NBA: jól sikerült Durant visszatérése

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.12.14. 09:53
null
Durant ismét a pályán (Fotó: Getty Images)
Kevin Durant, az észak-amerikai profi kosárlabdaliga egyik legnagyobb sztárja vasárnap másfél év kihagyás után játszott újra, és a visszatérése jól sikerült.

 

A kétszeres bajnok csatár 24 percet töltött a parketten csapata, a Brooklyn Nets Washington Wizards elleni előszezon-mérkőzésén, melyen 15 ponttal, három lepattanóval és három gólpasszal zárt.

„Nagyszerű érzés visszatérni a megszokott dolgokhoz, újra a pályán lenni, ismét azt érezni, hogy játékos vagyok – mondta Durant a meccs után, amelyet megnyert együttese. – Nem játszottam igazán jól, de voltak jó pillanataim.”

A 32 éves kosaras még a Warriors színeiben, a 2019-es nagydöntő ötödik meccsén szenvedett Achilles-ín-szakadást, mely után operáció és hosszú rehabilitáció várt rá. Közben, 2019 nyarán igazolt a Brooklyn Netshez, melyben első meccsét játszotta most.

Kevin Durant egyértelműen az NBA közelmúltjának és jelenének legkiemelkedőbb játékosai közé tartozik. A kosarast megválasztották a 2013–14-es alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP), és a 2017-es és 2018-as finálé MVP-je is ő volt, emellett tízszeres All Star-válogatott, négyszer volt az NBA pontkirálya, és első évében ő lett a liga újonca.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik