NBA: ezt elhiszi? Curry 77 triplát dobott be sorozatban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.15. 22:27
null
Stephen Curry jól dobja a hárompontosokat - de ennyire? (Fotó: Reuters)
Stephen Curry az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) egyik legjobb hárompontosdobójának számít, ám még így is hihetetlennek tűnik az ESPN azon híre, amely szerint a klasszis irányító a Golden State Warriors keddi edzésén 100 triplából 94-et bedobott, ráadásul 77-et sorozatban!

A beszámoló szerint Curry a hárompontosvonalon túlról, különböző helyekről tízesével hajigálta gyűrűre a labdákat, amelyekkel Bruce Fraser segédedző „tömte”.

SZAVAZÁS

Ön elhiszi, hogy Curry 100 triplából 94-et bedobott az edzésen, ebből 77-et egymás után?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Curry bevallása szerint egyéni csúcsot döntött az egymás után bedobott 77 hárompontossal. A 100 kísérletéből állítólag 94 volt jó, ami még büntetődobások esetén is fantasztikus teljesítmény lenne, nemhogy hármasokból.

A hihetetlennek tűnő hírt a Golden State hivatalos Twitter-csatornája és Julie Phayer, a klub közösségimédia-felelőse is megerősítette.

Curry csapattársa, a szintén triplaspecialista Klay Thompson mindenesetre nem hitte el, hogy barátja erre lett volna képes, hozzátéve, hogy az ő rekordja 36 sikeres hárompontos sorozatban.

A Golden State Warriors megnyerte az NBA alapszakaszát, Curry pedig az MVP-cím egyik fő esélyese. Nemrég megdöntötte a ligában egy idényben bedobott hárompontosok csúcsát, amelyet eddig is ő tartott. Jelenleg 284-nél tart – 44.2 százalékos hatékonysággal dob a vonalon túlról –, és az utolsó, Denver elleni alapszakaszmeccsükön még növelheti ezt a számot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik