NBA: Jokics, Embiid vagy Curry lesz az MVP

Vágólapra másolva!
2021.05.21. 15:13
A rájátszás kezdete előtt az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) bejelentette a jelölteket az alapszakasz legjobbjainak járó címekre, melyek közül a legértékesebb játékost illető MVP-elismerésért Nikola Jokics, Joel Embiid és Stephen Curry maradt versenyben.

Jokics, a Denver Nuggets szerb centere az alapszakasz mind a 72 találkozóján pályára lépett és egészen kimagaslóan teljesített. Meccsenként átlagban 26.4 pontot dobott, 10.8 lepattanót szedett le és 8.3 gólpasszt adott, s nagyban hozzájárult ahhoz, hogy együttese a harmadik helyen végzett a Nyugati főcsoportban.Jokics, a Denver Nuggets szerb centere az alapszakasz mind a 72 találkozóján pályára lépett és egészen kimagaslóan teljesített. Meccsenként átlagban 26.4 pontot dobott, 10.8 lepattanót szedett le és 8.3 gólpasszt adott, s nagyban hozzájárult ahhoz, hogy együttese a harmadik helyen végzett a Nyugati főcsoportban.

A keleti első Philadelphia 76erst erősítő Joel EmbiidJokicshoz hasonló domináns centerjátékot produkált a szezonban, és bár egy térdsérülés hátráltatta, így 21 meccset ki kellett hagynia, amikor a pályán volt, szinte mindig csapata legjobbjának bizonyult. A 27 éves kosaras nevéhez átlagban 28.5 pont és 10.6 lepattanó fűződik mérkőzésenként.

Stephen Curry 2015 és 2016 után harmadik alkalommal lehetne alapszakasz-MVP, és erre minden esélye meg is van, ugyanis egy kifejezetten középszerű gárdát vitt a hátán a szezonban, s együttesének, a Golden State Warriorsnak még van esélye bejutni a rájátszásba. Ehhez a selejtezőben le kell győznie a Memphis Grizzliest magyar idő szerint szombat hajnalban.

A 33 éves játékos 32 pontos átlagot produkált, ezzel megnyerte a pontkirályi címet, amire korábban csak egyszer, a 2015–2016-os szezonban volt képes.

Az év edzője a nyugati első Utah Jazzt vezető Quin Snyder, a Jazz mögött második Phoenix Suns trénere, Monty Williams, illetve a keleten negyedik New York Knickset irányító Tom Thibodeau lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik