NFL: a Steelers elbocsátotta legendás védőjét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.23. 21:33
Az NFL-ben szereplő Pittsburgh Steelers kitette a keretéből James Harrison linebackert. A 39 éves játékos a 2013-as szezon végén már visszavonult, de a Steelers visszahívta, így még néhány szezont eltöltött a ligában.

Harrisont először 2002-ben szerződtette a Steelers, miután nem kelt el a drafton. Csak a speciális egységben játszott, majd 2003-bana Baltimore szerződtette. A Ravens kölcsönadta az európai ligába, ahol Harrison nem érezte jól magát, kis híján visszavonult.

A Steelers ekkor megkereste, és 2004 után ismét szerződtette. 2005-ben Super Bowlt nyert a csapattal, majd évről évre egyre meghatározóbb tagja lett a védelemnek.

2009-ben az NFL legjobb védőjátékosának választották, ebben a szezonban a Super Bowlon 100 yardos interception-visszahordás után ért el touchdownt az Arizona ellen megnyert meccsen.

A 2012-es szezon után nem tudtak megállapodni vele fizetése csökkentéséről, ezért elbocsátották. A 2013-as idényt a Cincinnatinál töltötte, majd miután távozott, visszavonult, de ismét jött a Steelers hívó szava.

A 2014-es, 2015-ös és 2016-os szezonban a védelem stabil tagja volt, de az idén alig jutott szóhoz, több meccsre nem is nevezték, és most, hogy Marcus Gilbert támadófalember eltiltása lejárt, Harrison elbocsátásával csináltak helyet neki a keretben.

Ha senki sem szerződteti a szezon hátralévő részére, alighanem tényleg vége a karrierjének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik