NBA: rekordösszegért árverezték el LeBron James egyik korabeli kosaraskártyáját

F. Z.F. Z.
Vágólapra másolva!
2021.04.28. 12:49
null
LeBron James clevelandi kártyája horroráron kelt el (Fotó: Getty Images)
Rekordbeállításnak számító 5.2 millió dollárért (1.5 milliárd forint) árverezték el LeBron James egyik korabeli kosaraskártyáját egy internetes aukción.

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban szereplő Los Angeles Lakers 36 éves világklasszisáról 2003-ban, az első, Clevelandben töltött profi évében adták ki a gyűjtők által közkedvelt kártyát, amelynek hátlapján eredeti meztapasz található, és persze rajta van az azóta már négyszeres NBA-bajnok szupersztár aláírása is. A vevő kilétéről nem tudni semmit, de az biztos, hogy – holtversenyes – rekordösszegért vásárolta meg az ereklyét: a New York Yankees 1950–60-as évekbeli baseball-legendája, Mickey Mantle januárban elárverezett 1952-es kártyáját is éppen ennyiért adták el.

Az a bizonyos kártya (Fotó: BBC)
Az a bizonyos kártya (Fotó: BBC)

Mint arról beszámoltunk, nemrég Luka Doncic ritka kosaraskártyáját 4.6 millió dollárért szerezte meg egy gyűjtő (üzletember...). Videónkban – amely még LeBron James rekordösszegért elkelő kártyája előtti készült – körüljártuk a sportkártyák világát, amelyre Kobe Bryant sajnálatos halála és a pandémia is nagy hatással volt. Hobbi? Üzleti befektetés? Nézze meg videónkat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik