NBA: újabb 38 pont LeBron Jamestől, ezúttal tripla duplával – videó

CS. M. /GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)CS. M. /GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)
Vágólapra másolva!
2022.03.22. 07:23
null
LeBron Jamesre nincsenek szavak (Fotó: Getty Images)
A Philadelphia 76ers rangadót nyert a Miami Heat ellen (113–106) az NBA alapszakaszának legutóbbi játéknapján, míg a Los Angeles Lakers Clevelandből távozott győztesen (131–120) úgy, hogy LeBron James 38 pontot dobott 11 lepattanó és 12 gólpassz társaságában.

A Lakers négyszeres bajnok szupersztárja elképesztő formában van, még ha csapata mérlege nem is ezt mutatja. LeBron James már 30 pontot átlagol ebben az idényben, mellyel vezeti a vonatkozó rangsort, 37 évesen. Korábbi csapata, a Cleveland Cavaliers ellen ezúttal 38 pontot dobott, leszedett 12 lepattanót és kiosztott 11 gólpasszt.


KOSÁRLABDA,
NBA ALAPSZAKASZ
Charlotte Hornets
–New Orleans Pelicans 106–103
Cleveland Cavaliers–Los Angeles Lakers 120–131
Detroit Pistons–Portland Trail Blazers 115–119
Brooklyn Nets–Utah Jazz 114–106
Philadelphia 76ers–Miami Heat 113–106
Chicago Bulls–Toronto Raptors 113–99
Houston Rockets–Washington Wizzards 115–97
Oklahoma City Thunder–Boston Celtics 123–132
Dallas Mavericks–Minnesota Timberwolves 110–108

A JÁTÉKNAPRÓL BŐVEBBEN ITT!

Két vezére nélkül győzte le a keleti éllovas Miamit a Sixers, a Jazz ellen is nyert a Brooklyn, a Torontót verte a Bulls, győzött a Lakers, nem hibázott a Boston – ez történt az NBA-alapszakasz legutóbbi játéknapján.

Charlotte Hornets–New Orleans Pelicans 106–103


Az utolsó negyed a Hornetsé lett. Bár egyik fél sem a védekezéséről híres, ezen a mérkőzésen mégis egészen keményen, fizikálisan próbáltak játszani és nem láttunk nagy dobópárbajt. Sokáig a fáradtabb New Orleans vezetett, de nem sokkal, az első negyed után három, a nagyszünetben hat pont volt az előnye, a legnagyobb különbség kilenc egység volt a javára, de valamennyivel szinte végig előrébb járt, így érkeztünk meg a záró etaphoz. Ott viszont a Hornets átvette az irányítást, a frissebb hazaiak csavartak egyet a védekezésükön, 20 pont alatt tartották ellenfelüket és 82–91 után egy 13–4-es futással, négy perccel a vége előtt kiegyenlítettek. Két percnél Miles Bridges triplájával már a vezetést is átvették, az utolsó percbe lépbe Mason Plumlee zsákolásával pedig hárompontos fórt alakítottak ki és többször nem kerültek már hátrányba – Plumlee zsákolt még egyet, majd kilenc másodpercnél LaMelo Ball dobott egy clutch közelit, ez volt a győztes dobás. 106–103, a Pelsnek maradt még egy játéka a hosszabbításért, de végül dobóhelyzetig sem jutott el a vendégcsapat - remekül védekezett a Charlotte és sorozatban ötödik győzelmét is behúzta.

Nem sokon múlt. A back-to-back és Brandon Ingram hiánya ellenére nem játszott rosszul a Pelicans, igazából a végjátékban kellett volna pontosabbnak lenni és jobban lejátszani a figurákat, ami akár a fáradtság számlájára is írható. "A végjátékokban való végrehajtás extrém fontos, erről sokat beszélünk és most ezt nem csináltuk elég jól. Nyerhető meccs volt, de jár a dicséret a Charlotte-nak, mert ők viszont megcsinálták a clutch játékokat" – értékelt a New Orleans vezetőedzője, Willie Green, CJ McCollum pedig magára vállalta az utolsó figurát, szerinte gyorsabban kellett volna döntést hoznia, mert a Hornets tökéletesen csapdázta őt be. Egyénileg egyébként rajta (27 pont, 6 gólpassz) kívül Jonas Valanciunast (24 pont, 18 lepattanó, 5 gólpassz, 2 blokk) emelhetjük ki a vendégeknél, míg hazai oldalon hatan is 11–17 pont között dobtak, csapatszinten pedig 50%-os mezőnymutatóig, 34 gólpasszig és 10 kiosztott blokkig jutottak. Ezekkel ellensúlyozták, hogy a magasabb Pels ezúttal is uralta a lepattanózást és 47–35-re nyerte ezt a faktort úgy, hogy 15–5-re vitte el a támadópattanózást.

A Hornets legjobb dobói: Rozier 17/9, Ball 17/12, Bridges 16/6
A Pelicans legjobb dobói: McCollum 27/9, Valanciunas 24/3, Marshall 14/3

Cleveland Cavaliers–Los Angeles Lakers 120–131

Jamesről szólt a meccs. Hullámzó összecsapást vívtak a felek, a Cavs kezdett jobban, aztán egy extra második negyeddel fordított a Lakers, majd ismét a Cleveland került előnybe, végül az utolsó felvonást egy 12–2-vel kezdte a Los Angeles és innentől már nem adta vissza a vezetést. A hazaiak így is látótávolságon belül maradtak a hajráig, de szűk három perccel a vége előtt LeBron James egy tempóval és egy óriási zsákolással lezárta az estét, onnantól már nem volt kérdés a győztes kiléte, az 56%-kal dobó, 34 gólpasszt szétosztó Lakers ritka idegenbeli győzelmet aratott. Ezt természetesen James alapozta meg, aki az All-Staron kívül idén először és (hacsak nem egymással vívnak nagydöntőt...) utoljára játszott Clevelandben és mint mondta, ez az aréna mindig a legjobbat hozza ki belőle – nos, most 41 percet töltött a parketten és 38 ponttal, 11 lepattanóval, valamint 12 gólpasszal tripla-duplázott, 17/29 dobását a gyűrűbe küldte, rengeteg látványos megmozdulása volt, a végén pedig pacsizott a szurkolókkal is. Az este az ő teljesítményéről és a Clevelanddel való kapcsolatáról, múltjáról szólt, de az ő parádéja mellett Russell Westbrook (20 pont, 11 gólpassz, 1 eladott labda) és DJ Augustin (20 pont, 6/6 tripla) is dicséretet érdemel, a Lakers pedig összességében remek játékkal tudott nyerni – ezzel visszaszerezte a nyugati kilencedik helyet, bár előrébb kerülni nincs esélye.

Bickerstaff elégedetlen volt. „Elvitt minket a show. Felteszem a kérdést: a győzelemért harcoltunk ezen a meccsen vagy csak a részesei voltunk az estének? Szerintem csak utóbbi” – értékelte mérgesen a találkozót J.B. Bickerstaff, a hazaiak vezetőedzője, aki szerint fiatal csapatát elragadta a James-hype és nem volt elég koncentrált a találkozó során. Ők is 50% feletti mezőnymutatót hoztak össze, a kezdőben mindenki kétszámjegyű ponttermést hozott, Darius Garland klasszisteljesítményt nyújtott (29 pont, 17 gólpassz), de az ellenféllel nem törődtek eléggé, nem védekeztek megfelelően és a záró etapban egyszerűen túldobta őket a most remek napot kifogó Los Angeles. Fontos lett volna nyerniük a keleti playoff-helyük megőrzése miatt, következőleg ugyanis éppen legnagyobb riválisukkal, a Torontóval találkoznak majd és ha kikapnak, akkor a kanadai alakulat utoléri őket a tabellán.

A Cavaliers legjobb dobói: Garland 29/6, Markkanen 18/12, Stevens 16
A Lakers legjobb dobói: James 38, Westbrook 20/6, Augustin 20/18

Detroit Pistons–Portland Trail Blazers 115–119

Megrázta magát a Portland. A két tankoló csapat meccsén némileg váratlanul most a fáradtabban érkező vendégegyüttes volt motiváltabb, amely még a maga szétesett keretéhez képest is tartalékos volt most. Bő egy félidőn keresztül így is sokkal energikusabbnak tűnt, mint a Detroit és már 23 ponttal is vezetett a harmadik negyedben, de a Pistons még egyszer összekapta magát és egy óriási rohammal átvette a vezetést 106–105-nél, öt perccel a meccs vége előtt. Itt elhihettük, hogy összeomlott a back-to-backet játszó Blazers és a Detroit érvényesíti a papírformát, de nem így történt, a vendégek egy 7–2-vel reagáltak, letörték a hazaiak szarvát és többször már nem kerültek hátrányba – a Detroit eladogatta a labdákat, a végeredményt csak Cade Cunningham triplája állította be az utolsó másodpercben, így a Portland összességében szinte végig vezetve, abszolút megérdemelten aratott váratlan győzelmet. Chauncey Billups csapatánál Brandon Williams 23 ponttal volt a legjobb dobó és összesen hatan értek el náluk kétszámjegyű ponttermést, míg a 19 labdát eladó és ezekből 30 pontot kapó Pistonsnál az említett Cunningham (25 pont, 7 gólpassz, 4 labdaszerzés) és a 25 pontos Saddiq Bey az, aki megérdemli a dicséretet. Érdekesség, hogy a két csapat összesen 90 (!) büntetőt harcolt ki 41–49 elosztásban, ez pedig szezoncsúcsnak számít az egész NBA-ben.

A Pistons legjobb dobói:
Bey 25/15, Cunningham 25/3, Bagley III 15
A Trail Blazers legjobb dobói: Williams 23, McLemore 21/15, Eubanks 17

Philadelphia 76ers–Miami Heat 113–106

Bravúr a vezérek nélkül. A back-to-back második felén, a Toronto elleni gyenge játékkal elszenvedett hazai vereség után, Joel Embiid és James Harden nélkül lépett pályára a Sixers a pihentebb keleti listavezető ellen, de egy percig sem tűnt úgy, hogy komolyabb problémái lennének Doc Rivers alakulatának. Az első negyedben kicsit még formálódott a játék, hatpontos hátrányban voltak, de aztán a második játékrészben feljebb tudtak kapcsolni és a nagyszünetben már ők jártak előrébb, majd innentől végig kiélezetten alakult a csapatok küzdelme. A Sixers 50%-os mezőnymutatót és 40%-os triplázást hozott össze a két vezére nélkül is, a lepattanózást pedig 45–34-re nyerte, nagyon motiváltnak és agresszívnek tűnt a b2b ellenére. Az utolsó két és fél percben pedig jött Tyrese Maxey, aki a meccs előtt állítólag megígérte Embiidnek, hogy intézi a győzelmet, a szavát pedig maximálisan betartotta: 103–101-es vezetésük után csinált egy 2+1-et, a következő játékból bevert egy nagy triplát, majd az ezt követőből még egyet, bő egy perc alatt kilenc pontot szerzett és 112-101-es előnyt harcolt ki csapatának. Mivel már csak egy perc volt hátra, így innen nem lehetett visszaút, a Miami maximum szépíteni tudott csak, Maxey 28 ponttal és 4 gólpasszal zárt, a padról a Milton-Korkmaz duó hozott 38 pontot és összességében a megszokotthoz képest teljesen más játékkal arattak ebben a formában bravúrnak számító hazai győzelmet.

Nem játszik jól a Miami. Bőven volt ideje készülni erre a találkozóra a Heatnek, amelynél minden fontos játékos ott is lehetett a parketten, de mégsem tudott igazán felpörögni Erik Spoelstra együttese, amely az utóbbi hat meccsből már harmadszor kapott ki és a győzelmeit is elnézve meglehetősen visszafogott formában van. Ezúttal a gyenge lepattanózás és a pocsék triplázás okozott gondot, hiába hozott jó számokat Jimmy Butler (27 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz), Bam Adebayo (22 pont, 9 lepattanó, 3 blokk) és Kyle Lowry (20 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) – a hajrában elöl-hátul betliztek, sem Maxey-vel nem tudtak mit kezdeni, sem a kulcsfontosságú dobásaikat nem tudták a gyűrűbe küldeni. Erik Spoelstra Maxey-t emelte ki, szerinte bárkit tettek rá, bármilyen felfogásban védték őt, mindig el tudott indulni a jobb keze felé és onnan már megoldotta a helyzeteit, jár neki a dicséret – nekik pedig össze kell szedniük magukat, mert fogy az előnyük Kelet élén és ha nem vigyáznak, nem hogy nem lesznek elsők, de több helyet is visszazuhanhatnak.

A 76ers legjobb dobói: Maxey 28/9, Milton 20/3, Korkmaz 18/12
A Heat legjobb dobói: Butler 27, Adebayo 22, Lowry 20/18

Brooklyn Nets–Utah Jazz 114–106

Durant villogott, egyre jobb a Brooklyn. Az utóbbi hét meccsből hatodszor nyert a Nets és Steve Nash alakulata egyre egységesebbnek tűnik, egyre jobban menedzseli a mérkőzéseit és nem mellesleg a korábbi borzalom után a hét meccsből negyedszer tartotta aktuális ellenfelét 110 pont alatt. A szoros első félidő után a harmadik negyedben sikerült lerázniuk magukról a Jazzt a hazaiaknak, a végig kiemelkedően játszó Kevin Durant egymaga 15 pontot szórt ekkor, de ebben a periódusban fellépett mellé a kezdő centerként szerepet kapó Nic Claxton is, aki itt 5/5 jó dobással 11 pontot tett hozzá - végül 38–23-ra nyerték a játékrészt és 17 pontos fórt alakítottak ki. Az utolsó felvonásban már csak ezt kellett beosztaniuk, amit meg is tettek, nem forgott veszélyben a sikerük, a jó védekezésük mellé pedig tudatos, koncentrált támadójáték párosult - folyamatosan keresték és büntették a nekik kedvező matchupokat, kihasználták, hogy Durantre sokszor egy center váltott ki és okosan olvasták a játékot. KD végül 37 ponttal, 9 lepattanóval, 8 gólpasszal és 15/23 jó dobással zárt, másodhegedűsként Bruce Brown (22 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) emelhető ki, a csapatnál pedig a hangulat is egészen más mostanában - nyolcadikak Keleten, a Cavs-Raptors duó lehet a célkeresztjükben.

Dekoncentrált Jazz. A vendégek közül többen is elmondták, hogy túl sok pontatlanságot követtek el védekezésben, túl sokszor váltottak rosszul, nem jól olvasták, hogy milyen matchupot akar elérni a Nets, ezekből pedig folyamatosan kapták a kosarakat, nem véletlenül célzott 54%-kal a Brooklyn. Közben ráadásul a back-to-backet játszó Utah támadásban sem állt a helyzet magaslatán, hiába tért vissza friss lábakkal Mike Conley, ő sem tudott pluszenergiát hozni, a 30 pontos Donovan Mitchell sem dobott jól és eladott hat labdát is, Rudy Gobert pedig megállt négy lepattanónál és nem volt blokkja, őt teljességgel kizökkentették a megszokott ritmusából. A harmadik negyedben olyan hátrányba kerültek, hogy eldőlt a mérkőzés és nem tudtak változtatni a játék menetén, a Knicks elleni győzelem után ez most egy kifejezetten gyenge meccs volt tőlük, úgyhogy újra ott van a sarkukban a Dallas, ráadásul következőleg Bostonba látogatnak.

A Nets legjobb dobói: Durant 37/12, Brown 22/3, Claxton 15
A Jazz legjobb dobói: Mitchell 30/15, Clarkson 19/12, Conley 18/9

Chicago Bulls–Toronto Raptors 113–99

A harmadik negyedben lépett meg a Bulls. Az első félidőben egyik fél sem tudott döntő fölényt kiharcolni, a Chicago vezetett hat ponttal is, de a nagyszünetben már a Toronto járt előrébb és a harmadik negyed elején is szoros volt az állás, de aztán sebességet váltott és állva hagyta ellenfelét a hazai együttes. Zach LaVine gyors hat ponttal indította be ezt a futást, amely végül 21–8-ig hízott, LaVine pedig egymaga 14 pontot szórt ebben a negyedben 6/8 jó dobással, ez volt a kulcsfaktor – itt rendkívül agresszív volt, folyamatosan megverte az emberét és meg is oldotta a helyzeteit, a fáradt Raptorsnak pedig nem volt válasza. Az itt kiépített tíz pont feletti előny aztán már kitartott a végéig, LaVine (26 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz, 0 eladott labda) mellett DeMar DeRozan (26 pont, 11/14 mezőnyből, 3 blokk) és Nik Vucsevics (19 pont, 13 lepattanó) is kitett magáért, csapatszinten összesen hat labdát adtak el és félpályán is remekül védekeztek, erőszakosabbak voltak, mint a back-to-back érkező Raptors. Ezzel három vereség után újra képesek voltak nyerni, megszilárdították a keleti ötödik helyüket és legalább ilyen fontos, hogy ismét volt fantázia a védekezésükben, mert mindenképpen ez lesz a sikerük kulcsa – rossz hír viszont, hogy Lonzo Ball visszatérése távolabbra került, a térde nem reagált jól a futásra...

Az eladott labdák nem fértek bele. Nem játszott rosszul a Toronto, de egyetlen olyan faktor volt, amit nem tudtak ellensúlyozni: a 14 eladott labdájukból 29 pontot kaptak és csak ötöt szereztek a Bulls hibáiból, ez pedig hatalmas különbséget eredményezett. Hiába hozott jó számokat Pascal Siakam, Fred VanVleet vagy Chris Boucher, ezekkel a hibákkal akkora előnyhöz juttatták a Chicagót, amit nem lehetett eltüntetni, a harmadik negyedben pedig elfogyott az erő támadásban is - percekig nem tudtak kosarat dobni, itt lógott meg a Bulls és nem volt már elég erejük később arra, hogy felzárkózzanak. Az utóbbi hét meccsből hatot nyerő társaság így nem tudta utolérni a Clevelandet a keleti hatodik helyen, a folytatásban viszont mindenképpen ez lesz a célja, a Chicago viszont így egy lépéssel azért távolabb került tőlük.

A Bulls legjobb dobói: DeRozan 26/3, LaVine 26/9, Vucsevics 19/6
A Raptors legjobb dobói: Siakam 22, VanVleet 19/9, Boucher 19/3

Houston Rockets–Washington Wizards 115–97

Wood extrájával szétdobta ellenfelét a Houston. Egyik csapat számára sincs már komoly tét, a Rockets régóta tankol, a Wizards pedig most szakadt le annyira a keleti 10. helytől, hogy nem érdemes foglalkoznia vele - ráadásul Kyle Kuzma egy sérülés miatt nem is tudott pályára lépni. Így bár Kristaps Porzingis jól mozgott (22 pont, 13 lepattanó, 4 gólpasz, 5 blokk), de egymaga nem tudott mit kezdeni a nagy kedvvel, könnyedén játszó hazaiakkal, akik valamiért most nagyon jó napot fogtak ki a találkozó második felére. Az első negyed azért még nem így nézett ki, a Wizards tíz pont feletti előnnyel nyerte a játékrészt, de aztán fokozatosan átvette az irányítást a Rockets és bár még az utolsó negyednek is hátránnyal ment neki, de azt 35–14-re megnyerte, fordított és ha a végeredményt nézzük, meggyőző sikert könyvelhetett el. A találkozó legjobbja Christian Wood volt, aki 39 pontos karriercsúccsal és 8/9 triplával lőtte ripityára a washingtoni perimétert és az ő vezetésével a harmadik negyed utolsó percétől a negyedik negyed negyedik percéig egy 16-0-t repesztett a vendéglátó. Wood egymaga négy triplát bombázott be a záró etapban és a játékrész közepén csapata egy 8-0-s rohammal már döntő előnybe került, onnan nem volt visszaút, addigra teljességgel szétesett a Wizards. Wood lett az egyetlen Rockets-játékos James Hardenen kívül, aki egy meccsen legalább 35 pontot, 10 lepattanót és 8 triplát rakott a közösbe, a Houston pedig 23 pontos hátrányból fordítva (vezetett 20-szal is, tehát 43 pontos fordulatról beszélünk) aratott némileg váratlan győzelmet - elsősorban azért, mert kereken 20 triplát süllyesztett el 51%-kal, míg a Washington összesen hatszor köszönt be kintről 20,7%-os hatékonysággal. A Rockets mindenesetre így is ligautolsó, a Wizards pedig már öt meccsre van a playintől.

A Rockets legjobb dobói: Wood 39/24, Green 17/9, Gordon 15/15
A Wizards legjobb dobói: Porzingis 22, Hachimura 16/6, Kispert 13/9, Caldwell-Pope 13

Oklahoma City Thunder–Boston Celtics 123–132

Tartalékosan sem hibázott a Boston. A liga talán legjobb formában lévő csapatában nem játszott Marcus Smart és Robert Williams III sem, így összesen nyolc bevethető játékos került pályára Ime Udoka rotációjában, de a találkozó végeredménye csalóka, csak a hajrában kozmetikázott és mentette vállalhatóra az estét a Thunder. A Celtics már az első negyedet 17 ponttal nyerte, majd ugyan a másodikban közelített az OKC, de a harmadikra megint felgyűrte az ingujját a bostoni alakulat és 43 pontot dobott, amelynek köszönhetően már 23 egységnyi előnyben is volt. Az utolsó felvonásban mindent megtett azért a hazai csapat, hogy szépítsen, de csak a záró két-három percben ért vissza látótávolságon belülre, volt közte hét is, igazán komoly veszélyt azonban nem tudott jelenteni ellenfelére. A Celtics így 4–0-val zárta az idegenbeli túráját és annyit adott ki magából, amennyire most szükség volt, Jayson Tatum (36 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz, 5/11 tripla) most is szenzációsan játszott, újabb sikerükkel pedig már utolérték a Sixers-Bucks párost a keleti 2–4. helyen - sőt a Heat is csak 2,5 meccsel van előttük, a formájukat elnézve bármi elképzelhető.

Szép számok. A sorozatban tizedik vereségét elszenvedő OKC-nél emeljük ki külön Shai Gilgeous-Alexander és Tre Mann statisztikáit, mert ők ketten végül kiemelkedő számsorokkal zártak. SGA 31 pontig, 9 gólpasszig és 4/4 tripláig jutott, míg az újonc Mann 35 pontot és 7/12 triplát süllyesztett el, ezzel pedig a Thunder történetének legponterősebb újoncmeccsét produkálta. Mellettük még Darius Bazley (22 pont, 10 lepattanó) is feltöltötte a statlapot, de így sem volt komoly esélyük a Bostonnal szemben - két meccsel előzik meg a Houstont, következőleg pedig a keleti sereghajtó Orlandóval találkoznak.

A Thunder legjobb dobói: Mann 35/21, Gilgeous-Alexander 31/12, Bazley 22/3
A Celtics legjobb dobói: Tatum 36/15, Brown 25/6, G. Williams 20/3

Dallas Mavericks–Minnesota Timberwolves 110–108

Újabb egylabdás Dallas-győzelem. Az idegenbeli túra során két rangadót is dudaszós triplával nyert meg a Mavericks és most is az utolsó másodpercig kiélezett küzdelmet vívott Jason Kidd csapata, amelyből megint jól jött ki. A hazaiak három perccel a vége előtt hárompontos hátrányban voltak, de előbb Finney-Smith, majd Doncic dobott egy-egy kettest a támadóidő lejártának pillanatában, majd bő egy perccel az órán Finney-Smith bevert egy triplát is a sarokból Doncic kiosztása után - közben a Wolves két kulcsfontosságú dobást hibázott, így 100–103-ról 107–103 lett az állás. Towns zsákolása után Finney-Smith helyéről Reggie Bullock is elsüllyesztett egy óriási hármast, majd a Minny válasza után körömrágósra sikerült a vége - a Mavsnél lejárt a támadóidő, Beverley büntetőt rontott, majd a másodikat direkt hagyta ki, de megszerezte a saját támadópattanóját. Itt hat másodpercnél faultot fújtak és úgy tűnt, hogy visszaállhat a vonalra 110-107-tel az órán, de a Mavs challenge-elt, a játékvezetők pedig hosszas mérlegelés után megváltoztatták az ítéletet - feldobás lett belőle, Doncic pedig nagyon rutinosan, európaiasan abban a pillanatban odaütött, hogy a Wolveshoz került a labda, így nem lett dobás, csak büntető. Beverley az elsőt bedobta, a másodikat szándékosan kihagyta, de nem sikerült dobásig jutniuk ebből, így izgalmas végjátékban végül kulcsfontosságú győzelmet aratott a Dallas.

Gyengén dobott a Wolves. A hetek óta ellenállhatatlan támadójátékot mutató Minnesotának beletört a bicskája a ligaelit Mavs-védekezésbe, a vendégek 40% alatt maradtak mezőnyből, Towns, Edwards és Russell is sokat hibázott, kevés könnyű lehetőségük adódott. Viszont becsületükre legyen mondva, hogy ők is remekül védekeztek, 15 ponton tartották Doncicot, akinek öt kosarára nyolc (!) eladott labda jutott, ezzel bizonyították, hogy ilyen meccsen is képesek felvenni a kesztyűt. A végén egyszerűen nem volt szerencséjük, a Mavs minden kulcstámadást kosárral fejezett be, kettőt triplával, míg ők két clutch helyzetet is elhibáztak, így hiába nyerték 15-7-re a támadópattanózást és hiába álltak meg kilenc eladott labdánál, elvesztették a rangadót. Azt megmutatták, hogy mindenkinek komolyan kell venni őket, de egyrészt 2,5 meccsre leszakadtak a Dallastól, másrészt visszacsúsztak a Denver mögé, úgyhogy ismét playin-helyen állnak - viszont ha a mostani formájukban folytatják, akkor minden esélyük meglesz a javításra.

A Mavericks legjobb dobói: Powell 22, Dinwiddie 20/3, Bullock 18/18
A Timberwolves legjobb dobói: Towns 22/6, Edwards 19/9, Russell 18/6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik