NFL: a Falcons klasszis irányítója a Coltsban folytatja – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.03.22. 10:05
null
Ryan nagyon közel volt 2017-ben a Super Bowl-győzelemhez (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Atlanta Falcons irányítója, Matt Ryan az Indianapolis Coltsban folytatja pályafutását.

 

A Coltsnak mindössze egy harmadik körös draftcédulába került a Super Bowlt is megjáró irányító. Az indianapolisi együttesnek nagy szüksége volt egy kezdő quarterbackre, miután Carson Wentzet két harmadik körös választásért cserébe a Washington Commandershez trade-elte.

Matt Ryan egyébként az ESPN értesülései szerint azért szeretett volna távozni Atlantából, mert nem vette jó néven, hogy néhány napja a Falcons is beszállt a Deshaun Watsonért folytatott licitháborúba.


Mivel a Texans irányítója végül a Cleveland Brownshoz szerződött, új QB felé nézett a georgiai gárda: Ryan alig tette ki a lábát Atlantából, a franchise máris kétéves szerződést kötött a Tennessee Titans korábbi játékosával, Marcus Mariotával.

Az 1/2-es irányító a Titansnél együtt dolgozott a Falcons jelenlegi vezetőedzőjével, Arthur Smithszel. Bár Tennessee-ben csúnyán megbukott Mariota, most új otthonra lelhet Atlantában: a Sólymok két évre csaknem 19 millió dollárt fizetnek a 28 esztendős amerikai futballistának.


Fontos megjegyezni, hogy a Falconsnál több mint 40 millió dollárnyi halott pénz maradt a fizetési sapkában Ryan szerződéséből – ennyi pénz még egyetlen játékos kivágása, elcserélése vagy visszavonulása után sem ragadt a capben az NFL történetében.

Matt Ryan 2017-ben a nagydöntőben is szerepelt: 28–3-ra vezetett csapatával, végül azonban hosszabbítás után 34–28-ra kikapott a New England Patriotstól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik