Malik Beasleyt (fekete mezben) egy darabig nem láthatjuk a pályán (Fotó: Getty Images)


A 24 éves irányítót azt követően büntette meg a liga, hogy a bíróságon bűnösnek mondta magát egy szeptemberi esetben, amely során fegyverrel fenyegetett meg egy családot, miután az véletlenül áthajtott azon a birtokon, ahol a háza áll. A kiérkező rendőrök erős marihuánaszagot éreztek, amikor megközelítették a házat, és három embert őrizetbe vettek, akik egy autóval megpróbáltak elhajtani. Az ingatlanban kábítószert és több fegyvert találtak, utóbbiak közül az egyik lopott volt.

Beasleyt a bíróság 120 nap börtönre ítélte, amit azonban házi őrizetben is tölthet, vagy ledolgozhat egy menhelyen a mostani NBA-szezon végén, emellett folyamatosan megfigyelik majd.

A fiatal játékos karrierje legjobb idényének közepén kerül a partvonalon túlra, eddig 20.5 pontot átlagolt csapatában, amely nem sokkal az eset előtt hosszabbított vele szerződést négy évre 60 millió dollárét. Beasley március 27-én térhet vissza az együttesbe, ugyanakkor az edzéseken részt vehet. Az eltiltás miatt 1.1 millió dollártól esik el.

(MTI)