NBA: rövid és kínos kaland – Carmelo Anthony repül a Rocketstól is

Vágólapra másolva!
2018.11.16. 10:56
null
Csúnya volt, rövid volt, elég volt – három hónapig tartott Carmelo Anthony houstoni kalandja (Fotó: AFP)
Az NBA-ben szereplő Houston Rockets hamarosan megválik Carmelo Anthonytól.

 

A felek búcsúját a Houston Rockets vezetősége a gárda hivatalos honlapján is elismerte.

Anthony tündérmeséje nem tartott sokáig: a 34 esztendős sztárt július végén úgy cserélte el az Oklahoma City az Atlanta Hawkshoz, hogy még arra is hajlandó volt, hogy cserébe kifizesse a játékos teljes bérét az idényre – ami cirka 27.9 millió dollár –, csak távozzon végre.

Anthonyt az Atlanta az üzlet létrejötte után gyorsan ki is vásárolta (mivel nem tartott rá igényt), aki így szabadügynökké vált. Sokáig pletykálták, hogy Carmelo célja egyértelműen az, hogy gyűrűt szerezzen, ezért a veterán minimumért (2.4 millió dollár) a bajnokesélyes Rocketshez szerződik – ez meg is történt augusztus közepén.

Anthony a szezon kezdete óta tíz mérkőzésen pályára is lépett a Houstonban, ám a csapat érezhetően gyengébb volt akkor, amikor a sztár a pályán volt, ráadásul látszólag nem is illett bele a gárdába – mutatói siralmasak voltak, a védekezésben nem volt hatékony, teljesítménye (és mentalitása) pedig a társakra is kihatott.

A Rocketsnél most úgy döntöttek, nincs értelme tovább erőltetni az együttműködést, s mint az olvasható, Anthonyt hamarosan kirakják, és ismét szabadon igazolhatóvá válik. Három hónapig tartott tehát Anthony legújabb „házassága”…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik