NBA: hosszabbítás után megnyerte a hetedik meccset, keleti döntős a Bucks

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2021.06.20. 08:01
null
Durant mindent megtett, de Jannisz felvette a kesztyűt (Fotó: Getty Images)
A 48 pontos Kevin Durant egyszer még megmentette a Brooklynt, másodjára már nem sikerült – idegenben nyerte meg a sorsdöntő találkozót a Milwaukee, így ott lesz a konferencia döntőjében.

 

Brooklyn Nets–Milwaukee Bucks 111–115 – hosszabbítás után

Durant egyszer még megmentette a Brooklynt, másodjára nem sikerült. A játék képe annyit változott az előző meccshez képest, hogy otthon a Nets is energikusabban mozgott, Kevin Durant pedig fáradhatatlanul támadta a Bucks védekezését, így a vendégek nem tudták ráerőltetni akaratukat ellenfelükre – végig szorosan alakult a mérkőzés, a Brooklyn ugyan egyszer meglógott tíz ponttal, de ez volt a legnagyobb különbség az este folyamán. Sokáig inkább a hazaiak vezettek, de általában csak egy-öt ponttal és sokszor volt döntetlen az állás, így érkeztünk meg a negyedik negyed hajrájához is – ott azonban egy perc alatt egy váratlan 8–0-t repesztett a Bucks, Middleton és Holiday triplái mellett Adetokunbo is betalált közelről, ezzel a futással pedig a kezükbe vették a dolgokat. Innentől a Netsnek kellett rohanni, úgyhogy érkeznie kellett a Durant-show-nak, amiben nem is csalódtunk: az utolsó bő két percben minden brooklyni támadást ő fejezett be, dobott is nyolc pontot és egyetlen másodperccel az órán bevert egy egészen elképesztő tempót, amellyel kiegyenlített – félfordulattal, gyakorlatilag a triplavonalról, de mivel nem ért ki teljesen „mögé”, így nem lett győztes dobás, „csak” hosszabbítást ért. Ezt pedig bánhatja a társaság, a ráadásban ugyanis 6–2 lett a végeredmény, bár a Bucks majdnem négy percig (!) nem szerzett pontot, de a Nets is csak kettőt – egy percnél Adetokunbo kiegyenlített, majd a következő játékból Middleton elsüllyesztette a keleti döntőt jelentő duplát. Volt még egy dobása Durantnek, nagyjából ugyanazt próbálta meg, mint a rendes játékidő végén, de ez a kísérlet most a gyűrűt sem érte el, így két Lopez-büntetővel zárult az este és egyúttal a párharc is – méltó befejezése volt ez ennek a szériának, a rengeteg sérüléssel küzdő Brooklyn menetelése itt véget ért, a Milwaukee viszont várja a következő körös ellenfelét.

Durant mindent megtett, de Jannisz felvette a kesztyűt. Kevin Durantnek ezúttal sem jutott pihenő, mind az 53 percet a parketten töltötte úgy, hogy elöl-hátul neki kellett húznia a csapatát – ebből végül egy 48 pontos, 9 lepattanós, 6 gólpasszos produkció sült ki, az biztos, hogy az utolsó dobás ellenére nem rajta múlt a Nets kiesése. A túloldalon viszont Jannisz Adetokunbo is elimination game-hez méltó teljesítményt nyújtott, ő is játszott 50 percet és dobott 40 pontot 13 lepattanóval, valamint 5 gólpasszal, 15/24-es mezőnymutatóval, abszolút felvette a kesztyűt az ellenfél legjobbjával. A többiek összességében azért meglehetősen gyengén dobtak, Middleton 9/26-tal, Holiday 5/23-mal zárt mezőnyből, egyedül Lopez (7/11 mezőnyből, 5 támadópattanó, 4 blokk) volt még hatékony, míg a túloldalon James Harden (22 pont, 9 lepattanó, 9 gólpassz, 5/17 mezőnyből) ismét maximum felemás teljesítményre volt képes így sérülten. A Bucks a héttel több támadópattanójával és az öttel kevesebb eladott labdájával sok mindent ellensúlyozni tudott, ráadásul döbbenetes adat, de a kispadok csatáját 9–0-ra (!) nyerték a vendégek – ők is óriásit küzdöttek a győzelemért és a végén az ő erőfeszítéseiket koronázta siker.

A Nets legjobb dobói: Durant 48/12, Harden 22/6, Griffin 17/9
A Bucks legjobb dobói: Adetokunbo 40/6, Middleton 23/6, Lopez 19/9

A párharc végeredménye: 4–3 a Bucks javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik