NFL: a 49erst legyőző Rams hazai pályán játszhat Super Bowlt

Vágólapra másolva!
2022.01.31. 09:34
null
Cooper Kupp (labdával) touchdownt érő elkapása Jaquiski Tartt mellett (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) Nemzeti főcsoportjának döntőjében a Los Angeles Rams 20–17-es győzelmet aratott a San Francisco 49ers felett. Ezzel Sean McVay tanítványai bejutottak a Super Bowlba, ahol a Cincinnati Bengalsszal csaphatnak össze – mégpedig hazai pályán.


A pontgyártás csak a második negyedben indult be az NFC negyedik és hatodik kiemeltjének találkozóján, és bár a Rams került előnybe, a 49ers egy touchdownnal és egy mezőnygóllal gyorsan fordított.

A harmadik negyedben Jimmy Garoppolo és George Kittle összjátékának köszönhetően 17–7-re módosította az állást a San Francisco. Jött a záró játékrész, amely során Jaquiski Tartt segítségével akár le is zárhatta volna a meccs érdemi részét a 49ers: a safety majdnem lehúzta Matthew Stafford pontatlan passzát, ám a labda kicsúszott a kezei közül.

A Rams kapva kapott az alkalmon: először Stafford és Kupp hozott össze egy TD-t, majd Matt Gay két mezőnygóllal beállította a végeredményt.

A Los Angeles ezzel kétéves kihagyást követően ismét a nagydöntő résztvevője lesz, ráadásul hazai pályán, a kaliforniai Inglewoodban található SoFi Stadiumban. Tavaly a Tampa Bay Buccaneers szintén a saját stadionjában szerepelhetett, és „otthon is tartotta” a Vince Lombardi-trófeát.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORTDÖNTŐ

NFC
Los Angeles Rams
–San Francisco 49ers 20–17

KORÁBBAN
AFC
Kansas City Chiefs–Cincinnati Bengals 24–27 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik