NBA: beperelték a fiatal szupersztárt, mert megütött egy kiskorút

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.05. 20:18
null
Morant azt állítja, csak önvédelemből cselekedett (Fotó:USA Today)
Beperelték a Memphis Grizzlies irányítóját, Ja Morantet, mert júliusban egy barátságos kosárlabdameccs keretein belül megütött egy 17 éves srácot, miután szóváltásba keveredett vele.

 

A TMZ értesülései szerint, a kiskorú szeptemberben nyújtotta be a pert, miszerint július 26-án a szupersztár saját otthonában ütötte meg őt.

A rendőrségi dokumentumok alapján a felperes azt nyilatkozta a hatóságoknak, hogy egy barátságos kosármeccsen szóváltásba keveredett a Grizzlies sztárjával, aki „véletlenül” arcon is csapta őt. Ezt követően Morant rátette az állát a fiú vállára, és megkérdezte egy játékostársát, tényleg megtegye-e, amire gondol. A válasz valószínűleg igen lehetett, hiszen másodpercekkel később az NBA-játékos ököllel támadt a tinédzserre, és akkor sem állt le, amikor a fiú már a földre került. A rendőrség szerint a fiatal srácnak hatalmas dudor volt a fején a harc után.

Morant bevallotta, ugyan ténylegesen megütötte a tinédzsert, viszont csakis önvédelemből tette. Szerinte a felperes szándékosan vágta hozzá a labdát, és úgy közelítette meg, mint aki meg akarja támadni. A kosaras azt is elárulta, a srác többször megfenyegette olyan mondatokkal, mint „fel fogom gyújtani a házadat”.

Az eset az NBA-sztár memphisi otthonában történt (Fotó:Beale Street Bears)
Az eset az NBA-sztár memphisi otthonában történt (Fotó:Beale Street Bears)

Rövidesen az összetűzés után a feleket a nézőknek kellett szétválasztaniuk, a fiút Morant testőrei kísérték ki a Memphis melletti birtokról.

A felperes ügyvédje kiadott egy nyilatkozatot az eset után:

„Ez tragikus szituáció, amelyben egy felnőtt támadott meg és bántalmazott egy kiskorút egy kosárlabdameccsen, Mr. Morant otthonában. Számunkra ügyfelünk szellemi és fizikai jólléte az elsődleges. Nem kívánunk további megjegyzéseket tenni a folyamatban lévő perrel kapcsolatban, és kérjük, senki se lépjen kapcsolatba ügyfelünkkel vagy bármelyik családtagjával.”

A Memphis vezetőedzője, Taylor Jenkins szintén kijelentette, nem hajlandó véleményt nyilvánítani az esetről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik