NFL: a játékosok keddre hívtak össze találkozót a tulajokkal

Vágólapra másolva!
2020.02.22. 12:50
null
A szurkolók remélik, egyezségre jutnak a felek (Fotó: AFP)
Péntek délelőtt az NFL játékos-szakszervezetetének (NFLPA) végrehajtó bizottsága 6:5 arányban nemet mondott a klubtulajdonosok felvázolt kollektív szerződés (CBA) tervezetére, nem ajánlotta azt elfogadásra.

 

Délután nem került sor szavazásra a 32 szavazásra jogosult játékos közreműködésével a kollektív szerződés tervezetről. A döntés során figyelembe vették a végrehajtó bizottság ajánlását, a kritikus pont az alapszakasz-mérkőzések számának (16-ról 17-re) növelése. Köreikben 66 százalékos jóváhagyásra lenne szükség, azonban az új NFLPA-alapszabály alapján ez is csak ajánlásnak tekinthető.

 


 

 

EZÉRT KÜZDENEK A FELEK
A jelenlegi tárgyalások menetéről, közte a tulajdonosi várakozásokkal és a játékosok által problémásnak tartott területekkel IDE KATTINTVA OLVASHAT magyarul a The business of football oldalon!

Az NFLPA-alapszabály szerint a teljes tagság szavazhat a tervezetre és egyszerű többséggel jóváhagyhatja. Szavazás azonban addig nem lesz, amíg az NFLPA részéről azt nem kezdeményezik. Az NFLPA vezetősége keddre egyeztetést hívott össze a tulajdonosokkal, annak sikere esetén sor kerülhet szavazásra, de sokan elbizonytalanodtak, hogy a játékosok teljesen újra akarják nyitni a tárgyalásokat. A tulajdonosok köreiből azt hallani, erre ők már nem hajlandóak.

Az NFL Management Council azért igyekszik ennyire, mert december óta tartanak tárgyalásaik a televíziós szerződések meghosszabbításáról, és addig nem tudnak haladni, amíg nem tudják, hogy a 17 mérkőzéses opciójukkal számolhatnak-e. A nekik ideális esetben nem kerül sor további tárgyalásra, és az NFLPA kedden jóváhagyja a tervezetet.

Ha mégis újra kellene kezdeni a tárgyalást, arra is felkészültek a tulajdonosok, hogy ez sokáig eltarthat. Csütörtökön a CBA-tervezet mellett jóváhagyták az „utolsó év” szabályait, amely a 2020-as szezont speciális előírásokkal ruházza fel. Ezek között szerepelnek jelenleg is érvényes CBA rendelkezések és egy megállapodás a csapatok között az év során alkalmazandó speciális könyvelési szabályokról.

Az NFLPA eredetileg potenciális sztrájkra, illetve jövőre érkező lockoutra készítette a játékosokat. Ettől jelenleg távol állunk, megvan az esély arra, hogy a felek megegyeznek. Áttekintve a vázlatot, jól látszik, hogy mindkét fél engedett annak érdekében, hogy az alku megszülethessen.

Minden, ami az NFL 2020-as idényével kapcsolatos egy helyen itt!

 




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik