NFL: Alvin és a touchdownok; Derrick Henry rekordjai

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.11.06. 16:51
null
Derrick Henry megállíthatatlan, főleg a Houston ellen (Fotó: Twitter/ESPN Stats and Info)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 8. fordulójában a Denver Broncos végre képes volt touchdownokat szerezni a red zone-ban. Tyreek Hill továbbra is tarthatatlan a Miami Dolphinsban, Alvin Kamarának óriási meccse volt a Las Vegas Raiders ellen. Derrick Henry rekordjainak nem örülnek Houstonban, Christian McCaffrey fantasztikus mesterhármast szerzett.

 

VÉGRE BEINDULNAK A DENVERI MUSZTÁNGOK?

A Broncos Londonban nagy nehezen 21–17-re felülkerekedett a Jacksonville Jaguarson, azonban a denveri szurkolók így sem lehetnek elájulva a 3–5-tel álló csapattól.

Russell Wilson a meccs nagy részében ezúttal sem játszott jól, de legalább volt néhány remek hosszú passza, s a red zone-on belül legalább most nem lehetett panasz a Vadlovakra.

A denveriek ugyanis háromszor kerültek az ellenfél húszyardosán belülre, s mind a három alkalommal hatpontost tudtak szerezni. Az előző hét mérkőzésükön 17 red zone drive során csupán négyszer ünnepelhettek touchdownt.


ALVIN ÉS A TOUCHDOWNOK

Alvin Kamara gyakorlatilag egyedül megverte a Las Vegas Raiderst – a Saints futója tizennyolcszor cipelte a labdát 62 yardért és egy TD-ért cserébe, ráadásul kilenc elkapásból még 96 yardot és két hatpontost hozott össze.

Ez volt a klasszis futó tizedik olyan meccse, amin elkapott és futott touchdownt is szerzett – 1970 óta csupán két játékosnak van több ilyen találkozója: Marshall Faulknak (15) és Brian Westbrooknak (12).


A LIONS MEGTÖRTE ROSSZ SOROZATÁT

A Detroit Lions nagyon beindult a Miami Dolphins ellen, az első félidőben 27 pontot tett fel az eredményjelzőre. Hogy ez miért nagy szó? Nos, azért, mert 2013. november 17-e óta nem csinált ennyi pontot az első félidőben a detroiti együttes.

Azóta összesen 135 NFL-mérkőzést játszottak az Oroszlánok, ez pedig a leghosszabb sorozat volt a ligában.

Az már más kérdés, hogy amennyire beindult, annyira le is állt a folytatásban a Jared Goff vezette támadósor – a második félidőben egyetlen pontot sem szerzett a hazai csapat, a Miami Dolphins pedig 31–27-re győzni tudott. Ezzel a vereséggel a Lions az NFC utolsó helyére csúszott vissza.


TYREEK HILL TARTHATATLAN

„Mi lesz vele Patrick Mahomes nélkül?” – kérdezték sokan Tyreek Hill-lel kapcsolatban a 2022-es szezon előtt. Nos, annyira nem kellett volna félteni a „Gepárd” becenévre hallgató elkapót, ugyanis eddig 69 elkapással és 961 yarddal rendelkezik – mindkét statisztikával a liga tetején áll.

A Detroit Lions ellen is tizenkét elkapással és 188 yarddal zárt, ez pedig összesen már a negyedik találkozója volt, amelyet legalább 150 elkapott yarddal fejezett be.

A Dolphins történetében eddig csupán egy olyan játékos akadt, aki erre képes volt – Mark Duper 1984-ben.


BELICHICK IMMÁR MÁSODIK AZ ÖRÖKRANGLISTÁN

A New England Patriots legyőzte csoportriválisát, a New York Jetset, ezzel pedig Bill Belichick megszerezte karrierje 325. sikerét – a rájátszással együtt – az NFL-ben.

A legendás edző megelőzte George Halast, s immár egyedül áll az örökranglista második helyén a Miami Dolphins ikonja, Don Shula mögött, aki 347-szer hagyta el győztes edzőként a pályát a ligában.

 


 

 

HENRY REKORDJAI

Derrick Henry a Houston Texans ellen is két alkalommal jutott be a célterületen belülre. A második negyedben a 74., a harmadik játékrészben a 75. touchdownját ünnepelhette a klasszis futó.

A Tennessee 22-ese Eddie George-ot előzte meg, s most már neki van a legtöbb TD-je a Titans – és korábban az Oilers – történetében.

 


 

 

Ha ez nem lenne elég, Henry rendelkezik a legtöbb olyan mérkőzéssel az NFL históriájában, amikor egy játékos legalább 200 yardot és két touchdownt szerez – Henrynek hat ilyen meccse van, s ezekből négyszer a Houston Texanst szomorította el.

 


 

MCCAFFREY FANTASZTIKUS MESTERHÁRMASA

Christian McCaffrey hamar beilleszkedett a San Francisco 49ersbe – a Los Angeles Rams ellen három touchdownja is volt, nem is akármilyenek!

A 49ers újdonsült futója az első játékos LaDanian Tomlinson óta, aki passzolt, futott és elkapott TD-vel zárt egy mérkőzést. A klasszis running back 2005-ben volt erre képes.

Az NFL szerelmesei négy éve nem láthattak olyat, hogy valaki legalább 30 yardot passzol, fut és elkap. Hogy ki nyújtott hasonló teljesítményt 2018-ban? Chrsitian McCaffrey!

 


 

 

TIPPELDE

 

AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
9. FORDULÓ
19.00:
Atlanta Falcons–Los Angeles Chargers
19.00: Chicago Bears–Miami Dolphins
19.00: Cincinnati Bengals–Carolina Panthers
19.00: Detroit Lions–Green Bay Packers
19.00: Jacksonville Jaguars–Las Vegas Raiders
19.00: New England Patriots–Indianapolis Colts
19.00: New York Jets–Buffalo Bills (Tv: Arena4)
19.00: Washington Commanders–Minnesota Vikings
22.05: Arizona Cardinals–Seattle Seahawks
22.25: Tampa Bay Buccaneers–Los Angeles Rams (Tv: Arena4)
Hétfő, 2.20: Kansas City Chiefs–Tennessee Titans (Tv: Arena4)
Kedd, 2.15: New Orleans Saints–Baltimore Ravens (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik