NBA: nem lesz változás, marad a play-in a rájátszás elején

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.07.13. 11:52
null
Az igazgatótanács másik döntésével szigorította a lerohanó csapatok elleni szabálytalanságok megítélését (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) illetékes testülete véglegesítette a rájátszásba két éve ideiglenesen bevezetett play-in rendszert, melyben a főcsoportok hetedik, nyolcadik, kilencedik és tizedik helyezettjei küzdenek meg az utolsó két playoff-helyért.

 

Az NBA versenybizottsága által javasolt és az igazgatótanács által kedden elfogadott rendelkezés szerint a play-innek a legutóbbi idényben használt formája marad érvényben a következő évekre. Eszerint mindkét főcsoportban az alapszakasz hetedik és nyolcadikja egy mérkőzésen dönt arról, hogy melyik gárda jut be a rájátszásba és játszik a konferencia második kiemeltjével a főcsoportok negyeddöntőiben. A vesztes csapat pedig a kilencedik és tizedik helyezett együttesek külön meccsének győztesével küzdhet meg a nyolcadik, utolsó playoff-pozícióért.

Az igazgatótanács másik döntésével szigorította a lerohanó csapatok elleni szabálytalanságok megítélését. Évek óta komoly feszültséget okozott a ligában, hogy a lerohanásokat szándékosan akasztották meg a védekező csapatok, s a szabályok szerint ezek csupán egy sima szabálytalanságot értek, amely után a támadó gárda az oldalvonalról dobhatta be a labdát. A következő szezontól viszont már minden ilyen fault büntetődobást von maga után, melyet követően a támadó együttesnél marad a labda.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik