NBA: kiütéses győzelemmel egyenlített a Milwaukee

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2021.06.26. 07:19
null
Jannisz Adetokunbo (balra) ezúttal igazi vezére volt a Bucksnak (Fotó: Getty Images)
Ezúttal esélyt sem adott az Atlantának a Bucks, 44 pontos győzelemmel vágott vissza a legutóbbi vereségért Mike Budenholzer csapata.

 

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

Milwaukee Bucks–Atlanta Hawks 125–91

Kitombolta magát a Milwaukee. A legutóbbi hazai vereség után kötelező volt nyernie ezt a meccset a Bucksnak, a hazaiak pedig ennek megfelelő hozzáállással léptek pályára és a második negyedben megsemmisítették ellenfelüket. Amúgy is ők kezdtek jobban, az első játéktól kezdve egyértelmű volt, hogy ők vannak „felül”, de aztán 51-40 után végleg elszabadultak és a félidő utolsó hat percét 26-5-re (!) nyerték meg – Jrue Holiday egymaga 14 pontot vállalt ebből, a rendkívül agresszív védekezésükből sorra szerezték a labdákat és dobálták a könnyű ketteseket. Innentől nem volt miről beszélni, a harmadik-negyedik negyedben végig 30-40 pontos különbség volt a felek között, 41 egység volt a legnagyobb távolság és összességében földbe döngölte ellenfelét Mike Budenholzer csapata. A hazaiak csak leindításból 27 pontot szereztek, a festékben pedig 62-30-ra nyertek, olyan szinten domináltak, amire nem jöhetett válasz – így azért pihenni is lehetett, bár Jannisz Adetokunbo (29 perc alatt 25 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz) és Jrue Holiday (22 pont, 7 gólpassz) így is kitett magáért, most Khris Middleton is jól játszott, de Brook Lopezt is tudták használni, 3/6 triplát süllyesztett el, ismét shooterként tekintettek rá. Összességében olyan intenzitással és agresszivitással játszottak elöl-hátul, hogy teljesen más ligában szerepeltek, mint ellenfelük, így kiegyenlítettek – a kötelező megvan, most Atlantában vissza kell venniük a pályaelőnyt.

Ebből csak tanulni kell a Hawksnak. Nate McMillan, a vendégek vezetőedzője fogalmazott úgy, hogy a kettőből egy meccset megnyertek, úgyhogy elégedettek, de az világos, hogy a további győzelmekhez és a továbbjutáshoz más szintre kell emelkedniük a folytatásban. Ezúttal esélytelenek voltak, Trae Young a nagyszünetig egymaga eladott nyolc labdát, majd a harmadik negyedben még egyet és a játékrész vége előtt le is zárult számára az este, pocsékul dobott, teljességgel az ellentétét csinálta annak, amit legutóbb – az ő "felszabadítására" kell megoldást találniuk a harmadik meccsig, mert most megsemmisítették őt a fizikális és nagyon koncentráltan csapdázó Holidayék. Clint Capela kétpontos meccse és a többiek gyengélkedése sem segített, de itt most kollektíven kaptak óriási pofont, tanulni kell belőle és a hazai meccseikre kijavítani a hibákat – az 1-1-gyel amúgy természetesen tényleg elégedettek lehetnek, illetve az is pozitívum, hogy február óta először pályára tudott lépni Cam Reddish és 17 perc alatt 11 pontot dobott a padról beszállva.

A Bucks legjobb dobói: Adetokunbo 25, Holiday 22/9, Lopez 16/9
A Hawks legjobb dobói: Young 15/3, Gallinari 12/3, Collins 11/3, Reddish 11/3

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik