NBA: nyomoz a liga a Clippers után Leonard szerződtetése miatt

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.12.18. 11:21
null
A liga nyomoz a Clippers után Kawhi Leonard szerződtetése kapcsán (Fotó: Getty Images)
Az NBA nyomozást indított a Los Angeles Clippers után Kawhi Leonard szerződtetése miatt.

 

A 29 esztendős szupersztár 2019 júliusában írt alá a Clippershez, miután történelmi idényt produkálva gyűrűt nyert a Toronto Raptorsszal. Kawhi Leonard akkor három évre szóló, 103 millió millió dolláros megállapodást kötött a Los Angeles-i alakulattal.

Most azonban nyomozást indított a liga a váltás kapcsán, a Clipperst ugyanis beperelte egy bizonyos Johnny Wilkes, aki azt állítja, hogy tavaly hathatós segítséget nyújtott a csapatnak Leonard szerződtetésében, ám ezért a Clippers tartozik neki 2.5 millió dollárral, amit azonban nem fizetett ki.

Wilkes elmondása szerint 2019-ben tájékoztatta Jerry Westet, az egyesület tanácsadóját arról, hogy Leonard, illetve az egyik rokona közeli barátja, és fontos információkkal szolgálhat, melyekkel a Clippers meggyőzheti Leonardöt arról, hogy aláírjon– az ESPN által megkaparintott dokumentumok szerint West bele is egyezett, hogy a férfi segítségért cserébe kifizetik a szóban forgó összeget.

A Los Angeles mindenesetre közleményt adott ki az incidensről, azt írva, hogy minden eszközzel segíteni fogja a nyomozást, ugyanis Wilkes állításai több helyen sem fedik a valóságot.

Kawhi Leonard, a történet főszereplője a gárda Utah Jazz elleni előszezon-mérkőzése után elmondta, Wilkes nem játszott szerepet abban, hogy 2019 nyarán a Clipperst választotta a Lakers és a Raptors helyett.

„Egyáltalán nem számított, ő mit mond. Ennek az ügynek semmi köze hozzám, az én fejembe»senki sem mászott bele«. Los Angelesből származom, itt nőttem fel. Az emberek sokféle módon próbálnak meg pénzt keresni, vélhetően nem ez lesz az utolsó alkalom. Nagyon sok embert ismerek a környéken.”

Az ESPN által megszerzett dokumentumokban szerepel az az állítás is, miszerint Wilkes elmondta Jerry Westnek, hogy Leonard csak akkor ír alá a Clippershez, ha az mellé meg tudja szerezni a másik szupersztárt, Paul George-ot is, ráadásul az alakulat állítólag házat ígért Leonard nagybátyjának, ha a klasszist meggyőzi. Olvasható továbbá, hogy Leonardnek Steve Ballmer, a Clippers tulajdonosa 100 millió dolláros marketingkampányt finanszíroz, ha a klubhoz igazol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik