NBA: két évre 68 millió dollár, Harden hosszabbít – sajtóhír

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.07.21. 07:14
null
James Harden a hírek szerint szerződést hosszabbít a Philadelphiával (Fotó: Getty Images)
Az olimpiai és világbajnok James Harden hosszabbít az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) érdekelt Philadelphia 76ers csapatával.

 

Sajtóértesülések szerint a 32 esztendős kiválóság két évre 68 millió dollárért marad a klubnál, ahová február 10-én cserélték a Brooklyn Netstől.

Harden az amerikai válogatottal 2012-ben olimpiát, 2014-ben világbajnokságot nyert. Az NBA-ben játszott még az Oklahoma City Thunder és a Houston Rockets színeiben. Tízszer szerepelt All Star-gálán, háromszor volt pontkirály, 2018-ban pedig őt választották a legértékesebb játékosnak.

A profiligában 942 mérkőzésén átlagban 24.9 pontot dobott, 5.6 lepattanót szedett és adott 6.8 asszisztot.

ÖTSZÁZEZER DOLLÁROS BÜNTETÉST KAPOTT A GOLDEN STATE TULAJDONOSA
Ötszázezer dolláros (194 millió forintos) büntetést kapott Joe Lacob, az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) érdekelt Golden State Warriors tulajdonosa.
A ESPN tájékoztatása alapján az NBA azért sújtotta pénzbírsággal a sportvezetőt, mert egy nyilvános vitaműsorban „nagyon igazságtalannak” nevezte a liga luxusadó-rendszerét.
Az ESPN adatai szerint a Golden State luxusadója az előző idényben 170 millió dollár volt, a következő évadra pedig 181 millióval számolnak. A 2020/21-es szezonban még „csak” 69 millióra rúgott ez az összeg.
Lacob 2010 óta a Warriors tulajdonosa, valamint vezérigazgatója, a hétszeres bajnok gárda ebben az időszakban négy címet nyert.

 

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik