NBA: Doncicék kikaptak a tavalyi döntőstől, tovább menetel a Grizzlies

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.06. 07:11
null
Ja Morant is elemében volt, nyert a Grizzlies (Fotó: Getty Images)
Sorozatban ötödik győzelmét aratta az Orlando Magic otthonában diadalmaskodó Memphis Grizzlies a észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerint hétfő hajnali játéknapján. A nap további mérkőzésein a Dallas Mavericks hazai pályán kapott ki a Boston Celticstől, Houstonban nyert az Utah Jazz, míg a Los Angeles Clippers alaposan elhasalt Denverben.

Tovább menetel a nyugati főcsoportot – a Denver Nuggetsszel holtversenyben – vezető Grizzlies. A memphisi alakulatban Ja Morant és Jaren Jackson is 30 pont fölött zárta a találkozót. A házigazda Orlando későn ébredt, a megnyert utolsó negyed már csak az eredmény kozmetikázására volt jó.

 

 

Nem ment Luka Doncicnak a Boston ellen. A szlovén klasszis önmagához képest kevés, 23 dobott ponttal zárta a találkozót (így is akadtak zseniális megoldásai, lásd lejjebb), a csapattársai viszont még ennyit sem tudtak beletenni a közösbe, a Celtics csaknem harmincpontos előnnyel húzta be az összecsapást.

 

 

Finn magasembere vezette győzelemre az Utah Jazzt Houstonban. Lauri Markkanen karriercsúcsot jelentő 49 pontot dobott a Rockets ellen, csapata pedig az első és az utolsó negyedet megnyomva megnyerte a találkozót.

 

 

Ezúttal a csapatjáték és a triplázás volt a Nuggets ütőkártyája. Luka Jokics most nem vette a hátára a denverieket, de a csapatból öten is 13 pont fölött zártak (mellesleg 11 hárompontost hoztak össze) és ez elégnek bizonyult a Clippers ellen, amely csupán a záró felvonásban tudta megmutatni valódi tudását.

 

 

NBA, ALAPSZAKASZ
Orlando Magic–Memphis Grizzlies 115–123
Dallas Mavericks–Boston Celtics 95–124
Houston Rockets–Utah Jazz 114–131
Denver Nuggets
–Los Angeles Clippers 122–91

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik