NBA: Adetokunbo sorozatban negyedszer az év ötösében

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.05.25. 10:10
null
Adetokunbo sorozatban negyedszer az év ötösében (Fotó: Getty Images)
Janisz Adetokunbo sorozatban negyedszer került be az év legjobb ötösébe az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) – írja az MTI.


A tavalyi bajnok Milwaukee Bucks görög sztárját mind a száz megkérdezett szakíró az első csapatba tette. A 211 centis klasszis mellett az év játékosává választott szerb Nikola Jokics (Denver Nuggets) és a szlovén Luka Doncic (Dallas Mavericks) 2021 után ismét a legjobbak között kapott helyet. Hozzájuk csatlakozik még Devin Booker az alapszakaszgyőztes Phoenix Sunsból, valamint az első alkalommal beválasztott Jayson Tatum (Boston Celtics).

Az idény legjobb dobója, a philadelphiai Joel Embiid ugyan több szavazatot kapott Tatumnél, de a centerposzton megelőzte őt Jokics, így a kameruni óriás a második csapatba szorult.

Kihirdették a második és harmadik számú ötösöket is, LeBron James – aki a Los Angeles Lakersszel be sem jutott a rájátszásba – utóbbiba került be. A 37 éves sztár sorozatban 18-adszor szerepel az idény valamelyik válogatottjában, erre korábban még senki sem volt képes az NBA-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik