NBA: megégett a Bucks és a Raptors, a Spurs állította meg a Denvert

Vágólapra másolva!
2021.01.30. 09:26
null
A Pelicans legyőzte a Bucksot (Fotó: Getty Images)
A listavezető Jazz egy negyed alatt lerohanta a Dallast és zsinórban 11. győzelmét is behúzta az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában. Nyert a Clippers és a Sixers, parádézott a Nets, Trae Young pedig 41 pontot szórt Washingtonban.


Charlotte Hornets–Indiana Pacers 108–105

Washington volt a kulcs. A Hornets fiatal játékosa, P.J. Washington (19 pont, 9 lepattanó) 7/8 sikeres dobással tolta meg csapata szekerét, és emellett nehézségeket okozott a Pacersnek az is, amikor egy alacsonyabb szerkezetben ő lett a Hornets centere. A 14 pontjával, valamint 10 gólpasszával dupla-duplázó Devonte' Graham is Washingtont emelte ki, akiről azt is elmondta a meccs után, hogy James Borrego edző megállás nélkül azt kéri tőle, hogy legyen agresszívabb. A végig szorosan alakuló mérkőzés hajrájában mégsem ő lépett elő, hanem a nemrégiben a kezdőbe is visszatérő Cody Zeller, aki 6 egységgel tolta meg a Hornets szekerét, majd Graham és Terry Rozier (19 pont, 5 lepattanó) is elsüllyesztett egy-egy nagy triplát a hajrában. A kispadról LaMelo Ball (16 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz, 5 eladott labda) is lendületet tudott hozni, bár a 7/13 sikeres mezőnykísérletébe 0/6 tripla fért bele, míg Gordon Hayward 12 dobásból jutott 11 pontig, de a mezőnymunkából 8 lepattanóval és 6 gólpasszal ő is ki tudta venni a részét, és végül ez elegendőnek is bizonyult, vissza tudtak vágni a két nappal ezelőtti vereségért.

Ez az idei papírforma. A sűrített menetrendben gyakran előfordul, hogy két csapat egymást követő két pályára lépésekor ugyanazzal az ellenféllel játszik, és igen sokszor jönnek ki ebből 1–1-es mérleggel a felek. A Pacers a maival együtt harmadszor is így hozta le az ilyen meccseit, a két nappal ezelőtti győzelmük után most vereséget szenvedtek, és tulajdonképpen megérdemelten. Az első negyed hajrájától kezdve szinte végig a Hornets járt előrébb, vezettek már 14 ponttal is, de a Pacers a 4. negyedben vissza tudott kapaszkodni, viszont 102–103-as állás után Rozier és Graham is betalált kintről, míg Malcolm Brogdon (21 pont, 8 gólpassz) csak az egyik dobását tudta ekkor elsüllyeszteni, a legvégén kimaradt a hosszabbítás kiharcolásáért elvállalt triplája. Az irányító mellett Domantas Sabonis (22 pont, 11 lepattanó, 6 gólpassz) és Myles Turner (20 pont, 8 lepattanó) is csipkedte magát, de a csapatszinten elsüllyesztett 11/35 tripla kevésnek bizonyult, és ebben a 2/7-tel célzó Turner mellett Brogdon (3/10) és Justin Holiday (2/8) keze is vastagon benne volt.

A Hornets legjobb dobói: Rozier 19/15, Washington 19/9, Ball 16
A Pacers legjobb dobói: Sabonis 22, Brogdon 21/9, Turner 20/6

Washington Wizards–Atlanta Hawks 100–116

Repültek a technikaik. A Wizards botrányos dobóformát mutatott be a Hawks ellen, mezőnyből 36.5%-kal, a triplavonalon túlról 25%-kal tüzeltek, és egyedül a 31/38 bedobott büntetőjüknek köszönhetik, hogy nem lett még nagyobb a különbség. Mindössze két ponterős opciójuk akadt támadásban, de Bradley Beal is rossz napot fogott ki, miután 26 dobásból jutott el 26 pontig, a triplavonalon túlról 0/8-cal zárt. Mellette Russell Westbrook is eljutott 26 egységig, és tette ezt 8/18-as mezőnymutatóval, de nehezen viselte, hogy így is alig volt esélye a Wizardsnak: már az első félidő hajrájában is összeszólalkozott Rajon Rondóval, ami után mindketten kaptak egy-egy technikait, majd a 4. negyedben megkapta a másodikat is, amikor Rondo elleni lökését többel büntették, mint egy személyi hiba. A Hawks irányítója búcsút integetett Westbrooknak, de pár perc múlva ő is mehetett zuhanyozni, neki is sikerült begyűjteni a második technikait. Robin Lopez a kispadról kapott kettőt még valamivel korábban, amikor felszólalt egy Bradley Beal elleni kemény szabálytalanság után, összesen 9 alkalommal nyúltak ehhez a fegyelmezési eszközhöz a játékvezetők.

Young kosárlabdázott is. A paprikás hangulatú mérkőzésen a 41 pontig jutó Trae Young tett róla, hogy ne csak a kakaskodásról és a sok játékmegszakításról legyen emlékezetes az összecsapás. A Wizards megpróbált közelebb zárkózni a 4. negyedben, de a végig remeklő Young 18 pontot szerzett ebben a játékrészben, többet, mit bármelyik csapattársa az egész mérkőzés folyamán. Az ő nagy meccse mellett nem is volt szükségük további extrákra, bár a két kezdő magasemberük azért ki tudta használni ellenfelük gyengeségeit. Clint Capela (13 pont, 14 lepattanó, 3 blokk) dupla-duplázott, illetve John Collins (17 pont, 8 lepattanó) is a szebbik arcát mutatta ezen a napon, és ezúttal ennyi is elégnek bizonyult ahhoz, hogy a Hawks győzelemmel hagyja el a pályát, így csak amiatt lehet bennük valamennyi rossz érzés, hogy De'Andre Hunter jobb térde megsérült az első félidő során, ami után már nem tért vissza.

A Wizards legjobb dobói: Westbrook 26/9, Beal 26, Mathews 10/3
A Hawks legjobb dobói: Young 41/15, Collins 17/3, Capela 13

New York Knicks–Cleveland Cavaliers 102–81

Erre a védekezésre lehet építkezni. A Knicks végig nagyszerűen teljesített hátul, többek között ennek köszönhetően fért bele, hogy az első 6.5 percben mindössze 3 pontot szereztek, és így csak 10 pontos hátrányba kerültek. Amint elkezdtek esni a dobásaik, rohamléptekkel zárkóztak vissza, és ezt követően ők irányították a mérkőzés alakulását. Ehhez szükség volt Immanuel Quickley kispadról hozott 25 pontos extrájára is, aki rendszerint a legjobbkor talált be: a 3. negyed legvégén az ő 6 pontjának köszönhette a Knicks a 17 pontos előnyét, majd az utolsó 12 percben 5/6 jó dobással szerzett 14 pontot, és szűk 4 perccel a vége előtt egy kulcsfontosságú triplát süllyesztett el, amivel ismét 15 pontos előnyhöz juttatta csapatát. Mellette RJ Barrett (24 pont) és Julius Randle (16 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz) is hozta magát, és emellett a védekezésük is remekül működött, 34.5%-os mezőnymutatón tartották a Cavalierst, és csak 8/26 triplát engedélyeztek nekik.

Quickley extrájára nem érkezett válasz. Összességében a Knicks sem nyújtott ellenállhatatlan támadójátékot, a Cavaliers kezdőjéből Darius Garland (24 pont) és Collin Sexton (17 pont, 5 gólpassz) tudta hozni azt a ponttermést, amit a túloldalon Barrett és Randle hozzá tudott tenni, de a kispadjukról már nem érkezett olyan extra, mint amit Quickley vezérletével a Knicks kispadja hozott a túloldalon. Jarrett Allen (15 pont, 9 lepattanó) ugyan nagyszerűen szállt be, ezzel némileg feledtetni tudta a mindössze 2/7 dobását elsüllyesztő Andre Drummond (4 pont, 15 lepattanó) támadásban mutatott gyengélkedését, de mellette Cedi Osman és Taurean Prince is 1/7 volt a kispadról beszállva, összességében pedig 47–29-re veszítették el a második sorok csatáját. Hasonlóan nagy problémát okozott náluk, hogy a kezdőből csak Garland tudott hatékony lenni, aki 9/17 dobását elsüllyesztette, míg mellette a többiek 10/38-cal céloztak csak. Ezzel a vereségével 50% alá süllyedt a Cavaliers, legközelebb Minnesotában javíthat.

A Knicks legjobb dobói: Quickley 25/15, Barrett 24/6, Randle 16
A Cavaliers legjobb dobói: Garland 24/12, Sexton 17, Allen 15

Toronto Raptors–Sacramento Kings 124–126

Valami megmozdult a Kingsnél? Az eddig borzalmasan játszó Sacramento rátalált valamire, a gárda most már sorozatban a harmadik mérkőzését nyerte meg, pedig a Toronto vendégeként abszolút nem számított esélyesnek. Ezen az estén végig vezetett a társaság, az első negyedben rárúgta az ajtót a Raptorsra, Harrison Barnes 13 pontot szórt ekkor, a vendégcsapat meglógott 17-tel és innentől végig két számjegyű fórban volt egészen a hajráig, kézben tartotta a dolgot Luke Walton alakulata. A végére azért felzárkózott a Toronto, hat perccel az órán bejött tíz alá, majd az utolsó két percre egy labdányira tudott közelíteni, de 44 másodpercnél Tyrese Haliburton elsüllyesztett egy clutch triplát, innentől pedig már „csak” büntetőzni kellett – a végeredményt egy „nem számít” alapon elengedett torontói tripla állította be. A Sacto 55%-kal dobott mezőnyből, 44%-kal triplázott, 31 gólpasszt osztott szét, egyénileg pedig Barnes (26 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz), Fox (24 pont, 8/14 mezőnyből) és Hield (22 pont, 5/8 tripla) remeklése mellett hárman is két számjegyűt dobtak a padról, Haliburton pedig emellett 11 gólpasszt is kiosztott. Hirtelen, a semmiből indultak meg felfelé és már 8–10-re állnak – véletlen minifutás, vagy tényleg megmozdult náluk valami?

Nem javul a Toronto. A Raptorsnál lehet ok aggodalomra, amikor már úgy tűnt, hogy összeszedte magát a pocsékul kezdő együttes, akkor megint jön egy hullámvölgy: zsinórban harmadszor kapott ki Nick Nurse legénysége, pedig a Kings elleni hazait nagyon meg kellett volna nyerni. Támadásban még hagyján, Pascal Siakam (32 pont, 14 kiharcolt büntető) és Fred VanVleet (26 pont, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés) játékára építve az első negyed után ott ők is jók voltak, a problémát a védekezés jelentette, semmilyen szinten nem tudták megoldani a Kings megállítását – az utolsó negyedben azért javultak, emiatt is tudtak feljönni, de későn ébredtek ahhoz, hogy fordítani tudjanak. Hozzá kell tenni, hogy OG Anunoby és Norman Powell nem játszott, az ő hiányukat mindenképpen megérezték, de ettől még ez a játék, ez az eredmény és a 7–12-es mérleg sem túl biztató...

A Raptors legjobb dobói: Siakam 32, VanVleet 26/9, Lowry 17/6
A Kings legjobb dobói: Barnes 26/12, Fox 24/9, Hield 22/15

New Orleans Pelicans–Milwaukee Bucks 131–126

Szétlőtte a Milwaukee-t a Pels. Komoly meglepetésre tudta legyűrni a hetek óta szenvedő New Orleans a keleti első helyért támadó Milwaukee-t, de a játék képét nézve inkább azt mondhatjuk, hogy tudatosan és nagyon pontosan játszott a hazai alakulat. A Pelicans ugyanis tökéletesen használta ki a Bucks behúzódó védekezését, jó kinti dobóhelyzeteket alakított ki és most ezeket be is tudta szórni: összesen 21 alkalommal találtak be távolról a hazaiak, ebből 12 jött az első félidőben és különösen az elcserélni kívánt Ball, Bledsoe hátvédpár brillírozott, ketten együtt 14-szer (!) köszöntek be a meccs végéig. Mellettük Zion Williamson (21 pont, 9 lepattanó, 7 gólpassz), Brandon Ingram (28 pont, 4 gólpassz) és Steven Adams (20 lepattanó, ebből 10 támadó!) is nagyot játszott, a padról Josh Hart szállt be 15–5–5-tel, szintén jó triplázással, úgyhogy parádésan játszottak, már az első félidőben 20 pont feletti előnyben voltak és a harmadik negyedben volt ez 28–29 egység is. Itt ugyan a Milwaukee egy 20–3-mal megrázta magát és visszajött, de igazán szorossá nem tudta tenni a végét, csak az eredményen kozmetikázott – önbizalom növelő bravúrt könyvelhetett el a Pelicans.

Majdnem megcsinálta a Bucks. Pocsék meccset játszottak az esélyesebb vendégek, Khris Middleton 0/5-tel kezdett mezőnyből, a nagyszünetig csapatszinten 37%-kal dobtak és eladtak nyolc labdát, ehhez kapták cserébe a túloldalon a 12 New Orleans-i triplát – elöl-hátul szét voltak esve, közük sem volt a meccshez. A második félidőben azért összeszedték magukat és sikerült szigorítaniuk a dolgon, de túl nagy volt a hátrányuk ahhoz, hogy abból csodát tegyenek, csak egy szorosabb végeredményre futotta. Egyénileg Jannisz Andetokunbóra nem lehetett panasz (38 pont, 11 lepattanó, 5 gólpassz, 2 labdaszerzés, 2 blokk, 15/27 mezőnyből, 6/7 büntető), a korábbi csapata ellen játszó Jrue Holiday is jól mozgott (22 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) és Middleton is feljavult később, de ezúttal ez sem volt elég – 131 pontot kaptak, túldobta őket a Pelicans, így csak harmadikak Keleten.

A Pelicans legjobb dobói: Ingram 28/9, Ball 27/21, Bledsoe 25/21
A Bucks legjobb dobói: Andetokunbo 38/6, Holiday 22/9, Middleton 16/3, Lopez 16/6

Orlando Magic–Los Angeles Clippers 90–116

Visszatértek a sztárok. Szerencsére hamar visszatérhetett a koronavírus-kontaktkutatás után a Clippershez Kawhi Leonard és Paul George is, a két sztár pedig friss lábakkal ellensúlyozta, hogy a csapat egyébként back-to-backet játszott. George 26 pontig, 9 lepattanóig és 5 gólpasszig jutott 28 perc alatt, Leonard pedig 24 pontot szórt ugyanennyi időt a pályán töltve, többre ugyanis nem volt szükség tőlük: a 36–22-re megnyert második negyed után végig magabiztos előnyben voltak, a védekezésük egyben volt és a végére már lehetett pihentetni. A harmadik negyed elején volt egy megingásuk, de arra egy 28–11-es rohammal feleltek, onnantól nem volt miről beszélni, így az energikusan és jól játszó vendégek kiütéses győzelmet arattak és őrzik a ligamásodik pozíciójukat.

Esélytelen Magic. A hazaiaktól egy szoros első negyedre és egy 11–0-s rohamra futotta a harmadik negyedben, ezen felül csak asszisztáltak a látványos Clippers-megmozdulásokhoz és a tükörsima vendégsikerhez. Beszédes, hogy az egész csapatból csak a kispadról érkező Terrence Ross tudott tíz pont fölé jutni, vagyis a kezdőből senki, alig 36%-kal dobtak mezőnyből és 30%-kal tripláztak, nem ütötték meg az elégséges szintet – egy kisebb fellángolás után most megint rossz irányba haladnak a játékot, valamint az eredményeket tekintve is...

A Magic legjobb dobói: Ross 24/3, Vucsevics 10/6, Gordon 9/3
A Clippers legjobb dobói: George 26/9, Leonard 24/6, Ibaka 13, Morris 13/6

Minnesota Timberwolves–Philadelphia 76ers 94–118

Biztosan hozott kötelező. Nem hibázhatott a liga talán leggyengébb csapata ellen a keleti listavezető Sixers és végül a hátsérüléssel bajlódó Joel Embiid is ott lehetett a pályán, sőt, valósággal megállíthatatlannak bizonyult: alig 27 perc alatt bedobott 37 pontot, kiharcolt 18 büntetőt és leszedett 11 lepattanót, vele a világon semmit nem tudott kezdeni az ezen a poszton hiányos Minnesota. Mellette azért a többiek is hozták, amit kellett, de 28 perc fölé csak Tobias Harris jutott, ő is talán csak azért, mert az ezen a poszton bevethető Mike Scott továbbra is sérült. Az első félidőben azért még kicsit álmosnak tűnt a gárda, de aztán a harmadik negyedben robbantott és szétnyitotta az olló, onnantól pedig már nem kellett megszakadni, zsebben volt a meccs, Embiid azt csinált pozícióban, amit csak akart – megvan a kötelező, így 14–6-tal továbbra is ők vezetik a konferenciát.

Felforgatott Minnesota. Karl-Anthony Towns továbbra sem állt a hazaiak rendelkezésére és most már Naz Reid sem tudta vállalni a játékot, így Ed Davis lett a kezdő center, körülötte pedig megvariálta a felállást Ryan Saunders vezetőedző: négy hátvédet tett be mellé, köztük azt az Anthony Edwardsot, aki 1/1-esként most először kezdett karrierje során, illetve a sérülése után visszatérő D'Angelo Russellt. Az elképzelés azonban nem ült, Embiidet nem nagyon duplázták, egy-egyben pedig sem Davis, sem más nem tudott vele mit kezdeni – az első félidőben még rendben volt az, hogy a többiek „kihűltek” és kevesebbet dobhattak, de aztán a fordulás után Embiid gyakorlatilag egyedül is megverte őket. Ez van, jelenleg ennyit tudnak, 4–14-gyel nagyon messze utolsók Nyugaton...

A Timberwolves legjobb dobói: Beasley 22/9, Edwards 15/9, Russell 14/3
A 76ers legjobb dobói: Embiid 37/3, Harris 17/6, Milton 13

Oklahoma City Thunder–Brooklyn Nets 125–147

Gálázott a Brooklyn. Kevin Durant pihenőt kapott erre az estére a vendégeknél, de így is elsöprő támadójátékot mutatott be Steve Nash együttese, amely ellentmondást nem tűrően aratott győzelmet. A vendégek 15/26-ot dobtak mezőnyből az első és a második negyedben is, szezoncsúcsot jelentő 76 pontot tettek fel a táblára a nagyszünetig és 17-tel vezettek, majd a harmadik játékrészben újabb 15/23 jó dobást és 39 egységet raktak ehhez hozzá – egészen elképesztő hatékonysággal dolgoztak, nagyon ritka volt az, amikor elrontottak egy támadást. James Harden (25 pont, 10 lepattanó, 11 gólpassz) és Kyrie Irving (25 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz) abszolút nem a saját dobásait kereste, hanem a csapatot mozgatta és akkor volt agresszív, amikor annak kellett lennie, így összesen kilencen dobtak náluk két számjegyűt – mindenki, aki öt percnél többet játszott. Ezzel a látványos győzelemmel már sorozatban negyedszer tudtak nyerni, a riválisok botlásainak köszönhetően pedig már másodikak Keleten, másfél meccsel vannak lemaradva a Sixerstől.

Tehetetlen volt az OKC. Al Horford mondta azt a meccs után, hogy egy lépéssel mindig le voltak maradva a hazaiak a Nets játékosai mögött, hol az embert, hol a labdát üldözték, de soha nem érték utol, így pedig védekezésben teljességgel esélytelennek bizonyultak. Támadásban ők is tették a dolgukat, Theo Maledon például 6/6 triplát süllyesztett el és csapatszinten is jó számokkal zártak, de ezzel a Brooklynnal egyszerűen nem tarthatták a lépést úgy, hogy hátul nem tudtak változtatni – a harmadik negyedben ráadásul volt egy jó három percük, amikor nem is szereztek pontot, ezzel végleg elúszott minden reményük. Ez van, a papírforma érvényesült, ők pedig valamiért otthon képtelenek nyerni, már csak 1–6-ra állnak itt, pedig összességében az 50%-os mérleget közelítik még mindig...

A Thunder legjobb dobói: Maledon 24/18, Gilgeous-Alexander 24, Diallo 18/3
A Nets legjobb dobói: Harden 25/9, Irving 25/3, Harris 20/15

San Antonio Spurs–Denver Nuggets 119–109

Vége a Denver szériájának. Nagy formában érkezett meg erre a meccsre a Nuggets, a vendégek 4–0-val álltak idegenbeli túrájukon, zsinórban ötöt nyertek, fontos meccseket, rangadókat húztak be, erre az estére viszont kicsit talán már elfáradtak, mindenesetre egy gyengébb utolsó negyeddel most vereséget szenvedtek. Nikola Jokicsra most sem lehetett panasz (35 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz, 5/11 tripla), Jamal Murray (20 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) is jól mozgott, csapatként 50% felett tüzeltek mezőnyből, de elvesztették a lepattanózást, 54–36-ra kikaptak a festékben, 20 pontot kaptak az eladott labdáikból és a büntetőiket is csak 65%-kal értékesítették. A második félidőben már agresszívebbek voltak támadásban, de a záró etapra kicsit elfogytak, a San Antonio ott ismét felépítette korábbi tíz pont körüli előnyét és ezúttal végig is ért vele – a vereség persze egy ilyen túra végén benne van, gond viszont, hogy Murray csípője megsérült a negyedik negyedben, bár állítólag nincs szó komolyabb bajról.

A nagyok ellen mindig jó a Spurs. A San Antonio ebben a szezonban megverte eddig a Clipperst, a Lakerst, az akkor éppen sokra tartott Raptorst, vagy Portlandet, legutóbb a jó formában lévő Bostont nyomta le, most pedig a szintén lendületben érkező Denvert is meg tudta állítani. Gregg Popovich csapata végig agresszíven és jól védekezett a Nuggets sokmozgásos játéka ellen, jól szedte a lepattanókat, ami kulcsfontosságú volt, elöl pedig DeMar DeRozan (30 pont, 10 gólpassz, 11/14 mezőnyből) szenzációs extrájára építve folyamatosan hozni tudta a kosarakat – Dejounte Murray (26 pont, 7 lepattanó), Keldon Johnson (19 pont, 9 lepattanó) és a padról 4/8 triplával beszálló Patty Mills is megérdemli a dicséretet, a negyedik negyedben pedig még rátettek egy lapáttal, ott döntötték el a szoros mérkőzést. A Spurs ezzel sorozatban harmadszor nyert és jelenleg Nyugat negyedik helyén áll, ami azért nem biztos, hogy papírforma...

A Spurs legjobb dobói: DeRozan 30/3, J. Murray 26/3, Johnson 19/3
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 35/15, D. Murray 20/6, Harris 11/6

Utah Jazz–Dallas Mavericks 120–101

Nincs ellenszer a Jazzre. A ligaelső Utah két napja is magabiztosan verte meg a Dallast és most sem okozott neki nehézséget ellenfele legyőzése, pedig Donovan Mitchell az előző után ezt az összecsapást is kihagyta. A hazaiak azonban most olyan formában vannak, hogy ez sem számít, egy negyed alatt eldöntötték a kérdéseket: 37–12-re (!) nyerték meg a nyitó játékrészt, onnantól már csak le kellett menedzselni a jelentős előnyt. Ez sikerült, Bojan Bogdanovic végül alaposan megszórta magát és 17 pontot dobott a harmadik negyedben, így végül 32-vel (szezoncsúcs) zárt úgy, hogy 7/11 triplája is beesett – Rudy Gobert csökkentett idő alatt is hozott egy masszív dupla-duplát, Mike Conley 22 pontig jutott, csapatszinten pedig uralták a lepattanózást és megint bevertek húsz triplát, azt csináltak, amit akartak. Ezzel zsinórban tizenegyedik győzelmüket is megszerezték és továbbra is ők állnak a táblázat élén, holnap viszont Denverbe utaznak egy komolyabb rangadóra.

Nincs megoldás a Dallasnál. A két nappal ezelőtti egyértelmű vereséghez képest nem hogy nem javult, inkább tovább romlott a Mavericks, Rick Carlisle alakulata érezhetően gödörben van, ami ezen a meccsen is meglátszott – egy negyed alatt elvesztettek mindent, utána már maximum az eredmény kozmetikázása lehetett a céljuk. Luka Doncic most sem hozott rossz számokat (25 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz), de nem volt érdemi hatása a találkozóra, a csapat összességében gyengén dobott, gyengén lepattanózott, gyengén védekezett, úgyhogy sorozatban negyedszer is kikapott és csak a Pelicans, Timberwolves párost előzi meg Nyugaton.

A Jazz legjobb dobói: Bogdanovic 32/21, Conley 22/12, Clarkson 18/12
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 25/6, Brunson 13/6, Finney-Smith 11/9, Porzingis 11/3

NBA
ALAPSZAKASZ

Charlotte Hornets–Indiana Pacers 108–105
Washington Wizards–Atlanta Hawks 100–116
New Orleans Pelicans–Milwaukee Bucks 131–126
New York Knicks–Cleveland Cavaliers 102–81
Toronto Raptors–Sacramento Kings 124–126
Minnesota Timberwolves–Philadelphia 76ers 94–118
Oklahoma City Thunder–Brooklyn Nets 125–147
Orlando Magic–Los Angeles Clippers 90–116
San Antonio Spurs–Denver Nuggets 119–109
Utah Jazz–Dallas Mavericks 120–101

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik