NBA: LeBron egy-, Stewart kétmeccses eltiltást kapott

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.23. 11:40
null
Isaiah Stewart nagyon felhúzta magát (Fotó: Getty Images)
LeBron James egy-, Isaiah Stewart pedig kétmeccses eltiltást kapott, miután a két játékos összeakaszkodott az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) vasárnapi játéknapján – adta hírül az MTI.

 

A magyar idő szerint hétfőre virradóra lejátszott Detroit Pistons–Los Angeles Lakers (116–121) meccs harmadik negyedében kosárpalánkok alatt meglehetősen szokatlan intenzitású dühroham tört rá a hazaiak centerére, Isaiah Stewartra, amikor egy büntető után a vendégek klasszisa, LeBron James könyökkel fejen találta.

Stewart az eset után azonnal igyekezett elégtételt venni Jamesen, ám a csapattársak és a játékvezetők meggátolták. Aztán újra megpróbálta, akkor már a szervezők, biztonságiak is próbálták útját állni a felbőszült és vérző fejjel tomboló Stewartnak. Végül harmadik „szökési kísérlete” után legalább öten próbálták az öltözőbe rángatni, ám ő itt is feltalálta magát, s az öltözőfolyosón át próbált eljutni a Lakers oldalára, hogy elégtételt vegyen az őt ért sérelmen. Ennek a kísérletnek az eredményét a kamerák már nem rögzítették.


A bírók végül mindkét kosarast kiállították. A pályafutása során 18 idény alatt még csak másodszor kiállított James nem szerepelhet kedden a kaliforniaiak New York-i fellépésén, míg Stewart a Miami és a címvédő Milwaukee elleni meccset hagyja ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik