LeBron James szabadügynökként folytatja, de ez nem jelenti azt, hogy biztosan elhagyja a Clevelandet (Fotó: AFP)

 

 

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) egyik legjobb játékosa a kontraktusa szerint 35.6 millió dollárért (10 milliárd forint) maradhatna jelenlegi együttesénél, ám a hírek szerint menedzsere arról tájékoztatta a klubot, hogy James szabadügynökként folytatja, vagyis maga rendelkezik a játékjogával.

A legutóbbi négy nagydöntőben érdekelt, de ezeken a Golden State Warriorst csupán egyszer, 2016-ban legyőző Cleveland legértékesebb kosárlabdázója ettől függetlenül nem biztos, hogy elhagyja együttesét, a Cavaliers tulajdonosának azonban alaposan a zsebébe kell nyúlnia, ha szeretné őt megtartani, hiszen Jamest vélhetően csak egy ötéves, 209 millió dolláros (59 milliárd forint) csúcsszerződéssel tudná magához láncolni.

A 33 éves játékos amerikai idő szerint vasárnap 00.01 órától tárgyalhat más csapatokkal, amelyek közül a legkomolyabb érdeklődőnek a Los Angeles Lakers tűnik.

A háromszoros NBA-bajnok James az elmúlt nyolc szezon mindegyikében döntőt játszott aktuális együttesével, a Miami Heattel, illetve a Clevelanddel.