NBA: megvált Marc Gasoltól a Los Angeles Lakers

Vágólapra másolva!
2021.09.11. 11:56
null
Marc Gasol elhagyja a Lakerst (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Los Angeles Lakers megvált spanyol centere, Marc Gasol játékjogától.

 

A kaliforniai együttes Marc Gasol első NBA-együttesével, a Memphis Grizzliesszel kötött üzletet, melynek keretében nem csupán a 36 éves kosaras játékjoga került át a memphisiekhez, hanem készpénzt is fizetett a Lakers, valamint átadta a 2023-as játékosbörze második körös választási jogát is, cserébe a kínai Vang Csö-lin draftjogáért.

A helyi szakírók úgy tudják, hogy Gasolt nem tartja meg a Grizzlies, és a center a következő szezonban hazájában szeretne játszani.

Marc Gasol 11 évig játszott Memphisben, majd 2019 februárjában a Toronto Raptorshoz került, a kanadai együttessel pedig még abban az évben bajnokságot nyert. A Lakers tavaly ősszel kötött vele két évre szóló szerződést, ám Gasol Los Angelesben kevés lehetőséget kapott, mindössze 5 pontot és 4.1 lepattanót szerzett mérkőzésenként átlagban. Az NBA-ben töltött 13 szezonja alatt összességében 14 pont, 7.4 lepattanó és 3.4 gólpassz a meccsenkénti átlaga.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik