Odell Beckham Jr. vastagabb pénztárcával büszkélkedne

 

Az áhított szerződésnek persze fontos kitétele, hogy többszörös fizetést garantáljon, mint az éppen aktuális, és minél több évre szóljon. Most éppen Odell Beckham Jr., a New York Giants elkapója találta ki, hogy egyébként neki a jövő évi több mint 8 millió dolláros, azaz több mint kétmilliárd forintos fizetése nem lesz elég a napi betevőre, és ő bizony addig nem húzza magára a csapat mezét, amíg a csapat ezt az igazságtalanságot nem orvosolja.

Mondhatnánk, hogy miért panaszkodik, hiszen a néhány hónapos szezon során annyit tehet így is zsebre, amennyit egy átlagember életében összesen nem lát, de a helyzet az, hogy a liga egyik legjobb játékosaként tényleg alulfizetik, s a nélküle elveszett támadósornak nagyobb szüksége van rá annál, hogy ne legyen visszhangja a fenyegetésének. Nem is véletlen, hogy a múltban a Beckhamhez hasonló húzóemberek rendre megkapták, amit akartak, még ha néha tényleg ki is kellett ezért hagyniuk egy-két meccset.

Az egyik leghíresebb zsaroló Emmitt Smith, aki a liga történetének a legtöbb futott yardjával rendelkezik, s aki 1993-ban, pályafutása csúcsán úgy döntött, addig nem áll ki vasárnaponként, amíg a címvédő Dallas Cowboys tulajdonosa, Jerry Jones ezért nem hajlandó őt méltó módon megfizetni. A szezon első két találkozóját elveszítő texasi gárda vezetősége nem is húzta sokáig az időt, a blamákat követően teljesítette a minden idők legjobban fizetett futójává avanzsáló Smith összes kérését. Mindkét fél jól járt az új szerződéssel, a játékos végre megkapta a jussát, s a Cowboys az egyik legjobbjának visszatérése után újabb bajnoki címig menetelt.

Az a veszély ugyan most nem fenyegeti a Giantst, hogy a Beckhammel kapcsolatos patthelyzet elhúzásával Super Bowl-győzelmet szalasztana el, de vélhetően még az idény kezdete előtt azért ebben az esetben is meg fognak állapodni a felek. Ezzel együtt a hírek szerint a Los Angeles Rams már bekopogtatott New Yorkba, hátha a Giants hajlandó megszabadulni a sztrájkoló klasszistól.