el győztes edzőként a pályát a ligában.

 


 

 

HENRY REKORDJAI

Derrick Henry a Houston Texans ellen is két alkalommal jutott be a célterületen belülre. A második negyedben a 74., a harmadik játékrészben a 75. touchdownját ünnepelhette a klasszis futó.

A Tennessee 22-ese Eddie George-ot előzte meg, s most már neki van a legtöbb TD-je a Titans – és korábban az Oilers – történetében.

 


 

 

Ha ez nem lenne elég, Henry rendelkezik a legtöbb olyan mérkőzéssel az NFL históriájában, amikor egy játékos legalább 200 yardot és két touchdownt szerez – Henrynek hat ilyen meccse van, s ezekből négyszer a Houston Texanst szomorította el. 

 


 

MCCAFFREY FANTASZTIKUS MESTERHÁRMASA

Christian McCaffrey hamar beilleszkedett a San Francisco 49ersbe – a Los Angeles Rams ellen három touchdownja is volt, nem is akármilyenek!

A 49ers újdonsült futója az első játékos LaDanian Tomlinson óta, aki passzolt, futott és elkapott TD-vel zárt egy mérkőzést. A klasszis running back 2005-ben volt erre képes.

Az NFL szerelmesei négy éve nem láthattak olyat, hogy valaki legalább 30 yardot passzol, fut és elkap. Hogy ki nyújtott hasonló teljesítményt 2018-ban? Chrsitian McCaffrey!

 


 

 

TIPPELDE

TIPPELDE
Bálint Mátyás, Bencsics Márk, Borbély László, Cselőtei Márk, Dócs Ákos, Hercze Kristóf
9. forduló
HOU–PHI
ATL–LAC
CHI–MIA
CIN–CAR
DET–GB
JAX–LV
NE–IND
NYJ–BUF
WAS–MIN
ARI–SEA
TB–LAR
KC–TEN
NO–BAL
8. forduló
8–79–69–68–79–6
 eddig61–62
71–52
66–57
 66–5768–55
Hercze Kristóf, Herczeg Ádám, Izsányi Szabolcs, Nagy-Pál Tamás, Somlóvári Dávid
9. forduló
HOU–PHI
ATL–LAC
CHI–MIA
CIN–CAR
DET–GB
JAX–LV
NE–IND
NYJ–BUF
WAS–MIN
ARI–SEA
TB–LAR
KC–TEN
NO–BAL
8. forduló
9–611–48–79–687
 eddig 72–51 79–44 64–5968–55
 67–56

 

AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
9. FORDULÓ
19.00:
Atlanta Falcons–Los Angeles Chargers
19.00: Chicago Bears–Miami Dolphins
19.00: Cincinnati Bengals–Carolina Panthers
19.00: Detroit Lions–Green Bay Packers
19.00: Jacksonville Jaguars–Las Vegas Raiders
19.00: New England Patriots–Indianapolis Colts
19.00: New York Jets–Buffalo Bills (Tv: Arena4)
19.00: Washington Commanders–Minnesota Vikings
22.05: Arizona Cardinals–Seattle Seahawks
22.25: Tampa Bay Buccaneers–Los Angeles Rams (Tv: Arena4)
Hétfő, 2.20: Kansas City Chiefs–Tennessee Titans (Tv: Arena4)
Kedd, 2.15: New Orleans Saints–Baltimore Ravens (Tv: Arena4)