NBA: hihetetlen statisztika – ebből is látszik, Doncic a hátán cipeli a Dallast

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.06.05. 14:23
null
Luka egészen elképesztően játszik a Clippers ellen (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Los Angeles Clippers megnyerte a hatodik meccset a Dallas Mavericks ellen, így a Staplesben dől majd el a párharc. A találkozó után az ESPN olyan elképesztő statisztikát tett közzé, amelyből kiderül, mennyire Luka Doncicon múlik a texasi csapat sikere.

 

Az ESPN statisztikái szerint a Dallas abban a 196 percben, amikor Luka Doncic is a pályán volt, 459 pontot szerzett és 435-öt kapott a Clipperstől, azaz a Mavericks összesen 24 ponttal bizonyult jobbnak az elmúlt három meccsen az ellenfelénél.


Ellenben, amikor Doncic éppen pihenőt kapott, a Los Angeles-i gárda azonnal életre kelt – a texasiak 44 percig nélkülözték eddig a szlovént, a Clippers ebben a periódusban 38 ponttal (113–75) verte a Dallast. A Mavericks egyébként lepattanózásban és sikeres dobásban is meglehetősen visszaesik Doncic nélkül.

Az biztos, hogy nem szokványos párharcnak lehetünk tanúi, a felek 3–3 meccset nyertek, s mindig a vendégcsapat hagyta el győztesen a pályát – ilyen korábban egyszer sem fordult elő az NBA rájátszásában.


A hetedik, utolsó mérkőzésre Los Angelesben kerül sor magyar idő szerint vasárnap este 21.30-kor.

A HATODIK MECCS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

NBA, RÁJÁTSZÁS
Dallas Mavericks–Los Angeles Clippers 97–104
A Mavericks legjobb dobói:
Doncic 29/6, Hardaway Jr. 23/12, Marjanovics 12
A Clippers legjobb dobói:
Leonard 45/15, Jackson 25/9, George 20/6

A négy győzelemig tartó párharc állása: 3–3.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik