NBA: rangadót nyert a Lakers, hatalmas futással fordított a Grizzlies

Gobodics Tamás, Hegedűs Róbert, Agárdi László (kezdo5.hu)Gobodics Tamás, Hegedűs Róbert, Agárdi László (kezdo5.hu)
Vágólapra másolva!
2023.04.01. 09:38
null
A Lakers legyőzte a Minnesotát (Fotó: Getty Images)
Címkék
Hozta a kötelezőt a Celtics, a Bulls, a Kings és a Warriors is, Jalen Brunson 48 pontjával verte a Cavalierst a Knicks, legyőzte a tartalékos Denvert a Suns, ismét nyert a 76ers, megégett a Thunder – ez történt az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) alapszakaszának a legutóbbi játéknapján.

 

Charlotte Hornets–Chicago Bulls 91–121

Hozta a kötelezőt a Bulls. A playin-szereplés biztosítása érdekében nem hibázhatott ezen a mérkőzésen a Chicago, a vendégek pedig nem is adtak esélyt a már rég „kiesett” Charlotte-nak: az első negyed után nyolc, a nagyszünetben 16 ponttal vezettek, a negyedik felvonásban pedig kiütésessé tették sima győzelmüket. 30 játékperc fölé végül csak DeMar DeRozan jutott, de egyéni extra senkitől sem kellett, higgadt, fegyelmezett csapatjátékkal 52 százalékos mezőnymutatót és 42 százalékos triplázást hoztak össze, és kérdés nélkül, 30 ponttal pipálták ki a kötelezőt. Az amúgy is levitézlett Hornets gondjait tetézte, hogy a legutóbb 43 pontos karriercsúcsot hintő PJ Washington lábsérüléssel kidőlt a második negyedben és már nem térhetett vissza a pályára, így tényleg leterítették a vörös szőnyeget a Chicago elé. A vendégek ezzel a sikerrel és a Wizards hazai vereségével nagyon közel kerültek a playinhez, immár három meccsel vezetnek a keleti 11. fővárosiak előtt, úgyhogy gyakorlatilag csak matematikailag nem biztos a dolog – DeRozan mindenesetre hozzátette, hogy ettől függetlenül a játékukon javítani kell, különben csak „hosszabbítást” nyernek a playinbe jutással, de a valós esélyekhez ennél jobban kell kosárlabdázniuk.

A Hornets legjobb dobói: Bouknight 22/18, Mykhailiuk 16/6, Thor 10/6
A Bulls legjobb dobói: DeRozan 23/3, LaVine 23/9, Vucevic 21/3

Indiana Pacers–Oklahoma City Thunder 121–117

Fájdalmas vereség. A tartalékosan, Haliburton és Turner nélkül kiálló Pacerst muszáj lett volna legyőznie az OKC-nek a playinbe jutás szempontjából, hiszen Nyugaton minden fél meccs számít, de a back-to-back érkező vendégekben nem volt elég erő ahhoz, hogy hozzák a kötelezőt. Hiába Shai Gilgeous-Alexander 39 pontos estéje (11/22 mezőnyből, 17/17 büntető, 9 lepattanó), a csapatszintű 4/30-as (13,3%) triplázás és a szellős, puha védekezés így együtt nem fért bele még egy ilyen Indianával szemben sem: a hazaiak teher nélkül, könnyedén játszottak, és a kilenc pályára lépő játékosukból heten is kétszámjegyű pontterméssel zártak, ez pedig végül soknak bizonyult a Thunder számára. Pedig a negyedik negyedet még a vendégek kezdték előnyből, de aztán pár perc alatt egyenlített az Indy, majd 100-100 után egy 10–2-vel meg is tudott lógni, és végül 31–23-ra nyert utolsó etappal, clutch játékokat bemutatva győzött – az OKC még egyszer visszajött, sőt vezetett is, de aztán az utolsó két-három percben elöl-hátul kulcsfontosságú hibákat követtek el Giddey-ék, a Pacers pedig megcsinálta, amit meg kellett. A kulcsjátékok megoldása mellett emeljük ki a lepattanózást, itt jött ki az Indy akarata és a Thunder fáradtsága: a hazaiak 56-45-re nyerték a lecsorgók csatáját úgy, hogy 20 (!) támadópattanót kaparintottak meg. A hazaiak ennek ellenére sem igazán juthatnak már playinbe (csak matematikailag), az OKC pedig bánhatja az elrontott hajrát, mert így megint csak tizedik Nyugaton, és alig fél meccsel előzi meg a Dallast – ezt a találkozót kellett volna hozni, most a Suns-Warriors-Jazz-Grizzlies sor van még hátra.

A Pacers legjobb dobói: McConnell 21/3, Nembhard 18/9, Mathurin 15/3
A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 39, Giddey 21/3, Jal. Williams 14

Washington Wizards–Orlando Magic 109–116

Az utolsó negyedre összeomlott a Wizards. Három játékrészen keresztül rendben voltak a hazaiak annak ellenére, hogy három legjobb játékosuk, Beal, Kuzma és Porzingis sem léphetett pályára – Corey Kispert 9/14 triplát bombázott be, a Wright-Gafford páros hozta az egyszerű játékokat, és szinte végig vezetni tudtak. A nyolc ponttal nyert első negyed után a nagyszünetben csak három egység volt közte, aztán a fordulás után egy 13-0-val nyitottak a fővárosiak és vezettek már 16 egységgel is, majd ugyan a Magic egyszer megint visszajött, de erre ismét érkezett válasz, és a negyedik felvonás 11 pontos különbséggel indult. Ott azonban jött a totális összeomlás: a Washington 5/23-at dobott mezőnyből és 1/11-et távolról, az addig csillogó Kispert mezőnykísérlethez sem jutott az utolsó percig, a teljes negyedik negyedben alig 13 pontot erőlködött össze a csapat, a Magic pedig köszönte szépen a lehetőséget, dobott 31-et, és megfordította a találkozót. A vendégek egy 13-2-es rohammal vették a kezükbe a meccset a játékrész közepén, meglógtak nyolc ponttal, és már nem néztek vissza, a teljesen széteső Wizards egy pillanatig sem tudott már válaszolni, úgyhogy szép győzelmet aratott az Orlando. Egyénileg emeljük ki az Év Újonca díj fő várományosát, az 1/1-es Paolo Bancherót, aki 30 ponttal, 12 lepattanóval, 6 gólpasszal és 3 blokkal lett csapata legjobbja, Markelle Fultz 25 pontot, 6 lepattanót, 4 gólpasszt és 2 blokkot tett hozzá 11/15 jó dobással, de Franz Wagner is dobott egy 20-ast. A Magic ezzel hétből ötödször nyert, és az 5-20-as szezonrajt óta 28-24-et hoz – ezzel a lendülettel kell majd megkezdeni a következő idényt...

A Wizards legjobb dobói: Kispert 27/27, Wright 21/6, Gafford 18
A Magic legjobb dobói: Banchero 30/3, Fultz 25/6, F. Wagner 20/6

Philadelphia 76ers–Toronto Raptors 117–110

A 76ers talált még egy fokozatot. A mérkőzés jelentős részében a hazaiak jártak előrébb, és a 46–27-re megnyert második negyed után úgy tűnt, hogy ebből egy könnyed győzelem is lehet, de a félidei 20 pontos előnyt szinte teljesen ledolgozta a Raptors, 103-101-ig közelítettek a vendégek. Ekkor megrázta magát a 76ers, összehoztak egy 9–0-s futást, és ezzel sikerült bebiztosítaniuk a győzelmet is. A hazai sikerben szokás szerint Joel Embiid és James Harden játszották a főszerepet, előbbi 25 ponttal és 12 lepattanóval, utóbbi 23 ponttal és 11 gólpasszal tolta meg a csapat szekerét, viszont ketten együtt eladtak 11 labdát is, de ez most belefért, ahogyan Tobias Harris hiánya is. A 76ers ezzel a győzelemmel szinte biztossá tette, hogy harmadik lesz keleten, a vereséget szenvedő Cavaliers 3.5 meccsel marad már el tőlük, a Celtics viszont ismét nyert, úgyhogy a második helyhez nem kerültek közelebb.

Barnes extrája sem volt elég. Támadásban megvoltak a vendégek is, mind az öt kezdőjük legalább 14 pontot szerzett, különösen Scottie Barnes villogott, aki azzal együtt is 29 ponttal, 9 lepattanóval, 8 gólpasszal és 4 labdaszerzéssel zárt, hogy a harmadik negyedben úgy tűnt, hogy ismét megsérült a csuklója. Barnes mellett a 17 pontos O.G. Anunoby, valamint a dupla-duplázó Jakob Pöltl (14 pont, 10 lepattanó) hatékonyságára sem lehetett panasz, nem úgy a Siakam-VanVleet kettősére, akik közös erővel 10/32-t hoztak össze mezőnyből. Ez még bele is férhetett volna a vendégeknek, mert így is 50 százalékkal dobtak mezőnyből, ellenben a 76ers még hatékonyabb tudott lenni, 56,2 százalékkal dobtak a hazaiak, ráadásul a büntetőiket is jobban megbecsülték, és a triplavonalon túlról is pontosabbak voltak.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 25, Harden 23/9, Maxey 13/6, Melton 13
A Raptors legjobb dobói: Barnes 29, VanVleet 19/9, Anunoby 17/9

Boston Celtics–Utah Jazz 122–114

Maradt még puskapor a Celticsben. Előző este még kiemelt idegenbeli rangadót vívott a Celtics, de minden várakozást felülmúlva 140-99-re kiütötték a ligát vezető Bucks csapatát, és a back-to-back második felére sem fogytak el, Jayson Tatum 39 ponttal, 11 lepattanóval és 5/8 triplával vezette őket győzelemre. A hazaiaknál Al Horford és Robert Williams III is pihenőt kapott, a hiányukat Blake Griffin próbálta enyhíteni 12 lepattanóval és 5 gólpasszal, de a padról Malcolm Brogdon (19 pont, 7 gólpassz) is nagyot játszott, ennyi pedig elegendőnek bizonyult, be tudták osztani azt a 15 pontos előnyt, amivel a negyedik negyedet kezdték. Lauri Markkanen hiányában ismét Talen Horton-Tucker igyekezett a hátára venni a Jazzt, és nem is tette ezt rosszul, 28 pontot, 8 lepattanót és 7 gólpasszt ért el, mellette Walker Kessler (20 pont, 10 lepattanó, 3 blokk) ki tudta használni a Celtics centereinek a hiányát, rajtuk kívül viszont csak Kris Dunn nyújtott megbízható teljesítményt támadásban, és a megnyert lepattanózás ellenére is csak az üldöző szerepét tudták betölteni, de a Thunder vereségének köszönhetően továbbra is csak 1.5 meccsre vannak a nyugati 10. helytől.

A Celtics legjobb dobói: Tatum 39/15, Brogdon 19/9, White 17/6
A Jazz legjobb dobói: Horton-Tucker 28, Kessler 20, Dunn 16

Brooklyn Nets–Atlanta Hawks 124–107

Bridges nem lassít. Újabb pazar mérkőzést játszott le Mikal Bridges, ezúttal 42 pontot szórt 16/24 jó dobással, ezzel megkoronázta az egészen kivételes márciusát: 461 ponttal fejezte be ezt a hónapot, ennél több pontot pedig csak egy játékos tudott dobni egy hónapban a franchise történetében, Kevin Durant tavaly novemberben jutott 471-ig. Bridges az újabb extráját ráadásul kulcsfontosságú meccsen hozta, nagy lépést tettek afelé, hogy meglegyen a Netsnek a hatodik hely keleten, míg a Hawks nem tudott közelíteni a hetedik Heathez. A hazaiaktól Dorian Finney-Smith (19 pont, 8 lepattanó, 4/6 tripla), Cam Johnson (16 pont, 6 lepattanó) és Nic Claxton (14 pont, 12 lepattanó, 5 gólpassz) is nagyot játszott, Spencer Dinwiddie 12 gólpasszal vétette észre magát, és sikerült elrontaniuk a Hawks játékát is, 42.9 százalékon tartották ellenfelüket. A vendégeknél egyedül Dejounte Murray (21 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) hozta a tőle elvárhatót, Trae Young 10 ponttal és 3/12-es mezőnymutatóval zárt, de John Collins sem lehet büszke a 2/10 jó dobással összehozott 5 pontjára.

A Nets legjobb dobói: Bridges 42/15, Finney-Smith 19/12, Johnson 16/3
A Hawks legjobb dobói: Murray 21/3, Bey 16/6, Bogdanovics 12/6, Okongwu 12

Cleveland Cavaliers–New York Knicks 116–130

Bunson 48 ponttal feledtette Randle hiányát. Rossz hírt kapott a minap a Knicks, nagyon úgy tűnik, hogy az alapszakasz hátralévő részét a bokasérülést szenvedő Julius Randle nélkül kell lehozniuk, viszont Jalen Brunson gondoskodott arról, hogy ne hiányozzanak az erőcsatár pontjai: az irányító 18/32 dobását értékesítve 48 pontot szerzett, kiosztott 9 gólpasszt, és a 25–14-re megnyert negyedik negyedben is 8 ponttal jelentkezett. Szükség is volt Brunson extrájára, mert a túloldalon Donovan Mitchell is 42 pontot és 5 gólpasszt ért el extra hatékonysággal, de Tom Thibodeau megint rátalált a megfelelő ötösére a negyedik negyedre, és az előző meccshez hasonlóan ismét 12 percet kapott a záró játékrészben Immanuel Quickley, Josh Hart és Isaiah Hartenstein is, velük elöl-hátul működött a Knicks.

Ízelítő a rájátszásból? Noha a hazaiaknál Jarrett Allen, a vendégeknél Randle hiányzott, mégis érdemes volt úgy is figyelni erre a találkozóra, mint egy kis ízelítő a rájátszás első köréből, mert nagyon valószínűnek tűnik, hogy a Cavaliers lesz a negyedik, míg a Knicks az ötödik keleten. Messzemenő következtetéseket már csak a hiányzók miatt sem érdemes levonni, de azt azért érdemes megjegyezni, hogy mindkét csapat 17–17 bedobott triplával zárta ezt a meccset, nem tudták elvenni egymás kinti dobásait a csapatok, és azt sem árt megjegyezni, hogy az alapszakaszbeli párharcot 3–1-re a Knicks nyerte. Most Brunson és Mitchell csinálta a showt, de a hazaiaknál Darius Garland (20 pont, 9 gólpassz) is aktív volt, míg Evan Mobley (14 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) jól használta ki azt a kevés dobáslehetőséget, amit kapott, eközben viszont a Knicksnél összesen heten értek el kétszámjegyű termést, csapatként is igyekeztek pótolni Randle-t, bár a Barrett-Quickley kettős azért erőlködött is, közösen 11/33-mal dobtak.

A Cavaliers legjobb dobói: Mitchell 42/18, Garland 20/6, LeVert 15/12
A Knicks legjobb dobói: Brunson 48/21, Grimes 14/9, Barrett 14/6, Quickley 14/6

Houston Rockets–Detroit Pistons 121–115

A Rockets sorozata szakadt meg. A két konferencia sereghajtója egyaránt hétmeccses vereségsorozatból érkezett meg erre az összecsapásra, és végül az döntött a hazaiak javára, hogy a negyedik negyedet 30–23-ra be tudták húzni – a Pistonsnál a végén egyedül Cory Joseph (17 pont, 5 gólpassz) szállította megbízhatóan a pontokat, a 21 pontos Marvin Bagley III eltűnt eddigre, míg Jaden Ivey (18 pont, 9 gólpassz) elerőlködte a negyedik negyedet, mindössze 2/8 dobása ért célba ekkor. A Rockets több lábon is állt, Kevin Porter Jr. 33, Jalen Green 32 ponttal jelentkezett, ráadásul mindketten 50 százalék feletti mezőnymutatóval hozták ezt össze, de mellettük Alperen Sengün (15 pont, 13 lepattanó, 7 gólpassz) és Kenyon Martin Jr. (15 pont, 6 lepattanó) is jól játszott. A Rockets ezzel a sikerével utolérte a Spurts győzelmek számában, de az eggyel több vereségüknek köszönhetően így is maradtak nyugat alján, míg az egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Pistons zárja az alapszakaszt a legrosszabb mérleggel.

A Rockets legjobb dobói: Porter Jr. 33/21, Green 32/6, Martin Jr. 15, Sengün 15
A Pistons legjobb dobói: Bagley III 21, Ivey 18/6, Joseph 17/9

Memphis Grizzlies–Los Angeles Clippers 108–94

Elképesztő időszakot produkált a Grizzlies. Rövid időn belül másodszor találkoztak a felek, legutóbb Russell Westbrook és Robert Covington extráinak köszönhetően úgy is nyerni tudott a Clippers, hogy Paul George és Kawhi Leonard nélkül álltak ki. Leonard visszatért, és az első negyedben úgy tűnt, hogy a Clippers átgázol ellenfelén, nem egészen 11 perc alatt 34-14-es előnyre tettek szert a vendégek, itt viszont elfogyott a tudomány. A Grizzlies egy 7-0-s futással fejezte be az első negyedet, majd nemes egyszerűséggel átrohant az ellenfelén, a két középső negyedet összesen 27 ponttal húzták be, és 8:18-cal a meccs vége előtt már 99-77-re vezettek, vagyis egy 85-43-as időszakot hoztak össze. A Clippers ezzel a verséggel lépéshátrányba került a negyedik helyért folytatott küzdelemben, de még hátrafelé is figyelniük kell, csak 1,5 meccs az előnyük a Lakers-Pelicans tandemtől.

Bane és Kennard szállították a pontokat. A hazaiak parádés fordítást mutattak be, ezt ugyanakkor nem egyetlen játékos vezényelte le, hanem csapatként hozták össze, és hatalmas szerepet játszott ebben a kispadjuk is. Ja Morant nem tudott tündökölni, Jaren Jackson Jr. sem játszott jó meccset, ellenben Desmond Bane 22 ponttal és 9 gólpasszal jelentkezett, míg a volt csapata ellen játszó Luke Kennard 17 pontot, 6 lepattanót és 5/10 triplát tett be a közösbe. A Clippers leginkább Norman Powell hatékony estéjének örülhet a rájátszáshoz közeledve, mellette Ivica Zubac (15 pont, 15 lepattanó) hozott egy masszív dupla-duplát, és Leonard is beszórt 12 pontot abban a 18 percben, amit a pályán töltött. A legutóbb remeklő Russell Westbrook kiosztott ugyan 11 gólpasszt, ugyanakkor csak 2/8 dobása ért célba, illetve 5 labdát is eladott, de mégsem lehet az ő nyakába varrni ezt az összeomlást, csapatként is mindössze 37,8 százalékkal dobtak.

A Grizzlies legjobb dobói: Bane 22/6, Kennard 17/15, Tillman 14
A Clippers legjobb dobói: Powell 16/6, Zubac 15, Gordon 13/6

Minnesota Timberwolves–Los Angeles Lakers 111–123

Davis nem lassít. Mindkét csapatnak rendkívül fontos lett volna a győzelem, és végül Anthony Davis extrája döntött a vendégek javára, aki a Bulls után a Timberwolvesnak is 38 pontot dobott, ezúttal ráadásul begyűjtött 17 lepattanót is, és a negyedik negyedben is lehetett rá számítani, csak ekkor 17 pontot dobott. Minden pontjára szükség volt, mert a hazaiak végig küzdöttek, ráadásul LeBron James (18 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz) és D'Angelo Russell (12 pont, 10 gólpassz) sem dobott igazán jól. A Lakers padja ellenben működött, Dennis Schröder 11 ponttal és 6 gólpasszal szállt be, Malik Beasley 3/4 triplát küldött a helyére, míg amikor Rui Hachimura pályán volt, +20-ban zártak, különböző módokon ugyan, de sokan hasznossá tudták tenni magukat a vendégeknél.

A harmadik negyedet szúrta el a Timberwolves. A hazaiak egy győzelemmel leszakíthatták volna magukról a Lakerst, a harmadik negyedet viszont 35-18-ra bukták el, ezt nem bírták el, ennek köszönhetően megelőzte őket az aranysárga-lila csapat, és így nekik kell inkább hátrafelé tekintgetniük. Nagyon nem jött jól a Timberwolvesnak, hogy Anthony Edwards csak 4/16-tal dobott, mert nélküle nem volt elég tűzerő bennük, hiába szórt 25 pontot 7 gólpassz kíséretében a végére kipontozódó Mike Conley, illetve jelentkezett 23 ponttal és 8 lepattanóval Karl-Anthony Towns. A hazai kispadról jó számokat hozott Kyle Anderson (17 pont, 6 gólpassz), de olyankor szétesett a játékuk, amikor Chris Finch behozta a cseréit, különösen azt nem bírták el, amikor Davis úgy támadhatott, hogy Rudy Gobert (14 pont, 11 lepattanó) ült, de az sem könnyítette meg a helyzetüket, hogy a Lakers 30 büntetőt harcolt ki, míg ők mindössze 19 alkalommal állhattak oda a vonalra – úgy tűnik, hogy hiába reklamáltak emiatt a Suns elleni meccsük után.

A Timberwolves legjobb dobói: Conley 25/12, Towns 23/6, Anderson 17/3
A Lakers legjobb dobói: Davis 38, James 18/3, Reaves 15/6

Golden State Warriors–San Antonio Spurs 130–115

A Spurs nem bírta végig a triplazáport. Gregg Popovich talán utoljára meccselt korábbi tanítványa, Steve Kerr ellen, és három negyeden keresztül sikerült is megtalálnia azt a játékot, amivel a Spurs lépést tudott tartani, sőt a negyedik negyed elején még vezetni is. Fiai bedobtak 15 hármast, leszedtek 14 támadópattanót, a kezdőötös minden tagja elérte a 10 pontot, a padról pedig a veterán center, Gorgui Dieng szórt be négy hármast és szedett 10 lepattanót. A Warriors nehéztüzéreit viszont egyáltalán nem tudták limitálni, a Curry-Thompson-Poole trió 20/38 hármast szórt be, és a sztárok a negyedik negyedben is rendületlenül dobálták a triplákat, ami sok volt a San Antoniónak. A Warriors alacsony szerkezettel kezdett, Draymond Green 11 gólpasszal, Jonathan Kuminga 17 ponttal és 8 lepattanóval segített, de végül inkább Kevon Looney-val működött jobban a játékuk. A GSW-nél annak is örülhetnek, hogy Gary Payton II 18 percet bírt, jól védekezett és fontos hármast is dobott, viszont Andrew Wiggins továbbra sem áll a csapat rendelkezésére - legközelebb Denverben lépnek fel, az nehezebb kalandnak tűnik a mainál.

A Warriors legjobb dobói: Curry 33/21, Thompson 31/21, Poole 27/18
A Spurs legjobb dobói: Johnson 22/9, Branham 19/9, Dieng 14/12, Bates-Diop 14/3

Portland Trail Blazers–Sacramento Kings 114–138

Másodjára is lazán megoldotta a Sacramento. Pár nappal ezelőtt az erősen tartalékos Blazers pályáján ünnepelhettek Sabonis-ék, hogy megszakították a franchise 2006 óta tartó vesszőfutását és bejutottak a playoffba, és a mai összecsapáson sem kellett megszakadniuk. Védekezésben érezhetően csak a szakmai minimumra törekedtek, támadásban viszont működött a rendszerük. Sabonis szokás szerint közel állt egy tripla-duplához, a kezdőötös minden tagja elérte a 10 pontot, a kispadról jól szállt be Malik Monk, kiosztottak egymás között 38 gólpasszt, ráadásul a kezdőket se terhelték, Fox 27, Huerter 22 percet töltött a pályán. A Blazers-nél az újonc Shaedon Sharpe szokás szerint jól játszott, Drew Eubanks dupla-duplázott és a 10 napos szerződéssel igazolt Skylar Mays is megmutatta magát, de a Lakers győzelmével a Portland hivatalosan sem juthat már be a play-inbe. A biztos nyugati dobogós Kings-nél viszont megcélozták az 50 győzelmet, amire jó esélyeik is vannak - legközelebb például a Spurs-t fogadják, ami hasonló ujjgyakorlatnak tűnik, mint a Blazers.

A Trail Blazers legjobb dobói: Sharpe 27/12, Eubanks 18, Walker 14/12, Mays 14/9
A Kings legjobb dobói: Murray, Monk 20/12-20/12, Fox 20/3, Sabonis 20

Phoenix Suns–Denver Nuggets 100–93

Kicsit korán dőlt hátra a Suns. A hazaiaknál Kevin Durant és Devin Booker is remekelt, intézték a dobásokat, Chris Paul kiosztott 13 gólpasszt, Josh Okogie bevert 4/5 hármast, és bár a sérülésből visszatért Deandre Ayton még kereste a dobóformáját, hátul erősen éreztette a jelenlétét. A félidőben 60-40-re vezettek is az erősen tartalékos Denver ellen, a szünetet követően már 27 egységgel is vezettek, de itt befejezettnek nyilvánították a mérkőzést, erről viszont elfelejtettek szólni a Denvernek, akik a negyedik negyedre 10 pontig visszazárkóztak. A leeresztő Suns támadójátékát nem is tudta felfújni Monty Williams, a záró játékrészben mindössze 16 pontot kapartak össze, de védekezésben sikerült felvenniük a kesztyűt, így végül csak behúzták a kötelezőt, bár még az utolsó percben is akadt izgulnivalójuk 97–93-as állásnál. Duranttel továbbra is veretlenek, de a második félidőben látszott, hogy még messze vannak a késztől – mindenesetre a győzelmeket nem kell megmagyarázni, zsinórban negyedik sikerükkel kezdik megerősíteni az elsőkörös hazai pályát jelentő 4. helyüket.

Erőt mutatott a Nuggets. A nyugati listavezető négy kezdőjátékosát (Nikola Jokics, Jamal Murray, Michael Porter Jr. és Caldwell-Pope) ültette ki, Michael Malone-ék nem akarnak kockáztatni a playoff előtt, ami Murray és Porter sérüléstörténetét látva indokoltnak is tűnik. A vendégeknél egyedül Aaron Gordon játszott a húzóemberek közül, ő viszont 26 pontot, 8 lepattanót és 6 gólpasszt jegyzett, de a többiek is igyekeztek kihasználni a megnövekedett játékperceket, hogy formába lendüljenek a playoff előtt. A harmadik negyed közepéig azért erősen szenvedtek a Phoenix ellen, itt viszont Gordon mellé felnőtt Bruce Brown, illetve a két újonc, Carl Braun és Peyton Watson is, majd Zeke Nnaji triplájával egyszer még 10 pont alá is benéztek. A negyedik negyedben is sikerült megoldaniuk a védekezést, a Suns nem tudta leüríteni a kispadját, sőt Gordonék a végjátékban 4-6 pont körül tudták tartani a különbséget. A legvégén Josh Okogie hármasa ugyan a hazaiak javára billentette a mérleg nyelvét, de összességében a Denver nem lehet elégedetlen. Most hazautaznak és fogadják a Warriors-t, majd mennek Houstonba, valószínűleg már nem ezzel a felállással, mert ha mindkét meccset behúzzák, gyakorlatilag megszerzik a nyugati első kiemelést és tudnak pihenni az alapszakasz utolsó három mérkőzésén.

A Suns legjobb dobói: Durant 30/6, Booker 27/6, Okogie 14/12
A Nuggets legjobb dobói: Gordon 26/6, Brown 16, Jackson 13/3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik