NFL: a Chiefs és az Eagles pihen – itt a wild card kör menetrendje

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.09. 20:05
null
A Bills és a Dolphins harmadszor találkozik majd az idényben (Fotó: Buffalo Rumblings)
Lezárult a tengerentúli amerikaifutball-liga 2022–2023-as alapszakasza, így megszülettek a rájátszás első körének párosításai. Mutatjuk a wild card kör programját.

 

A 2020-as szabályváltoztatást követően a 32 csapatból 14 is továbbjutott a rájátszásba, közülük kettő automatikusan a konferencia-elődöntőben találja magát. Idén ez a két csapat az utóbbi években stabilan kiemelkedő, Kansas City Chiefs és a mostani idényben hatalmas fejlődést mutató Philadelphia Eagles. Előbbi az Amerikai főcsoport (AFC), utóbbi a Nemzeti főcsoport (NFC) első kiemeltje.

A Chiefs és az Eagles is pihenhet egy hetet (Fotó: Sporting News)
A Chiefs és az Eagles is pihenhet egy hetet (Fotó: Sporting News)

A wild card hétvégét magyar idő szerint szombat 22.35-kor nyitja meg a NFC második és hetedik kiemeltje, azaz a San Francisco 49ers és a Seattle Seahawks párharca a kaliforniai csapat otthonában. Amerikában még aznap, nálunk azonban már vasárnap hajnalban (2.15) játszik egymással a meglepetésre bekerülő Jacksonville Jaguars és a Los Angeles Chargers. Mivel a Jags nyerte meg a csoportját, Floridában zajlik majd az összecsapás.

Vasárnap az eddig megszokott három időpontban, 19.05-kor, 22.40-kor és 2.15-kor kezdődnek a meccsek. Elsőként a bajnokesélyes Buffalo Bills idén másodjára fogadja a Miami Dolphins, ezt követően kezdődik a New York Giants és a Minnesota Vikings összecsapása, majd a nap a Baltimore Ravens és a Cincinnati Bengals csoportellenfelek közti ütközettel zárul.

A hétvége zárásaként pedig a negatív mérleggel bekerülő, Tom Brady által vezetett csapat, a Tampa Bay Buccaneers játszik kedd hajnalban 2.15-kor „Amerika csapata”, a Dallas Cowboys ellen.

 

 

Ami a rájátszásról lecsúszó csapatokat illeti, a 18. játékhéten verte meg a Houston Texans az Indianapolis Coltsot, amivel végül elvesztette az idei draft 1/1-es cetlijét. Ennek köszönhetően a Chicago Bears tudhatja magáénak az első választás lehetőségét.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD KÖR
Szombat
Nemzeti főcsoport
22.35:
San Francisco 49ers (2.)–Seattle Seahawks (7.) (Tv: Arena4)
Vasárnap
Amerikai főcsoport
2.15:
JacksonvilleJaguars (4.)–Los Angeles Chargers (5.) (Tv: Arena4)
19.00: Buffalo Bills (2.)–Miami Dolphins (7.) (Tv: Arena4)
Nemzeti főcsoport
22.40:
Minnesota Vikings (3.)–New York Giants (6.) (Tv: Arena4)
Hétfő
Amerikai főcsoport
2.15:
Cincinnati Bengals (3.)–Baltimore Ravens (6.) (Tv: Arena4)
Kedd
Nemzeti főcsoport
2.15:
Tampa Bay Buccaneers (4.)–Dallas Cowboys (5.) (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik