„Felháborít, hogy 101 szavazó közül csak 16 első helyet kaptam” (Fotó: AFP)

 

A Los Angeles Lakers klasszisa a második helyen végzett a sorozatban másodszor győztes görög Jannisz Antetokunmpo mögött, a 101 szavazó közül mindössze 16-an tették előbbit az első helyre, míg utóbbit 85-en.

„Felháborít, hogy 101 szavazó közül csak 16 első helyet kaptam, ez mindennél jobban feldühít. Ugyanakkor nem azt mondom, hogy a győztes nem érdemelte meg az MVP-díjat. Sokszor voltam már második, a bajnokságban és az MVP-szavazáson is” – mondta a 35 éves James, aki korábban négyszer nyerte el a díjat.

A háromszoros bajnok hozzátette, véleménye szerint a díjról döntő szakemberek „nem túlságosan jól informáltak”, és nem látják jól a játékot.

„Nem fogok itt ülni, és elemezni, milyen kritériumoknak kell megfelelni, hiszen ez évről évre változott, amióta a ligában vagyok. Volt, amikor a legjobb csapat legjobb játékosa, vagy éppen a legjobb statisztikai mutatókkal rendelkező srác kapta meg... ugyanakkor Jannisznak pokolian jó idénye volt” – jegyezte meg James.

A szavazáson csak a koronavírus-járvány miatti március 11-i leállást megelőző időszakot vették figyelembe.

Jannisz Antetokunmpo addig 29.6 pontot szerzett átlagosan mérkőzésenként 13.7 lepattanóval és 5.8 gólpasszal, míg Jamesnek 25.7 pontja mellett 7.9 lepattanója és 10.6 gólpassza volt, utóbbi a legjobb volt a ligában.

A Milwaukee Bucks ugyanakkor alapszakaszgyőztesként már a Keleti főcsoport elődöntőjében elbukott a Miami Heattel szemben, míg a Lakers vezet a nyugati fináléban a Denver Nuggetscel szemben.