Ha valakire, hát LeBron Jamesre nem panaszkodhatnak a Cleveland drukkerei a söprés ellenére sem: minden idők egyik legjobbja a négy meccsen összesen 136 ponttal, 33 lepattanóval és 44 assziszttal zárt.

Pedig elmondása szerint nem volt százszázalékos állapotban, ugyanis az első meccs után – J. R. Smith döbbenetes hibája után – olyan dühös volt, hogy ököllel ütötte a táblát az öltözőben.

„Az első meccs után hagytam, hogy az érzelmeim irányítsanak. Az utóbbi három meccsen szinte törött kézzel játszottam végig…” – mondta most a sajtótájékoztatón.

NBA TV on Twitter

A Golden State ünneplése után pedig újra LeBronra figyel mindenki, ugyanis a Cavaliers sztárjának hamarosan döntenie kell, hol folytatja pályafutását.

Természetesen nincs kizárva, hogy a Cavsnél marad James, de mivel a finálét követő sajtótájékoztatón kihangsúlyozta, olyan helyen akar játszani, ahol reális esélye van a bajnoki címre, arra lehet következtetni, hogy újra eljött a búcsú ideje.

Los Angeles vagy Houston lehet a következő állomás (Fotó: AFP)

Szóba került a Philadelphia 76ers, a Boston Celtics és a San Antonio Spurs, ám egyelőre úgy tűnik: két csapatnak van reális esélye megszerezni LeBron aláírását: a Los Angeles Lakersnek és a Houston Rocketsnek.

A szabadügynökök július elsején kezdhetnek tárgyalni a klubokkal, így addig marad a találgatás…