NFL: alulfizetett milliárdosok – a főszerepben Odell Beckham Jr.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.29. 08:26
null
Odell Beckham Jr. vastagabb pénztárcával büszkélkedne
Minden évben vannak olyanok, akik azzal fenyegetik a csapatukat a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL), hogy ők márpedig többé pályára sem lépnek, ha nem tolnak az orruk alá azon nyomban egy új szerződést. Idén Odell Beckham Jr. „ülne ki” magának egy „zsírosabb” szerződést.

 

Az áhított szerződésnek persze fontos kitétele, hogy többszörös fizetést garantáljon, mint az éppen aktuális, és minél több évre szóljon. Most éppen Odell Beckham Jr., a New York Giants elkapója találta ki, hogy egyébként neki a jövő évi több mint 8 millió dolláros, azaz több mint kétmilliárd forintos fizetése nem lesz elég a napi betevőre, és ő bizony addig nem húzza magára a csapat mezét, amíg a csapat ezt az igazságtalanságot nem orvosolja.

Mondhatnánk, hogy miért panaszkodik, hiszen a néhány hónapos szezon során annyit tehet így is zsebre, amennyit egy átlagember életében összesen nem lát, de a helyzet az, hogy a liga egyik legjobb játékosaként tényleg alulfizetik, s a nélküle elveszett támadósornak nagyobb szüksége van rá annál, hogy ne legyen visszhangja a fenyegetésének. Nem is véletlen, hogy a múltban a Beckhamhez hasonló húzóemberek rendre megkapták, amit akartak, még ha néha tényleg ki is kellett ezért hagyniuk egy-két meccset.

Az egyik leghíresebb zsaroló Emmitt Smith, aki a liga történetének a legtöbb futott yardjával rendelkezik, s aki 1993-ban, pályafutása csúcsán úgy döntött, addig nem áll ki vasárnaponként, amíg a címvédő Dallas Cowboys tulajdonosa, Jerry Jones ezért nem hajlandó őt méltó módon megfizetni. A szezon első két találkozóját elveszítő texasi gárda vezetősége nem is húzta sokáig az időt, a blamákat követően teljesítette a minden idők legjobban fizetett futójává avanzsáló Smith összes kérését. Mindkét fél jól járt az új szerződéssel, a játékos végre megkapta a jussát, s a Cowboys az egyik legjobbjának visszatérése után újabb bajnoki címig menetelt.

Az a veszély ugyan most nem fenyegeti a Giantst, hogy a Beckhammel kapcsolatos patthelyzet elhúzásával Super Bowl-győzelmet szalasztana el, de vélhetően még az idény kezdete előtt azért ebben az esetben is meg fognak állapodni a felek. Ezzel együtt a hírek szerint a Los Angeles Rams már bekopogtatott New Yorkba, hátha a Giants hajlandó megszabadulni a sztrájkoló klasszistól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik