NBA: Bostonban is nyert a Magic, legyőzte a Denvert a Lakers

GOBODICS TAMÁS, HEGEDŰS RÓBERT (KEZDŐ5.HU)GOBODICS TAMÁS, HEGEDŰS RÓBERT (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2022.12.17. 08:05
null
Hazai pályán kapott ki a Celtics (Fotó: Getty Images)
Anthony Davis sérülését is elbírta a Los Angeles, otthon égett meg a ligaelső, Kyrie Irving dudaszós triplájával győzött a Nets, tovább robog a Sixers és a Knicks, egyre mélyebben a GSW és a Bulls.

Detroit Pistons – Sacramento Kings 113–122

Felpörögtek a sacramentói kezdők. Nagyot játszott a vendégek első sora, amely összesen 99 pontot (!) tett fel a táblára, főleg a második félidőben voltak megállíthatatlanok. Az első két negyedben még többet hibázott a csapat, különösen védekezésben hiányzott az energia, így a nagyszünetben a Detroit vezetett nyolc ponttal, de aztán Mike Brown vezetőedző felrázta övéit, a kezdők pedig visszamentek a parkettre és szétkapták az ellenfelet: 28–8-as futással nyitottak és ez az öt játékos 35 pontot dobott ebben a negyedben. A 38–23-ra nyert játékrésszel megfordították a küzdelmet és onnantól már ők diktáltak, ugyan a záró etapban egyszer visszajött még öt pontra a Pistons, de két villanással ismét tíz fölé növelte a különbséget a Sacto, és többször már nem tudott veszélyeztetni a vendéglátó. A Kingnsél De'Aaron Fox (24 pont, 9 gólpassz) és a Brown által nagyon dicsért Domantas Sabonis (23 pont, 13 lepattanó, 7 gólpassz) volt a vezér, de Keegan Murray is dobott egy 20-ast, Harrison Barnes 19-et, és még Kevin Huerter is hozzátett 13 egységet - ráadásul jól is dobtak, a harmadik negyedben pedig már jól is védekeztek. A Sacto így 3-3-mal zárta le hosszú idegenbeli túráját, Brown pedig elégedetten értékelte csapata teljesítményét, míg a Detroit ezúttal nem tudott meglepetést okozni – az első félidő 63 pontja után lelassultak Bogdanovicék, és védekezésben is lecövekeltek, elrontották a váltásokat, a harmadik negyedben szinte mindent rosszul csináltak.

A Pistons legjobb dobói: Bogdanovic 22/3, Duren 15, Bey 14/6
A Kings legjobb dobói: Fox 24, Sabonis 23, Murray 20/12

Charlotte Hornets – Atlanta Hawks 106–125

Felszívta magát a Hawks. Egy ideje már gyenge formában van az Atlanta, a sérülések is kibillentették a társaságot, most viszont a tartalékos felállás ellenére remek játékkal aratott idegenbeli győzelmet. Murray, Collins és Capela ezúttal is hiányzott a kezdőből, de így is parádésan kezdtek, rögtön az első negyedet 14 ponttal nyerték, a nagyszünetben 16-tal vezettek, majd ugyan a harmadik játékrészben volt egy hullámvölgy és a különbség jelentős részét eltüntette a Hornets, de a záró etapra ismét összeszedte magát Nate McMillan alakulata, és végül sima győzelmet aratott. Trae Young (31 pont, 9 gólpassz) és Bogdan Bogdanovics (28 pont, 7/10 tripla) megadta az alaphangot, kettejük tűzereje körül felépült a játék, csapatként 55 százalékkal céloztak mezőnyből és 50 százalék felett tripláztak, ugyan magas poszton voltak gondjaik, a lepattanózást például elvesztették, de ezt is képesek voltak ellensúlyozni. A negyedik negyedben akkorát védekeztek, hogy 14 ponton tartották a Charlotte-ot, amelynél LaMelo Ballt (27 pont, 7/13 tripla) leszámítva csak Nate Richardsban volt fantázia, a többiek elvesztek ezen a mérkőzésen. A harmadik negyedben futott 16–2-es rohamon kívül nem nagyon tudtak mit hozzátenni a hazaiak, az Atlanta akarata érvényesült, de Steve Clifford vezetőedző úgy fogalmazott, hogy ők sokat javultak a legutóbbi meccsükhöz képest, csak a Hawks ma olyan színvonalon teljesített, hogy ezzel a játékkal a legtöbb csapatot legyőzné...

A Hornets legjobb dobói: Ball 27/21, Oubre Jr. 16/9, Richards 13
A Hawks legjobb dobói: Young 31/6, Bogdanovic 28/21, Griffin 13/9

Boston Celtics – Orlando Magic 109–117

Betli. Országos egyesnek tűnt a találkozó a Magic jó formája ellenére is, a ligaelső viszont pontatlan és kissé enervált játékot mutatott be, ami ezúttal meglepő hazai vereséget eredményezett. Jayson Tatum (31 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz) és Jaylen Brown (26 pont, 4/10 tripla) most is igyekezett, melléjük szokás szerint próbált fellépni a kispadról Malcolm Brogdon, de valahogy nem működött a gépezet, alig jutottak 40 százalék fölé mezőnyből, a 17 gólpassz és a 24 százalékos triplázás pedig még egyértelműbben jelzi, hogy ezúttal nem volt meg a ritmusuk. Ennek megfelelően szinte végig hátrányban is voltak, elbukták az első negyedet, a nagyszünetben nyolc ponttal égtek, és igazából egyetlen olyan időszakuk sem volt, amikor összeállt volna a gépezet és elindultak felfelé – támadásban annyira sok volt a hiba, hogy nem tudták elkapni a fonalat. A váratlan pofon után Joe Mazzulla vezetőedző annyit mondott, hogy most is megvoltak a helyzeteik, csak nem tudták bedobni őket, az igazi pozitívum viszont az, hogy megkezdhette a szezont Robert Williams III: a védekezés alapját adó center idén először léphetett pályára súlyos sérülése után, egyelőre a padról beszállva 18 perc alatt 4/4 jó dobást és 5 lepattanót tett hozzá.

Folytatódik a csoda. Már sorozatban ötödik győzelmét aratta az Orlando, a négy hazai siker után most a liga legjobb csapatának otthonában is nyerni tudott a széria előtt összesen négy győzelmet jegyző alakulat, teljességgel érthetetlen, hogy most mitől táltosodott meg ennyire a gárda - bár az tény, hogy a szezon elején is jól nézett ki játékban, de a győzelmeket nem tudta behúzni. Az első negyed még billegett, de annak utolsó percében magukhoz ragadták a vezetést és azt már egyszer sem adták vissza a mérkőzés végéig, 37 percig tartották az előnyt, vezettek már 19 ponttal is, a remek védekezés mellett támadásban is szépen járatták a labdát, ezúttal sem lehet belekötni a játékukba. Mo Wagner (25 pont, 8 lepattanó) és Franz Wagner (19 pont) mellett szokás szerint az 1/1-es Paolo Bancherót (20 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) érdemes kiemelni, és bár ugyan ők is 30 százalék alatt tripláztak, de az 53–38-ra nyert lepattanózás döntő faktornak bizonyult, kulcsfontosságú volt a sikerükhöz. Az újabb váratlan bravúr után most már tényleg komolyan kell őket venni, holnap ugyanitt, Bostonban lépnek pályára, meglátjuk, hogy a listavezető képes lesz-e válaszolni.

A Celtics legjobb dobói: Tatum 31/6, Brown 26/12, Brogdon 15/3
A Magic legjobb dobói: M. Wagner 25/3, Banchero 20/9, F. Wagner 19/3

Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers 118–112

Donovan Mitchell és a negyedik negyed. Kissé fáradtnak tűnt a Cavs, a Pacers valamivel jobban játszott a mérkőzés nagy részében, az első három negyed mindegyikét a vendégek nyerték, akik 11 pontos fórral fordulhattak rá az utolsóra. Ott azonban 90–103 után sebességet váltott Donovan Mitchell, és az ő vezetésével a Cleveland szétszedte az Indyt: a hátvéd egymaga 18 pontot dobott a kulcsfontosságú játékrészben, a Cavs összesen 35–18-ra nyerte ezt az etapot, a mérkőzést egy 28–9-es rohammal zárta le, ráadásul az utolsó bő öt percben egyetlen kosarat sem kapott. A Pacers totális szétesése mellett ez Mitchell extrájának volt köszönhető, ő megoldott és bedobott minden olyat, amit lehetett, illetve egy-két olyat is, amit nem lehetett, így végül 41 ponttal zárta a találkozót - 14/24-et dobott mezőnyből és 8/15-öt távolról, nem lehetett megállítani. Mellette Darius Garland (20 pont, 6 lepattanó, 10 gólpassz) is jó számokkal zárt és többen is hozták, amit kellett, de így is nagyon nagy szükség volt erre az utolsó negyedre ahhoz, hogy kiharcolják a győzelmet – ezzel 13–2-re állnak otthon, magabiztosan várhatják a következő ellenfelet.

Elrontotta a Pacers. Közel állt a győzelemhez az Indy, három negyeden keresztül jól játszottak a vendégek, Tyrese Haliburton (17 pont, 14 gólpassz) irányításával több fegyvert is sikerült beélesíteni, összességében remek labdajáratással és 50 százalék feletti mezőnymutatóval dolgoztak. A bajt az okozta, hogy egyrészt Mitchell elkezdte hozni a lélekölő játékokat a negyedik negyedben, másrészt pedig az utolsó percek lefagyása nem fért bele: öt és fél perccel a vége előtt még ők vezettek 110–105-re, de innentől csak hibáztak, két büntetőn kívül már nem találtak a gyűrűbe. Rick Carlisle vezetőedző ezt nem részletezte, csak Mitchellt és a Clevelandet dicsérte, mindenesetre ezzel a vereséggel ismét 50 százalékon állnak, következőleg pedig a jó formát futó New Yorkot fogadják.

A Cavaliers legjobb dobói: Mitchell 41/24, Garland 20/6, Mobley 16/3
A Pacers legjobb dobói: Mathurin 22/6, Haliburton 17, Hield 14/12, Nesmith 14/6

Philadelphia 76ers – Golden State Warriors 118–106

Behúzta a Sixers. „Nem volt bennünk ma nagy élet, de nyertünk és ez a lényeg” – hangzott a mérkőzés értékelése a hazaiak vezetőedzőjétől, Doc Riverstől, ez pedig jól össze is foglalta az eseményeket. A tartalékos, nehéz helyzetben lévő GSW ellen kötelező volt nyernie a Phillynek még úgy is, hogy Tyrese Maxey mellett végül Tobias Harris sem léphetett pályára, de ez annyira azért nem jött könnyen, az első negyed és az első félidő után is a Warriors járt előrébb pár ponttal. A fordulás után aztán érvényesült a papírforma, a második félidőt 63–49-re nyerte a Sixers, és a Warriors problémáit kihasználva végül behúzta zsinórban negyedik győzelmét, amire egyébként ebben a szezonban még nem volt példa. Joel Embiid (34 pont, 13 lepattanó, 4 gólpassz, 4 labdaszerzés, 2 blokk) az első félidőben még sokat hibázott és frusztráltnak tűnt, de a harmadik negyedre összeszedte magát, és az ő koncentrált játékával tudtak fordítani, mellette James Harden (27 pont, 9 gólpassz, 4/8 tripla) is hozta a tőle elvárt jó teljesítményt, De'Anthony Melton is jól mozgott (17 pont, 9 lepattanó, 7 gólpassz), úgyhogy összességében nincs okuk nagy panaszra – ha nem is voltak túl élesek, de a győzelem meglett, így továbbra is ötödikek Keleten.

Ennyi volt a Warriorsban. Curry, Green és Wiggins nélkül lépett pályára a GSW, ráadásul Klay Thompson egy sérüléssel együtt vállalta a játékot és sorozatban tíz dobást hibázott el, nem nagyon találta el a berendezést. Ennek ellenére partiban voltak, 30 gólpassz fölé jutottak, megvolt bennük a tűz, Jordan Poole (29 pont, 4/9 tripla) és Donte DiVincenzo (17 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz, 5/8 tripla) mellé majdnem tripla-duplával nőtt fel Kevon Looney (14 pont, 11 lepattanó, 9 gólpassz, 2 labdaszerzés, 2 blokk), rájuk pedig fel lehetett építeni a játékot – dobtak 17 triplát, sokáig közel tudtak maradni, de a végén érvényesült a papírforma. Ezzel nincs is gond, azzal viszont van, hogy csak 14–16-ra állnak, Curryre egy ideig nem számíthatnak, idegenben vele együtt is szörnyűek voltak, és most már azért közelítünk december végéhez – nagy kérdés, hogy lesz-e idő, energia és képesség arra, hogy jó helyre zárkózzanak fel az alapszakasz végéig, mert bár most még nem nagy a hátrány, de ha így folytatják, hamar az lesz.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 34/6, Harden 27/12, Melton 17/9
A Warriors legjobb dobói: Poole 29/12, DiVincenzo 17/15, Looney 14

Toronto Raptors – Brooklyn Nets 116–119

Irving dudaszós dobásával nyert a Nets. A végletekig kiélezett mérkőzést vívtak a felek, ugyan a remekül kezdő Raptors vezetett már 18 ponttal is az este korai szakaszában, de aztán visszajött a Brooklyn, sőt fordított is, hat perccel a vége előtt már a vendégek jártak előrébb nyolc ponttal. Innen viszont a Toronto jött vissza, három percnél egyenlített, a végjáték pedig innentől igazi körömrágós oda-vissza csatába torkollt. Ben Simmons és Kevin Durant zsákolásai után Scottie Barnes dobott gyors öt pontot, majd egy perccel az órán jött Fred VanVleet egy nagy triplával, így itt már a Raptors vezetett 111–110-re. Itt megvillant az amúgy is nagyot játszó Kyrie Irving, de az ő clutch kosarára megint Barnes válaszolt, majd Irving labdájából Yuta Watanabe dobott clutch triplát 15 másodpercnél, de szinte azonnal érkezett a válasz Barnestól. Alig három másodperc maradt az órán, amikor oldalról jöhetett a Nets, a labdát Irving kapta fent, aki egy-egyben megverte VanVleetet és bevert egy visszalépős triplát – az a dudaszó pillanatában vágódott a gyűrűbe, a torontói csarnok elhűlve figyelte a jelenetet. Ugyan Irving rengeteg clutch dobást jegyzett már karrierje során, de ez volt számára az első olyan, ami dudaszós győzelmet ért: mint mondta, úgy olvasta a védekezést, hogy lesz ideje a visszalépős dobásra, mert a betörést várták, így is tett, egyensúlyba helyezte magát és beemelte a meccsnyerőt. A Nets ezzel sorozatban ötöt nyert, és továbbra is ott van a keleti negyedik helyen.

Nem talál ki a gödörből a Toronto. Nem játszanak rosszul a kanadaiak, de a győzelmeket képtelenek megoldani, zsinórban negyedszer kaptak már ki, összességében pedig csak 13-16-ra állnak úgy, hogy pozitív a pontkülönbségük. Hiába játszott hatalmasat és dobott 39 pontot sorozatban másodszor is Fred VanVleet, hiába jutott 26-ig a remeklő Barnes, ez sem volt elég: a túloldalon Irving (32 pont, 5 gólpassz) és Kevin Durant (28 pont, 10/15 mezőnyből) is csillogott, míg Nic Claxton az 5/5 jó dobása és 10 lepattanója mellett 6 blokkot osztott ki. A végén egy jó játék kellett volna még pluszban a torontói sikerhez, de ez sem jött össze, következőleg a bajban légő Warriors ellen már muszáj lenne javítani.

A Raptors legjobb dobói: VanVleet 39/12, Barnes 26, Siakam 17/3
A Nets legjobb dobói: Irving 32/9, Durant 28/6, Watanabe 17/9

Chicago Bulls – New York Knicks 91–114

Ez most simább volt. Két napja hosszabbításban nyert ugyanitt a Knicks, ezúttal viszont csak egy negyed volt a Chicagóban: a hazaiak azt még megnyerték, aztán elfogytak, a következő három játékrészben 21, 22 és 16 pontot tudtak dobni. A New York viszont hozta, amit kell, RJ Barrett (27 pont, 3/5 tripla), Jalen Brunson (22 pont, 6 gólpassz, 6/9 tripla), Quentin Grimes (22 pont, 5/9 tripla) és Julius Randle (19 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés) vezetésével egyértelmű fölénybe kerültek a vendégek, ugyan csak 40 százalékkal dobtak, de parádésan védekeztek, leszedtek 15 támadópattanót és bedobtak 17 hármast, ami elégnek bizonyult a sikerhez. A nagyszünetben már ők vezettek, a harmadik negyedben tíz pont feletti előnyt építettek fel, a negyedikben pedig igazán magabiztossá tették a győzelmüket, de volt közte kereken 30 pont is ebben az időszakban. A védekezés az, amire igazán büszkék lehetnek, úgy nyertek sorozatban hatodszor, hogy ebből ötször is 100 pont alatt tartották aktuális ellenfelüket, ráadásul a liga egyik legrosszabbul triplázó csapataként mostanában ezen a téren is jók – Tom Thibodeau vezetőedző is ezt emelte ki, ez az energia, amire építhetnek. A Bullsnál viszont nincs megoldás: most is eladtak 20 labdát (a Knicks csak 12-t), 15–2-re bukták el a támadópattanózást, 12-vel több faultot ütöttek be, 20+ pontot kaptak leindításból: mind olyan statisztika, ami magával hozza a vereséget, főleg így együtt. Ezúttal az egyéni extra is elmaradt, DeRozan 14, LaVine 17, Vucevic pedig csak 9 pontot dobott, ezért lett ennyire sima a vereség, és most már lassan a korábban említett Orlando is utoléri őket...

A Bulls legjobb dobói: LaVine 17/9, DeRozan 14, Williams 10/6
A Knicks legjobb dobói: Barrett 27/9, Brunson 22/18, Grimes 22/15

Oklahoma City Thunder – Minnesota Timberwolves 110–112

Szoros végjáték. Az OKC szerdán is két ponttal kapott ki a Heattől, most újra egy hajszálon múlt a győzelme, de az a hajszál megint ellene döntött, így sorozatban ötödik vereségét könyvelhette el. Az első félidőben ennél simábban is vezetett a Minnesota, tíz pont feletti előnyben voltak a vendégek, de aztán felébredt a nagyszünetig csak kilenc pontot szerző Shai Gilgeous-Alexander: a harmadik negyedben egymaga 23 pontot termelt, csapata pedig 41-25-re nyerte meg a játékrészt, amivel meg is fordította a derbit. A lendület azonban a negyedik etapra elfogyott, ott ismét szoros küzdelmet láthattunk, amit a Wolves parádésan kimozgott: az utolsó nyolc percben már végig vezetett egy-három ponttal, majd a legvégén, 107-108-nál, 11 másodperccel az órán Austin Rivers süllyesztette el a meccsnyerő hármast, onnan már nem lehetett visszaút. Addig azért bőven volt esélye mindkét csapatnak a győzelemre, illetve még a dobás után is oda-vissza jöttek a büntetők, de a Minnesota megoldotta a feladatot, így tartalékos felállásban aratott nagyon értékes idegenbeli győzelmet.

Reid újra bizonyított. Towns, Gobert és Russell sem léphetett pályára a Minnynél, így került előtérbe Naz Reid, aki a szezon során először volt ott a kezdőben, és stílusosan kedvenc ellenfele, az OKC ellen bizonyíthatott. Reid tavaly 29 pontos karriercsúcsot dobott a Thundernek, pár héttel ezelőtt 18 lepattanóval szállított szintén karriercsúcsot ugyanígy a Thunder ellen, most pedig 28 ponttal ő lett a Wolves legjobb dobója: 11/18 dobása a gyűrűbe hullott, 3/5 triplát is beemelt, leszedett 9 lepattanót, kiosztott 3 gólpasszt és ellopott 3 labdát. Mellette a győzelmet jelentő triplát jegyző Rivers (20 pont, 4/5 hármas, 5 labdaszerzés) és Anthony Edwards (19 pont, 11 lepattanó, 7 gólpassz) is nagyot ment, így sikerült pótolni a hiányzókat, főleg hogy az OKC továbbra is fiatal, rutintalan csapat benyomását keltette. Az őrült harmadik negyeddel SGA eljutott 35 pontig, a 11-13-6-ot hozó Josh Giddey is tette, amit tudott, de még mindig sok volt a kihagyás, a lefagyás, és ezúttal is elrontották a szoros végjátékot – amíg ezeket nem rendezik, addig nem nagyon remélhetnek előrelépést.

A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 35/9, Omoruyi 14/3, Wiggins 14/6
A Timberwolves legjobb dobói: Reid 28/9, Rivers 20/12, Edwards 19/6

Dallas Mavericks – Portland Trail Blazers 130–111

Megtalálták Christian Wood helyét a rendszerben? A nagy reményekkel igazolt dallasi magasember az utóbbi időben már stabilan hozza a jó teljesítményeket, ma pedig nem csak 32 pontos (és 12 pattanós) szezoncsúcsot hintett, hanem meg is nyerte a meccset. Az első negyedben eléggé szenvedett a Mavs, a második elején viszont Wood felpörgött, és a nagyszünetre már 20 pontnál járt, ráadásul Luka Doncic (33 pont, 5/9 tripla, 6 lepattanó és 9 gólpassz) is 23-at szórt, ketten együtt 22/35 dobásukat küldték a gyűrűbe és kilencpontos fórt építettek ki. A második félidő elején aztán csatlakozott hozzájuk Tim Hardaway Jr. és Spencer Dinwiddie is, Damian Lillardöt is sikerült levédeniük, alig hét perc alatt 27 pontra hizlalták az előnyt, erre pedig már nem érkezett válasz. A negyedik negyedben már nem is volt szükség Doncic-ra és Woodra, akik nyugodtan pihenhettek a Cavaliers elleni back-to-backre, ami egy négyes túra első állomása.

Egy félidő volt a Blazersben. Zsinórban három győzelemből érkezett a meccs előtt nyugati 5. helyen álló Portland, Dallasban viszont hatalmas pofonba szaladtak bele. Pedig jól indult a mérkőzés, nyolc ponttal is vezettek, ám már ekkor látszott, hogy a védekezéssel komoly gondjaik akadnak, a második negyedben kapott 41 pont intő jelnek tűnt. Az első félidőben Damian Lillard még 21 ponttal tartotta a csapatát, a fordulás után viszont már csak három egységet tett hozzá, miközben átgázoltak a Blazersen. A vereség mégsem az előző 4 meccsen 38 pontot átlagoló Lillard lelkén szárad, hanem Jerami Grantén és Anfernee Simons-én: a két alvezér megállt 7-7 pontnál, a magasember nem szedett lepattanót, a hátvéd nem harcolt ki büntetőt, ez nagyjából mindent elmond a teljesítményükről. Így aztán hiába Jusuf Nurkic kiváló meccse, sokra nem mentek vele, és a kispad (főleg a tripla-dupla közelben végző Trendon Watford) is már inkább csak akkor villogott, amikor a meccs régen eldőlt. A negyedik negyedben a portlandi kezdőt ki is ültették, mivel ők is back-to-back játszanak: Houstonban lesz jelenésük.

A Mavericks legjobb dobói: Doncic 33/15, Wood 32/6, Hardaway Jr. 17/6.
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 24/9, Watford 16/6, Nurkic 16/3.

Los Angeles Lakers – Denver Nuggets 126–108

Anthony Davis sérülése ellenére simázott a Lakers. A hazaiak parádés formában lévő magasembere 10 pontot szerzett az első negyedben, itt viszont egy leérkezésnél rosszul fogott talajt – a második negyedben még pályán volt, de a nagyszünetet követően már nem kockáztatták a játékát. Így aztán LeBron Jamesre jutott a munka dandárja, mivel sok esetben neki kellett fognia Nikola Jokicsot – sikerült is emberi számokon tartani a rettegett centert, miközben ő maga 30 pontot szórt 13/20-as mezőnnyel, 9 pattanóval. A kezdőötösben Dennis Schröder is kiválóan teljesített, azonban az első félidő így is egál körüli eredménnyel zárult, a Lakersnek nagy szüksége volt a kispadjára, ahonnan elő is ugrott három klasszis teljesítmény. Russell Westbrook tripla-duplázott (15 pont, 11 lepattanó, 12 gólpassz) és talán eddigi legjobb Lakers-es meccsét játszotta, Davis helyén Thomas Bryant 21 pontot termelt 9/11-es mezőnymutatóval, ehhez pedig Austin Reaves is hozzátett 16 egységet – ezzel a trióval nem tudott mit kezdeni a Denver. A Los Angeles idei legnagyobb győzelme volt a mai, de még így is 12. helyen állnak Nyugaton...

Hiányzott egy denveri sebességi fokozat. A vendégek utolsó három meccsüket megnyerték és felkapaszkodtak a nyugati dobogóra, legutóbb 141 pontot dobtak a Wizardsnak, és az első félidőben úgy tűnt, hogy most is tartani tudják a lépést, 65 pontot termeltek. A második félidőben azonban mindössze 43 egységet tudtak hozzátenni, Anthony Davis kiválása inkább az ő kezdőötösüket zavarta össze, ráadásul a padról ezúttal senki nem jutott 8 pont fölé, miközben a túloldalon sorjáztak a kiváló teljesítmények – mondhatni, hogy Hylandék kollektíven mondtak csődöt. Nikola Jokics (25 pont, 11 lepattanó, 8 gólpassz, 4 szerzett labda), Jamal Murray (23 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) és Aaron Gordon (17 pont) nagyjából hozta magát támadásban, de egyikük sem őrült meg, ráadásul kezdőötös védekezése ma nem igazán működött – most szusszanhatnak egyet, legközelebb a Hornets ellen pedig visszatérhetnek a helyes útra.

A Lakers legjobb dobói: James 30/3, Bryant 21/3, Reaves 16/6.
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 25/3, Murray 23/6, Gordon 17/3.

NBA, ALAPSZAKASZ
Charlotte Hornets–Atlanta Hawks 106–125
Detroit Pistons–Sacramento Kings 113–122
Boston Celtics–Orlando Magic 109–117
Cleveland Cavaliers
–Indiana Pacers 118–112
Philadelphia 76ers
–Golden State Warriors 118–106
Toronto Raptors–Brooklyn Nets 116–119
Chicago Bulls–New York Knicks 91–114
Oklahoma City Thunder–Minnesota Timberwolves 110–112
Dallas Mavericks
–Portland Trail Blazers 130–110
Los Angeles Lakers
–Denver Nuggets 126–108

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik