NFL: a Colts hét meccs után lecserélte a korábbi MVP-irányítót

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.10.24. 22:23
null
Már nem Matt Ryan a Colts kezdő irányítója (Fotó: Twitter/PFF)
A tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Indianapolis Colts hét alapszakasz-mérkőzés után lecserélte Matt Ryant.

 

A döntésről a csapat vezetőedzője, Frank Reich számolt be hétfőn. Indianapolisban régóta nagy problémát jelent az irányítóposzt betöltése, legutóbb az Eaglesnél is óriásit bukó Carson Wentzet cserélték el Washingtonba.

A korábbi MVP-irányító az idény előtt érkezett a Coltshoz egy 2022-es harmadik közös draftcéduláért cserébe Atlantából. Matt Ryan volt az irányító a Falconsban, amikor a georgiai együttes 28–3-ra vezetett, mégis kikapott a New England Patriotstól a Super Bowlban még 2017-ben.

Természetesen Ryan teljesítménye óriási csalódás volt mindenki számára Indianapolisban, a gárda hét mérkőzés után három győzelemmel, három vereséggel és egy döntetlennel áll. Hozzá kell tenni, az irányító vállsérülést szenvedett, s sajtóhírek szerint akár négyhetes kihagyás is várhat rá, ám a vezetőedző állítása szerint akkor sem lesz kezdő innentől Matt Ryan, ha teljesen felépül.

A 37 éves quarterback helyett Sam Ehlinger áll majd a center mögé. A 24 éves irányítót a 2021-es draft hatodik körében választotta ki a Colts, a tavalyi évben három mérkőzésen szerepelt.

Érdekesség, hogy az Indianapolis Colts keretében ott van a 2018-as Super Bowl-győztes irányító, Nick Foles is, aki éppen akkor teljesített a legjobban, amikor Frank Reich volt a bajnok Philadelphia Eagles támadókoordinátora.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik