NBA: az ESPN szerint LeBron James már nincs benne az 5 legjobb játékosban

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.28. 21:44
null
Tényleg nincs már ott a legjobb ötben LeBron James? (Fotó: AFP)
Az egyik legismertebb amerikai sportoldal, az ESPN minden évben rangsorolja az NBA legjobb kosarasait. Idén ez a lista több meglepetéssel is szolgált...


A toplista éllovasa a legkevésbé meglepő, hisz a Milwaukee Bucks évek óta kiválóan szereplő, kétszeres alapszakasz-MVP, NBA-bajnok játékosa, a görög Janisz Adetokunbo került az első helyre. Ezen kívül viszont szinte minden választás a top 10-ben kétes érzéseket váltott ki a szurkolók és a szakma köreiben.

Stephen Curry, az előző idény bajnokcsapatának vezető tagja és az NBA-döntő legértékesebb játékosa „csak” az 5. helyre fért fel. Ezzel ő az egyedüli, az Egyesült Államokban született kosaras az első öt között. Ez azt is jelenti, hogy se minden idők egyik legjobbja, LeBron James, se Kevin Durant nem került ebbe a kategóriába – előbbit a 6., utóbbit pedig a 8. helyen találhatjuk, ami sokakat meglepett.

Mindezek ellenére a fiatal játékosok előretörése tagadhatatlan. Nikola Jokics (2. a listán) és Joel Embiid (4.) egyértelműen vezették az utóbbi két esztendő MVP-szavazásait, Luka Doncic (3.) pedig évről évre javítja a statisztikáit és ellenállhatatlanul vezeti csapatát, a Dallas Maverickset, amely az előző idényben már egészen a konferenciadöntőig menetelt.

Az ESPN rangsora:
10. Devin Booker (amerikai, Phoenix Suns)
9. Ja Morant (amerikai, Memphis Gryzzlies)
8. Kevin Durant (amerikai, Brooklyn Nets)
7. Jayson Tatum (amerikai, Boston Celtics)
6. LeBron James (amerikai, Los Angeles Lakers)
5. Stephen Curry (amerikai, Golden State Warriors)
4. Joel Embiid (kameruni, Philadelphia 76ers)
3. Luka Doncic (szlovén, Dallas Mavericks)
2. Nikola Jokics (szerb, Denver Nuggets)
1. Janisz Adetokunbo (görög, Milwaukee Bucks)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik