NBA: Russell Westbrook a Los Angeles Lakershez szerződik

Vágólapra másolva!
2021.07.30. 10:06
null
Russell Westbrook (Fotó: AFP)
Bomba üzletet jelentettek be az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA): Russell Westbrook a Washington Wizardstól a Los Angeles Lakershez szerződik – írja az MTI.

 

A 2017-ben a liga legértékesebb játékosának választott Westbrookért három játékost, Kyle Kuzmát, Kentavious Caldwell-Pope-ot és Montrezl Harrellt, valamint a csütörtöki draft első körében kiválasztott Isaiah Jackson játékjogát adja oda a Lakers. Westbrook Los Angeles-i születésű, a UCLA egyetemi csapatát kétszer is a bajnoki négyes döntőig vezette.

Az irányító a liga történetében a legtöbb tripla duplát szerezte, pályafutása során 184 alkalommal ért el két számjegyű eredményt három statisztikai mutatóban. Az előző évadban a Washingtonban meccsenként átlagban 22.2 pontot, 11.5 lepattanót és 11.7 gólpasszt ért el.

A 32 éves játékost 2008-ban az Oklahoma City Thunder választotta ki, 2019-ben a Houston Rocketshez cserélték, egy évvel később pedig a fővárosba távozott.

Westbrook érkezésével elképesztő trió áll össze a Lakersnél, ugyanis a tavalyi bajnoknál ott van LeBron James és Anthony Davis is, igaz, az előző idényben mindketten sokat voltak sérültek, így a gárda a playoff első körében búcsúzott a későbbi döntős Phoenix Sunsszal szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik