NBA: két hosszabbításban kapott ki Doncicéktól a Lakers – videó

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.13. 07:47
null
Kétszer is egy Doncic-tripla mentette meg a Maverickset (Fotó: Getty Images)
A szlovén Luka Doncic vezette győzelemre a Dallas Maverickset a Los Angeles Lakers otthonában a tengerentúli profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerint péntek hajnali játéknapján. A nap további mérkőzésein idegenben nyert a Boston, az Oklahoma és a Cleveland is, míg a Miami és a Toronto sikeresen otthon tartotta a pontokat.

Bivalyerősen kezdte a Lakers elleni ütközetet a Mavericks, amely az első negyedben állva hagyta ellenfelét és 12 pontos előnnyel húzta be a játékrészt. Ezután azonban fordult a kocka, és a dupla duplát jegyző LeBron James, illetve a 28 pontot dobó Westbrook vezérletével a következő három negyedet egyaránt megnyerte a Lakers. Ez sem volt elég azonban a meccs megnyeréséhez, mivel Luka Doncic 101–98-as állásnál elsüllyesztett egy triplát, így jöhetett a hosszabbítás.

 


Az ötperces ráadásban újfent a Los Angeles-iek kerültek fölénybe, de ezúttal 108–105-nél jött a Doncic-mágia: a tripladuplázó szlovén fenomén ismét bedobott egy triplát – jöhetett a második öt perc. A drámai végjátékot a Mavericks bírta jobban, és 119–115-re megnyerte a találkozót.

 


Shai Gilgeous-Alexander vezette győzelemre az OKC-t Philadelphiában. Hiába ért el dupla duplát a 76-ersben Joel Embiid – fölényes, 133–114-es sikert aratott a Thunder.

Kyrie Irving kevés volt a ligaelső ellen. A 20 pont fölött dobó Warren, Tatum duó elsöpörte a hazai csarnokban játszó Netset és tovább folytatta menetelését.

Tovább sem megy Adetokunbo nélkül a Bucksnak. A görög kiválóságot nélkülöző milwaukeei alakulat hiába kezdte jól a Miami elleni meccset, a Gabe Vincent vezette floridaiak szoros csatában legyűrték ellenfelüket.

Még mindig gyengélkedik a Hornets. A Kanadába látogató charlotte-i egylet remek játékkal hozta a harmadik negyedet, de ez nem volt elég az idegenbeli sikerhez.

Hiába dobott 50 pontot Damian Lillard, a Portland így is kikapott hazai pályán a csapatszinten jobban teljesítő Cavalierstől. A kiegyenlített találkozó első fele a hazaiaké, a második a Clevelandé volt – végül az utóbbi felé billent a mérleg nyelve.

A JÁTÉKNAP RÉSZLETES ÖSSZEFOGLALÓJÁT ITT OLVASHATJÁK.

NBA, ALAPSZAKASZ
Philadelphia 76ers–Oklahoma City Thunder 114–133
Brooklyn Nets–Boston Celtics 98–109
Miami Heat–
Milwaukee Bucks 108–102
Toronto Raptors–
Charlotte Hornets 124–114
Los Angeles Lakers–Dallas Mavericks 115–119 – kétszeri hosszabbítás után
Portland Trail Blazers–Cleveland Cavaliers113–119

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik