NBA: eldurrant az MVP agya, hátulról támadt ellenfelére Jokics – videó

Vágólapra másolva!
2021.11.09. 09:22
null
Jokics (fehérben) gyógyszere már elgurult… (Fotó: Getty Images)
Nem túl gyakori, hogy az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) regnáló legértékesebb játékosa (MVP) úgy elveszítse a fejét, ahogy az Nikola Jokiccsal, a Denver Nuggets centerével történt kedden hajnalban, a Miami Heat elleni mérkőzésen.

A kedd hajnali meccsen Jokics és Bam Adebayo, a Heat centere az egész meccsen külön harcot vívtak egymással, folyamatosan piszkálták egymást – persze csak a szabályok adta kereteken belül. Alig két perccel a meccs vége előtt aztán a szerb blokkolta Adebayo közeli kísérletét, majd el is hozta a lepattanót, ám Markieff Morris úgy vélte, Jokics szabálytalan volt, ezért oldalról érkező könyökössel próbálta megállítani a szerbet. A zombori születésű Jokicsnak ezek után teljesen „leolvadt az agya” és hátulról csúnyán felöklelte a Heat játékosát.

„Morris könyököse piszkos szabálytalanság volt, túlment a határon, ezért reagáltam így. Bammel egész meccsen át küzdöttünk, harcoltunk, agresszív, de fair módon, egy szép különmeccs volt a miénk ma este. Erre jön Morristól ez…” – fogalmazott a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Jokics.

„Rosszul érzem magam a történtek miatt. Már valaki megmutatta a felvételeket az esetről, és láttam, hogy hátranyaklott a feje. Nagyon rosszul érzem magam. Ez egy reakció volt részemről, sajnos egy rossz reakció” – mondta az esetről a láthatóan megrendült Jokics az újságírók előtt.

Morris a támadás után a saját lábán hagyta el a pályát, ám mint utóbb kiderült, nyaksérülést szenvedett – a játékvezetők mind a két kosárlabdázót kiállították. Az ügynek vélhetően lesz folytatása, alighanem mindkét játékos számára.

AZ ESET


 

A mérkőzést a Denver a történtektől függetlenül 113–96-ra megnyerte, Jokics 23 pontja mellé begyűjtött 15 lepattanót és 10 asszisztot is, míg Morris 10 pontig és 3 lepattanóig jutott.

Az NBA kedd hajnali mérkőzéseiről bővebben itt olvashatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik