NBA: hosszabbítás után nyert a Pistons a Dallas ellen

Vágólapra másolva!
2022.12.02. 08:03
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) péntek hajnali játéknapján egyetlen mérkőzést rendeztek, méghozzá a Detroit Pistons és a Dallas Mavericks között. A szoros mérkőzésen végül meglepetés született, hosszabbítást követően nyert a gyengélkedő Pistons, pedig Luka Doncic ismét remek formában játszott.

Joggal ünnepelték a társak Bogdanovicsot az utolsó dudaszót követően (Fotó: Getty Images)
Joggal ünnepelték a társak Bogdanovicsot az utolsó dudaszót követően (Fotó: Getty Images)
Joggal ünnepelték a társak Bogdanovicsot az utolsó dudaszót követően (Fotó: Getty Images)
Joggal ünnepelték a társak Bogdanovicsot az utolsó dudaszót követően (Fotó: Getty Images)
Joggal ünnepelték a társak Bogdanovicsot az utolsó dudaszót követően (Fotó: Getty Images)

Detroit Pistons–Dallas Mavericks 131–125 – hosszabbítás után

Detroiti bravúr. A Mavericks volt a találkozó egyértelmű esélyese, de a Pistons már az elején jelezte, hogy ha esélyt kap, akkor azzal élni fog. A nagyszünetig szinte egálban haladtak a felek, majd a fordulást követően meglepő módon a Detroit lépett rá a gázra, a negyedik felvonást tízpontos előnnyel kezdhette meg (99-89), de vezetett 12-vel is és egészen a végéig tartotta a különbséget. Még másfél perccel az órán is nyolc pont volt közte a hazaiak javára, itt azonban clutch dobásokat hibázott el a Pistons, míg a túloldalon Tim Hardaway Jr. és Luka Doncic is triplát dobott, 22 másodpercnél pedig Reggie Bullock kettesével egyenlített a Mavs - itt gödörbe került a Detroit, így hosszabbítás következett. Ott viszont előlépett Killian Hayes: mindkét csapat vezetett már, Jaden Ivey triplájára Christian Wood válaszolt, így az utolsó másfél percnek egállal mentek neki a felek, de ott Hayes egymás után két triplát bombázott be - ezzel lett 131-125 40 másodperccel az órán, a hátralévő időben Ivey még lopott egy labdát, a Dallas pedig egyáltalán nem tudott válaszolni. Hayes egyébként is végig remekelt, itt a hajrában pedig mindkétszer elváltotta rajta a védőt a Mavs, amit könyörtelenül kihasznált - 22 ponttal, 8 gólpasszal és 10/13 jó dobással vezette óriási bravúrgyőzelemre csapatát. Mellette a 30 pontos, 5/6 triplás Bojan Bogdanovic is szenzációsan játszott, Marvin Bagley III dupla-duplázott (19 pont, 13 lepattanó), de a padról Duren, Burks és Ivey is elérte a tízpontos határt - 54%-os mezőnymutatóval és 43%-os triplázással zártak, könnyedén szerezték a kosaraiakat, ismét jelezték, hogy ha az ellenfél megadja, akkor ők köszönik szépen a lehetőséget.

Nem vette komolyan Dallas. A Pistons dicsérete mellett szólnunk kell a Mavericks véleményes hozzáállásáról is, amelyről Jason Kidd is azt mondta, hogy erről ma beszélni fognak. A tréner szerint óriási csalódás az, hogy ennyire nem akartak védekezni, szerinte amellett, hogy a Detroit jó ritmusban játszott, az okozta a vesztüket, hogy hátul szinte semmilyen ellenállást nem fejtettek ki - kiemelte, hogy ez nem maradhat így, a mai megbeszélésen ezt fogják értékelni. Hiába Luka Doncic (35 pont, 10 gólpassz, 7/14 tripla), Tim Hardaway Jr. (26 pont, 6/14 tripla) és Christian Wood (25 pont, 8 lepattanó, 10/13 mezőnyből) jó teljesítménye, "mínuszos" csapatvédekezéssel nem tudták megnyerni a mérkőzést, de a dekoncentráltságuk és rossz hozzáállásuk máshol is megmutatkozott: 15 (!) büntetőt hagytak ki, a lepattanózást pedig 52-30-ra bukták el. Komoly lecke lehet nekik ez a találkozó, a probléma az, hogy volt már ilyenjük idén, de a jelek szerint ez visszatérő probléma.

A Dallas ezzel kicsúszott a rájátszásba jutást vívandó play-in pozíciókról, és 10–11-es mérlegével a 11. helyen áll a Nyugati Főcsoportban, míg a Pistons 6–18-as mérleggel áll a Keleti Főcsoport utolsó előtti helyén, amivel esélyük nyílhat az első draftjog elnyerésére a draft sorrendjét meghatározó lottón, és Victor Wembanyama megszerzésére.

A Pistons legjobb dobói: Bogdanovic 30/15, Hayes 22/6, Bagley III 19/3
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 35/21, Hardaway Jr. 26/18, Wood 25/3

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik