NBA: elképesztő tempóban nyer a Cavs, főnyeremény eddig az új vezér – videó

Vágólapra másolva!
2022.11.07. 07:07
null
A clevelandi Donovan Mitchell kosárra tör a Lakers ellen (Fotó: Getty Images)
A Los Angeles Lakers sem tudta megállítani a Cleveland Cavalierst: a vendégek 114–100-ra győztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) vasárnapi játéknapján, sorozatban a nyolcadik diadalukat elkönyvelve. A nyugati élcsapatok közül a Memphis otthon, a Utah idegenben győzött, a Toronto–Chicago keleti derbit a kanadaiak nyerték meg.

 

A Cleveland a második félidőben vette át az irányítást az addig vezető Lakers ellen, és az 57 pontig jutó Donovan Mitchell (33), Darius Garland (24) duó vezérletével magabiztosan nyert. A Cavs nyolc győzelemmel és egy vereséggel a Keleti főcsoport második helyén áll a még hibátlan Milwaukee mögött.

A szeptemberben a Jazztől érkező Mitchell kiváló formájáról sokat elárul, hogy (az ESPN számítása szerint) a liga történetében rajta kívül csupán két kosaras volt, aki új csapatához csatlakozva 250 pontig jutott az első nyolc meccsén: Kyrie Irving (Nets) – és az egyik legnagyobb NBA-legenda, Wilt Chamberlain (Warriors)…

Mitchell 31.4-es meccsenkénti pontátlaggal a negyedik helyen áll az idény ranglistáján, amelyet Luka Doncic (Dallas) vezet kerek 36-os átlaggal.


Részletes beszámoló a játéknapról ITT!

NBA, ALAPSZAKASZ
Los Angeles Lakers–Cleveland Cavaliers 100–114
Memphis Grizzlies–Washington Wizards 103–97
Toronto Raptors–Chicago Bulls 113–104
Los Angeles Clippers–Utah Jazz 102–110

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik