NBA: az agyonbüntetett tulaj magának akarja az utolsót is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.06. 16:57
Ismert, hogy David Stern, az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) vezérigazgatója február elsején – harmincévnyi szolgálat után – távozik posztjáról. A minap az egyik legnagyobb ellenlábasának tekintett Mark Cuban, a Dallas Mavericks többségi tulajdonosa kifejtette: hiába sújtotta őt a komisszárius majdnem kétmillió dollárnyi büntetéssel az évek során, nagyon fog neki hiányozni.

„Imádom Davidet – mondta Cuban az NBA TV-n kedden bemutatott interjúban. – Nagyon sokszor összeakasztottuk a bajszunkat, de kár lenne tagadni, hogy ő csinált belőlem ismert embert. A fene sem tudta, ki az a Mark Cuban, amíg ő el nem kezdett agyba-főbe büntetni, sőt még egy Diary Queenbe is elküldött dolgozni. Onnantól fogva sokkal könnyebben adtuk el a meccsjegyeket.”

Az említett Diary Queen-incidens 2002-ben történt: a bírókat gyakorta ostorozó Cuban azt találta mondani, hogy Ed Rush, az NBA-játékvezetők főnöke ahhoz sem elég fitt, hogy az említett étteremlánc egyik intézményét vezesse. Stern rekord méretű, félmillió dolláros büntetést szabott ki Cubanre, aki – kiengesztelendő a vitába belekevert céget, plusz ráérezve az ügyben rejlő marketinglehetőségre – néhány órára beállt pincérkedni, hatalmas tömeget vonzva a kiszemelt étteremhez.

„Sok mindenben nem értettünk egyet, de még több témában voltunk azonos véleményen. Példaként említhetném az NBA nemzetközi térhódításának és az internetes technológiák alkalmazásának előmozdítását. Segítettem neki az első Twitter-csatornája létrehozásában is. David mindig nyitott volt az új dolgokra, ami rendkívül tiszteletreméltó tulajdonság” – folytatta Cuban, aki nevetve hozzátette: mindent meg fog tenni, hogy ő kapja a Stern-éra utolsó pénzbüntetését az NBA-ben.

Az 56. életévében járó Cuban 2000 januárja óta tulajdonosa a Mavericksnek, ez idő alatt csaknem kétmillió dollárnyi pénzbüntetést kapott a ligában. A Mavs az ő időszakában érte el eddigi legnagyobb sikerét: 2011-ben az NBA bajnoka lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik