NFL: a ligát és három csapatot perel a Miami korábbi edzője

Vágólapra másolva!
2022.02.02. 17:24
null
Brian Flores három csapatot perel (Fotó: Getty Images)
A profi amerikaifutball-ligát (NFL) és annak három csapatát, a New York Giantset, a Denver Broncost, valamint korábbi munkadadóját, a Miami Dolphinst is beperelte Brian Flores – írja az MTI.


A negyvenéves szakember 2008-tól a New England Patriotsnál dolgozott különböző segédedzői posztokon, majd az elmúlt három idényben a Miami Dolphins csapatát irányította vezetőedzőként, de a mostani alapszakasz végén menesztették. A tréner 58 oldalas keresetének egyik része az ESPN beszámolója szerint arról szól, hogy a Dolphins tulajdonosa, Stephen Ross szerette volna rávenni őt az első idényében, hogy minél több mérkőzést veszítsen el a csapatával. Ezt annak érdekében szorgalmazta, hogy a következő évi drafton a klub minél előkelőbb pozícióból választhasson egyetemről érkező játékost. Elveszített mérkőzésenként 100 ezer dollár "prémiumot" ajánlott neki, ő azonban ezt elutasította. Az együttes a tulajdonos „szájízének megfelelően” így is hét vereséggel kezdett, utána viszont 5/4-es mutatót hozott össze és a klub végül csak ötödikként draftolhatott. Érdekesség, hogy ha Flores valóra váltja a tulajdonos elképzelését, akkor a 2020-as drafton elvihette volna az első helyen Joe Burrow-t, aki most a második idényében Super Bowlba vezette a Cincinnati Bengals gárdáját.

Florest állítása szerint ezt követően kiközösítette a vezetőség, a médiában próbálták lejáratni, végül most menesztették, noha a Miami az előző két idényben pozitív mérleggel zárt, amire 2003 óta nem volt példa a klubnál.

A szakember még azzal vádolja korábbi főnökét, hogy 2020 elején megpróbálta rábeszélni, találkozzon egy sztárirányítóval, aki hamarosan szabadon igazolható lesz – amerikai sajtóértesülések szerint az akkor még a New Englandet erősítő hatszoros bajnok Tom Bradyről volt szó, aki kedden jelentette be visszavonulását hét Super Bowl-győzelemmel a háta mögött –, ugyanakkor ez szigorúan tilos az NFL-ben. Flores erre is nemet mondott.

A New York Giantset azért perli Flores, mert állítása szerint csak azért hívták állásinterjúra, hogy a klub eleget tegyen az NFL azon szabályának (Rooney Rule), amely szerint kisebbségi edzőt is meg kell hallgatni a főedzői posztokra. Az afroamerikai Flores ezt azzal bizonyítja, hogy még az interjúja előtt kapott egy gratuláló üzenetet korábbi felettesétől, a New England Patriots vezetőedzőjétől, a legendás Bill Belichicktől, aki mint kiderült, „rossz Briannek” címezte jókívánságait, miután a Giants ekkor már döntött a Buffalo Billstől érkező Brian Daboll kinevezéséről.

A Denver Broncosnak pedig azért kell majd magyarázkodnia, mert Flores állításai szerint a coloradóiak 2019-es megkeresése is komolytalan volt, ugyanis az általános igazgató, a játékosként kétszeres Super Bowl-győztes irányító, John Elway, valamint az elnök Joe Ellis egyórás késéssel, másnaposan jelentek meg a megbeszélésen, ami után nem sokkal egy másik trénert, Vic Fangiót nevezték ki.

Flores kereseteiben – melyekhez bárki csatlakozhat, aki hasonlót tapasztalt karrierje során – az is szerepel, hogy az NFL szerinte hibásan működteti a kisebbségi edzők felvételére és alkalmazására vonatkozó szabályozását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik