NBA: O’Neal és Iverson is tagja lesz a Hírességek Csarnokának

Vágólapra másolva!
2016.04.04. 20:05
Shaquille O'Neal és Allen Iverson is bekerül az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) Hírességek Csarnokába (Hall of Fame), amelynek következő 10 tagját hétfőn jelentették be.

A 15-szörös All Star-válogatott O'Neal négy bajnoki címet nyert – hármat a Los Angeles Lakers, egyet a Miami Heat színeiben –, s egyszer választották az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) pályafutása során. A 216 centiméter magas center – aki március 6-án ünnepelte 44. születésnapját – az egyike annak a négy kosárlabdázónak, aki háromszor is volt a nagydöntő MVP-je, s az NBA történetének legeredményesebb 10 játékosa között is ott van.

Iverson – aki 11-szer volt All Star-válogatott – az egyetlen 183 centis, vagy alacsonyabb játékos, aki pályafutása során legalább 20 pontot szerzett mérkőzésenként, az átlaga 26.7 volt. A 40 éves irányító 2001-ben az alapszakasz MVP-je volt, s abban az évben a nagydöntőig vezette a Philadelphia 76ers együttesét.

Az espn.com beszámolója szerint O’Neal és Iverson mellett a Hall of Fame tagja lesz még a szeptember 9-i ünnepélyes ceremónián a Houston Rockets korábbi kínai centere, Jao Ming, a Michigan State edzője, Tom Izzo, a női NBA-ben korábban szerepelt Sheryl Swoopes, valamint a Chicago Bulls tulajdonosa, Jerry Reinsdorf. Posztumusz került beválasztásra Darrel Garretson játékvezető, John McLendon edző, illetve két játékos, Zelmo Beaty és Cumberland Posey.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik