Nikola Jokics lett az MVP (Fotó: Getty Images, archív)

A Denver Nuggets centere átlagban 27.1 pontot dobott, 13.8 lepattanót szedett és 7.9 gólpasszt osztott ki, ezzel megvédte a címét. Ezt megelőzően a Milwaukee görög sztárja, Janisz Adetokunbo tudott légiósként ismételni, amikor 2019-ben és 2020-ban végzett az élen az MVP-szavazáson.

Jokics a 13. játékos, aki megvédte a címét. Ez a bravúr korábban olyan kiválóságoknak sikerült, mint Adetokunbo, Kareem Abdul-Jabbar, Larry Bird, Wilt Chamberlain, Stephen Curry, Tim Duncan, LeBron James, Magic Johnson, Michael Jordan, Moses Malone, Steve Nash és Bill Russell.

A második helyen a Philadelphia 76ers kameruni játékosa, a pontátlagban legjobb Joel Embiid zárt, míg Adetokunbo lett most a harmadik, azaz három légiós végzett a képzeletbeli dobogón.

Jokics volt az első az NBA történetében, aki egy idényben legalább 2000 pontot, 1000 lepattanót és 500 asszisztot jegyzett, és 19 mérkőzésen fordult elő, hogy mindhárom mutatóban két számjegyű eredményre volt képes (tripla dupla).

A szerb sztár a szavazáson – 65 első hely mellett – 875 pontot kapott, Embiid 706-ot (26 első hely), míg Adetokunbo 595 ponttal és 9 első hellyel zárt.