NBA: húsz ponttal nyerte a harmadik meccset, életben maradt a Bucks

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2021.07.12. 06:52
null
Jannisz Adetokunbo ismét tarthatatlan volt (Fotó: Getty Images)
Jannisz Adetokunbo ismét tarthatatlan volt, a Milwaukee a harmadik negyedben eldöntötte a találkozót, és 2–1-re szépített a döntőben.

 

Milwaukee Bucks–Phoenix Suns 120–100

A harmadik negyedben döntött a Bucks. Az első játékrész nagy része oda-vissza billegő, fej-fej melletti küzdelmet hozott, majd a negyed végén már elkezdődött egy kisebb hullámzás: egy 8–2-t futott a Suns, arra a második etapra átívelően egy 7–0-val válaszolt a Milwaukee, majd ismét a vendégek következtek egy 8–0-val. A negyed közepén azonban minden korábbinál jobban felszívta magát Mike Budenholzer együttese, egy 9–0-val megfordította az összecsapást és ettől kezdve már egyszer sem adta ki a kezéből a vezetést az este folyamán: összességében egy 25–7-es (!) futást tudott összerakni a gárda hét és fél perc alatt, ezzel elöl-hátul megsemmisítette ellenfelét. A nagyszünetben így 15 pontos hazai előnyt elemezgethettünk, majd a fordulás után a Suns mindent megtett azért, hogy pariban maradjon, és négy-hat pontnyira is vissza tudott kapaszkodni, ám ezzel minden erejét felemésztette, és a harmadik negyed hajrájában elfogyott a lendület: 82–76 után Jannisz Adetokunbo, Jrue Holiday és Pat Connaughton vezetésével egy 16–0-s Bucks-futás következett az utolsó három és fél percben, innen pedig már nem lehetett visszaút. A záró etapban nem volt kérdés, volt közte 25 pont is, a Suns többször nem tudott veszélyeztetni, úgyhogy összességében meggyőző játékkal tudott nyerni a Budenholzer-legénység. Adetokunbót külön is emeljük ki, mert az előző meccshez hasonlóan ezúttal is 40 pont fölé jutott, most 41-et szórt 14/23-as mezőnymutatóval és 13/17 büntetővel, leszedett 13 lepattanót és kiosztott 6 gólpasszt, abszolút dominálni tudott – mellette végre Jrue Holiday dobásai is ültek (21 pont, 5 lepattanó, 9 gólpassz, 5/10 tripla), a védekezésük is egyben volt, úgyhogy a szépítés mellett a negyedik meccsel kapcsolatban is bizakodhatnak.

Most túl sok mindent rontott el a Suns. Ha csak a nyers számokat nézzük, az eddigi 90 százalék feletti büntetőzés 70 százalék alá csúszott a Phoenixnél, a legutóbbi 50 százalékkal bevert 20 tripla után most 29 százalékkal sikerült kilencet beszenvedni a gyűrűbe, közben a festékben (54–40), lepattanózásban (47–36), második esélyből (20–2...) és a gyorsindításokat (16–6) tekintve ugyanúgy kikaptak a vendégek, mint az előző találkozón, ráadásul egyénileg is voltak betli teljesítményeik. Az elmúlt derbin kulcsfaktornak számító Mikal Bridges összesen négy pontot szerzett, Devin Booker 3/14-es mezőnymutatóval és 1/7 triplával izzadt ki magából tíz pontot, de több kárt csinált, mint hasznot, Deandre Ayton jól játszott, de faultgondokba került, úgyhogy hiába mozgott jól Chris Paul, hiába dobott be 6/7 triplát Jae Crowder és hiába szállt be jasznosan a padról Cam Johnson, ez most minden szempontból nagyon kevés volt a remeklő MIlwaukee-val szemben. A matchupból fakadó problémáikat ezúttal egyáltalán nem tudták ellensúlyozni, addig voltak pariban, amíg extra koncentrációval tudtak játszani, aztán ahogy ez csökkent, jöttek az említett döntő jelentőségű Bucks-rohamok – a párharcot még mindig vezetik, de tanulniuk kell ebből a vereségből.

A Bucks legjobb dobói: Adetokunbo 41, Holiday 21/15, Middleton 18/9
A Suns legjobb dobói: Paul 19/3, Ayton 18, Crowder 18/18

A párharc állása: 2–1 a Suns javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik