NBA: Zion Williamson 547 nap után visszatérhet

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.09.26. 21:30
null
Zion visszatér (Fotó: AFP)
Zion Williamson 547 nap kihagyás után visszatér az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő New Orleans Pelicansben.

A 22 éves játékos tavaly április 5-én vívta legutóbbi mérkőzését, majd az elmúlt idényt lábfejsérülés miatt teljes egészében kihagyta.

„A legjobb formámban vagyok, gyorsabban mozgok, nagyobbat ugrok, mint valaha. Nagyszerűen érzem magam” – jelentette ki az erőcsatár, aki júliusban öt évvel meghosszabbította szerződését a louisianai klubbal. Ennek értelmében 2027-ig 193 millió dollárral gazdagodik, és az összeg bizonyos feltételek teljesülése esetén 231 millióra is növekedhet.

A 2019-es amatőrbörze egyes számú kiválasztottja – aki 198 centis létére 129 kilogrammot nyom – az első három NBA-idényében csak 85 mérkőzésen lépett pályára sérülései miatt. Újonc szezonjában mindössze 24 meccsen szerepelt térdproblémák miatt, a második évadjában 61 találkozón játszott, majd tavaly nyáron edzés közben olyan súlyos lábsérülést szenvedett, hogy az egész 2021–2022-es idényt ki kellett hagynia.

Eközben azzal is feltűnést keltett, hogy a rehabilitációját márciusig nem a klubjánál, hanem Oregonban töltötte, ahol cipőszponzorának, a Nike-nak a központja található. A Pelicans nélküle is beverekedte magát a rájátszásba, amelynek első körében 4–2-es összesítéssel alulmaradt az alapszakaszgyőztes Phoenix Sunsszal szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik